Řešení pro LAN síť

Zdravím potřeboval bych poradit jak vyřešit hraní her přes LAN abych mohl připojit člověka který je v niném baráku přes ulici (vzdálenost od oken cca 42 metru)
V současné době mám funkční LAN síť mezi třemi počítači v jedné místnosti a to tak že z routeru jdou dva síťáky, jeden do hlavního počítače a druhý do swiče ze kterého jsou připojeny zbývající dva compy. Chtěl bych do této sítě připojit ještě souseda od naproti který má noťas. Okna máme přímo proti sobě a tak mě napadly dvě možná řešení.
1. koupit 47 metrů dlouhý kabel a prostě to natáhnout z okna do okna (zde je však problém jak velké napnutí kabel snese a to že v nejnižším bodě by byl pouze 2,5 metru vysoko)
2. nějak vytvořit bezdrátovou síť na kterou by se soused mohl napojit ale zde nevím jak to vyřešit. Ale vím že v hospodě nám normálně jde se s noťasem připojit a klidně i hrát.
3. Soused by musel přijít vždy pod balkon a já bych mu síťák spustil ;-)

Přes internet to hrát nechceme z důvodu že se odmítám někde neustále dokola registrovat jako magor, když si hru koupim tak chci hrát a ne se ještě s něčím s*** aby mě chodila kupa spamu na email... Nemluvě o tom že hra přes Lan je mnohem lepší (lze přidávat buty, používat módy o složitosti nemluvě apod.)

Díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

slyšel jsi o Hamachi? alias virtuální LAN síti přes internet? to mi ale často nefunguje a tak jsme s kamarády objevili Tunngle Beta.. a ten funguje všude :)

tvé první řešení není problém, soudě podle toho, jak to klucit ahaj tady mezi panelákama snese kabel dost, ale samozřejmě, natahne se nějaké třeba ocelové lano a ten kabel se na něj jen prichytne, aby nebyl natažený.. vítr by pomohl jeho zničení.. výška nad zemí je problém?

tvé druhé řešení - máš WiFi Router? v hospě ho asi mají.. za 650 seženeš solidní WiFi router jako mam já ale 40 metrů by potřebovalo pro kvalitní hraní nuloou překážku, tedy z okna do okna.. kde by on musel mít WiFi AP taky..
kompy v místnosti by se pak 4 daly připojit přímo do routeru.. škoda switche, vysoká cena, nízká stabilita..

tvé třetí řešení - a smotáváním si kabel brzy odrušíš.. a 47 metrů kabelu nením málo.. opotřebení koncovek neustálým odpojováním je také nanic..

Obrázek uživatele Apofis

Ano hamachi znám hraju přes to NHL09 ale třeba Counter Strike mě jde založit pouze přes LAN. To jako můžu spustit hamachi a založit přes LAN a ono to půjde?
Co se řešení s kabelem a bezdrát sítí týká díky za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hamachi vynechme, s tím jsem skončil, ale snail jsem se tě navést, očividně ani hamachi nechápeš.. použij tunngle.. a ano, toto jsou programy, které mezi dvěma a více na internetu připojenými počítači simulují LAN, tedy lokální síť.. takže hra si myslí, že jsou počítače v LAN, i když jsou od sebe třeba pět tisíc kilometrů

Obrázek uživatele Apofis

Díky za rady ale u toho tunghle me nejde vytvořit síť jako u hamachi. Když dám vytvořit síť tak to chhce nějaky podněty na forum ktere je anglicky. Což vůbec nechápu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já se k síti zatím jen připojoval, musel bych to zkusit.. ale tedy nevím, co by na tom bylo těžkého, dej mi chvilku..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jo to sjemt i zapomněl říct.. zde se nevytváří nové sítě.. zde si v seznamu přes hledáček místnost se hrou, kterou chceš hrát a tam se to nějak udělalo, že nás tam bylo 10, ale byly jsme tam jen 3 co se známe a hráli jsme jen spolu.. ale to bych potřeboval, aby tu byl kámoš - dva kompy, abych přišel na to, co se tam dělá.. už je to taky nějakej čas, co jsme naposled hráli..

to co tě odkazuje na net je hláška, že funkce tvoření sítě není dostupná (není hotová) a že můžeš na web napsat názor..

Obrázek uživatele Apofis

Předpokládám že když je to defaultně tak že to asi nesežere skiny, módy apod. Chtěl jsem čistě vytvořit síť pro pár lidí ale nějak se to nedaří.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hale, to nějak nemám ponětí, jak to vlastně pracuje, oproti hamachi.. hamachi jen tvoří LAN, tohel má ěnco společnýho s hrama, ale každopádně hamachi často nefunguje a toto jo.. jen jen potřeba, aby měli všichni zůčastnění stejnou verzi hry..

zkus to a kdyžtak zkusíš hamachi

Obrázek uživatele Apofis

Hamachi sem zkoušel, přes to mě jde jen hokej. Jinak sice síť vaytvořím ale vzájemně se nevidíme.
Ten druhej prográmek sem přišel na to jak pracuje a i se v tom programku vidime ale kdyz založím counter strike tak par lidí z ciziny tam vidim ale s kamosi se nevidime. U her jako bitva o stredozem se nevidime vubec a treba u Age of Mythology sice kamos zalozi ja to vidim ale jen to odpocita 120 a vyhodi me to. Pritom kdyz tyhle samy hry hrajem klasicky pres lan tak jdou. Verze her sou identicke. Systemem to take nebude protoze v ramci tech ktere chceme spojit se vzajemne nepropoji nikdo.

Ale tento program me posunul více k pomyslnemu cili ale chce to nejak doladit, vsem tem hram sem naklikal vyjimky ve firewalu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak jo, pokud je to něco častějšího, bylo by lepší zavést si permanentní lan kabel..

Obrázek uživatele Apofis

No ten kabel tam je problem ve výšce nad zemí, už jednou když sme ho zapoměli smotat nám ho nějaký dobrák strhl. Jak by šlo udělat to řešení s AP? Ten soused má notas s wifi, nešlo by tedy jen že já bych to dal do okna a on si mě našel?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když dáš ten kabel jak řikám na ocelový lano, tak ho jen tak někdo neserve :)

počítej s tím, že ta WiFina neni 100% stabilní, často je ovlivněná současným stavem počasí.. dochází k vysokým paketovým ztrátám, což znamená velké problémy zejména pro LAN a jakýkoliv jiný přenos, který je realtime.. každopádně tedy stačí, když si koupíš WiFi router, jako mám já, Tp Link TL-WR543G a dát ho do okna.. samozřejmě tim, že bude mít kámoš zaplou WiFinu se mu NTB bude více ohřívat, pokud jej nebude mít na stole.. obvyklé je na klíně atd.. samozřejmě jak říkám, každá překážka znamená problémy spojení, které vadí zejména LAN hraní.. vyzkoušíš a uvidíš.. je divné, že ten tunngle nemaká jak má, ale počkej, až se vyjádří TheAluminium, ten mě na Tunngle navedl, uměl by s ním líp..

Obrázek uživatele TheALuminium

Jestli jste se oba dva na Tunngle viděli a oba jste byli v jedné skupině s přiřazenou IP adresou pod VPN, tak to musí jít. Pak už mě napadají takové detaily jako verze her apod.

Obrázek uživatele Apofis

Nejde prostě se vidíme v tom programu, osobně jsem všechny ty hry instaloval abych se ujistil o verzi. Dokonce se pak na me nemohou napojit ani lidé kteří jsou v klasické LAN, přitom normálně přes kabel to jde, čímž padá to že by to bylo systémem.

EDIT by TOBiAS: citace netřeba :)

Obrázek uživatele TheALuminium

"lidé kteří jsou v klasické LAN, přitom normálně přes kabel to jde" tuhle větu jsem moc nepochopil... jakou klasickou LAN myslíte? Myslíte tu VPN, anebo když si uděláte domácí LANku?

Obrázek uživatele Apofis

Klasickou LAN v jedné místnosti O2 router ze ktereho jde kabel do swiče ke kteremu jsou pripojeny dva compy a druhy kabel jde do primarniho PC. Takhle to jde v pohode hrat.

Obrázek uživatele Apofis

Tak se mi konečně podařilo propojit některé hry s člověkem z netu ale stále je tu velký problém nejspíše v sytému nebo nevím kde já mam win7 ten z netu vistu a me dalsi pocitace win xp tj 1x win7 2x WinXP 1x vista.
Win 7 a 2x XP jsou v jedne mistnosti a pri hraní přes klasickou lan se vidi.
Ale po instalaci toho tungle ja vidim je ale oni me nikoliv nevim proc. Spojeni Vista a win7 ve vetsine her de

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na XP máme bohužel ověřeno, že Tunngle z neznámého důvodu nefunguje :(

Obrázek uživatele Apofis

No na jednom pocitaci me to jde aspon ten counter strike ale na dalsim uz ne pritom ten system je identickej

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkusil bych ještě nejnovější verzi Hamachi + vypnout firewall. Nezáleží nijak moc na tom, jestli jsou počítače "vidět" v "Síti Windows" nebo jestli se pingnete, ale jestli hra opravdu funguje oběma.

Pokud to je jenom pár desítek metrů, tak bych zvážil možná i ten LAN kabel, bude to stabilnější a bezpečnější než WiFi...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.