identifikace počítače, který zadal tisk

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda někdo ví, jak lze identifikovat počítač, který zadal tisk, pakliže se jedná o tiskárnu síťovou, jež využívá více počítačů. Má některá z tiskáren možnost vytištění takového reportu s přehledem tisku? :shock:

Předem děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer,

zajímavý dotaz - jakou máte tiskárnu?
Propojení je bezdrátové či drátové? A rovnou do zařízení přes switch nebo router?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Já právě musím nějakou takovou tiskárnu doporučit nadřízenému :-) Znáte takovou? Např. multifunkční apod. Jinak připojení je přes server a je rozšířeno přes router. Náš IT technik se k této otázce vyjádřil, že je příliš složité získat info, kdo zadával tisk.

Jinak moc děkuji, za vaši odpověď :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, zkušenost s tím zrovna nemám, ale u jednoho svého klienta mám možnost se na to zkusit podívat.

Pokud by tisk probíhal v rámci "serveru", tím myslím ze serverového profilu, myslím si, že by nebyl zas takový problém vygenerovat report tisků. Na to by myslím šel napsat i dobrý *.bat soubor - selekce určitých informací ze správce událostí. Na to by nebylo nutné kupovat novou tiskárnu. Pokud by však tisk měl probíhat i v rámci stanice, to znamená že data nepotečou přes server, bude to již trochu horší - v tom případě by to opravdu chtělo raději tiskárnu, která by uměla vytisknout report tiskových úloh za XY období. Bohužel s tímto zkušenost nemám... :shock: