Tiskárna (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, píšu sem, doufám,že jsem trefil správné subfórum :) Včera mi dovezli reklamovanou tiskárnu (Konica Minolta 1680MF), funguje dobře, o to nic, jen jsem se chtěl zeptat. Technik napsal že oprava byla provedená výměnou MFPB desky. Mohl by mi někdo prosím říct co že to ta deska vlastně je? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.blazic.eu/en/plosce_mfp.php
netuším
dá se z toho vytušit cokoliv.. PB - Printed Board -> deska s tištěným spojem a obvody - nějaký čip.. něco jako základní deska.. ještě nikdy jsem totiž v tiskárně neviděl dřevotřísku :)) nejspíš to bdue část nějakých obvodů, ale to se ptáš asi moc.. možná se s tím setkal někdo z kolegů, ale nevěřil bych tomu.. oni se taky technici takto rádi vytahují na lidi neznámými a velmi odborně znějícími termíny..

Obrázek uživatele ZecK

Počkáme jestli ještě někdo nebude vědět ... :) ta dřevotříska by byla zajímavá mno :D

Obrázek uživatele TheALuminium

Je to základní řídící jednotka v tiskárně. Vypadalo by to trochu podobně jako základní deska počítače. Rozdává prostě příkazy tiskárně, ať už příkazy ze sběrnice z PC, nebo příkazy z tlačítek tiskárny. MFPB - MultiFunctional Printer Board.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže jsem nebyl daleko od pravdy, ale toto vyložení zkratky jsem nevygooglil.. co jsem třebas viděl svoji starší tiskárnu, v ní jsou desky hned čtyři, propojené, těžko říct, která je hlavní.. to už je ale jedno..

takže defacto bylo v té tiskárně vyměněno to nejdražší, zbytek jsou už jen plasty, plechy, pár koleček a šroubků :D

Obrázek uživatele ZecK

Takže můžu být spokojen :D