Asus wl 600g

Zdravim všechny, mam problém právě s tímto ADSL wifi routerem(asus wl 600g). Mám ho připojený ke stolnímu pc a potřebuju internet ještě pro 2 notebooky, problém je ale v tom, že jakmile je stolní pc zapnuté(tzn i připojené),notebooky se připojí k routeru, ale ten jim už neposkytne připojení na net. Obdobná situace nastává když je připojen jeden notebook,tak ostatní se už nepřipojí.... A druhá věc která mi vrtá hlavou je, že některé, čistě náhodné, www stránky se nezobrazí(probíhá nekonečné načítání v prohlížeči),neni jich moc, ale na nějaké jsem už narazil...Kdyby někdo uměl poradil, byl bych velice vděčný díky

Obrázek uživatele psychocowboy
[29911] Asus wl 600g

ad pripojeni - mrkni jestli neni zaple DMZ pro nekterou IP, dhcp funguje normalne? kdyz jsou vsechny pc v siti pripojene, pingas je vsechny odevsud? podle toho co pises to muze byt problem s NAT, mrkni jestli to ten router umi a je to zaple...

ad nacitani - tohle neni problem na tvoji strane, mam take adsl a mam uplne stejny problem, tyka se to vzdy koncoveho serveru, v drtive vetsine je pretizeny... nebo muze byt este pretizeny uzel na dslamu, na ktery si pripojen, O2 ted jak navysuje, tak s tim maji docela problemy, ale pry to bude co nevidet fixle..

Obrázek uživatele 17martin
[29912] Asus wl 600g

K těm nefungujícím stránkám, nějakým přetížením koncové strany to určitě neni,troufám si říct...protože ve stejném čase se na to z jiného připojení dostanu...navíc sem u radiokomunikací a ještě navíc :)) mám ten problém už 4 měsíce(pořád u stejných stránek,na které jsem bezproblému s předchozím modemem měl přístup,zatím sem našel asi 3)....

co se týče toho sdílení internetu,DHCP mam zaple...co se týče pingu pc-notes i zpět je to ztráta 0% pouze když ho pustím vícekrát,pokud je to poprvé po nějakém čase,tak je ztráta 25-50%,bohuzel nevim co je DMZ a nastavení NAT jsem v routeru taky nenašel.....každopadně dík za odpovědi

teď se najednou nemůžu dopingovat na notes...ze stolního,předtim to šlo...jen jsem zapnul a vypnul Firefox...???? !!??? tomu nerozumim

[29913] Asus wl 600g

co je jine pripojeni? jine nez radiokomunikace + dsl modem asus wl 600g?

ad nenacitani stranek - co jsem se docetl na jinych forech, tak tento modem ma docela vyrazne naroky na kvalitu site a jsou zdokumentovany problemy tento modem vs ceske radiokomunikace..

citace z fora dslforum.cz:

Quote:
Quote:

ahoj, mam CRa: Asus WL-600g margin 7-14up/6-15down (rozpadavani linky, authentication failed - aktualne reklamace u vyrobce)

Měl jsem půjčený Asus WL 604g a stejné problémy s marginem i autentizací a po prozkoumání netu můžu říci, že nejsem sám => to je vlastnost (bohužel) Asus-ADSL routerů => jedině odstoupení od smlouvy po třetí reklamaci.
Další možností je doufat, že to spraví v dohledné době nový firmware.

ad nastaveni site - vypada to na problem routru jako takoveho... doporucuji reklamaci + kontakt dodavatele...

[29914] Asus wl 600g

Ja mám margin: down 19.3 up 11,nevim co to znamená??? Ale asi mi nic jiného než reklamace nezbyde,co???

jiným připojením myslím stejné PC po přehození modemů(tj záležitost asi 2 vteřin)....pak ty stránky šly

[29915] Asus wl 600g

no tak to vypada, ze si opravdu ten modem nerozumi s linkou od ceskych radiokomunikaci...

jinak asus routry jsou obecne celkem smejdy... ja osobne jsem presel na znacku Well, konkretne mam starsi 845 PTi a slape jak hodinky, jednou za ctvrt roku je potreba restart, ale jinak zadny problem, celkem na nem visi cca 30 zarizeni a no problem... je pravda ze mam O2 linku a ta tika zatim, musim zaklepat, bez problemu...

obecne doporucuji se znackam asus a d-link vyhybat co se tyce sitovych prvku... z vlastni zkusenosti.. :???:

[29916] Asus wl 600g

Dobre díky moc

[29917] Asus wl 600g

Ještě jsem narazil na zajímavou věc,která myslím dokazuje že je router špatný:
Zapojil jsem můj starý modem sagem(vytáhl tel.kabel z routeru,přepojil do sagema, ale nevypínal ho) a na stránky, na které se předtím nešlo dostat ,jsem se dostal...bohužel vždy po druhém,třetím načtení kterékoliv www stránky se další nezobrazovaly, vypnul jsem tedy celý asus router´-hle PROBLÉM VYŘEŠEN
Myslím tedy,že chyba je opravdu v tomto routeru a uživatelům s adsl od ČRA NEDOPORUČUJI!!!

Co myslíte??? Díky za reakce

Obrázek uživatele TheALuminium
[29918] Asus wl 600g

Já hlavně nedoporučuji kyslíky tedy :-) ... z vlastní zkušenosti. Co se týče značky routerů, tak opravdu ASUS mi nepřijde jako dobrá volba. D-Link je celkem slušná značka, která je pod záštitou společenství Cisco, ale z praxe jsem taky zažil, že nám odešel po větším zatížení ADSL router od D-linku, ale všechny jiné periferie od nich jdou dobře. Moje nejlepší zkušenosti jsou zatím s firmou OvisLink. V poslední době i tato firma nechala firmware tzv. otevřený tedy opensource, takže každý zdatný programátor a síťař si jej může nastavit podle svého. Toť mé poznatky ...