Modem (*VYŘEŠENO*)

Zdravím. Tak kromě instalace XP, kterou řeším v jiném topicu jsem vyměnil HDD z druhého PC. Zformátoval jsem jej a nainstaloval XP. Ovšem, když jsem nainstaloval ovladače z CD od výrobce desky (s integrovanou GK), tak mi nejede net. Zkoušel jsem snad všechno od vytváření nových sítí po softy z toho CD, ovšem bez úspěchu. Zajímavé je, že když jsem ten hdd dal do druhého PC zformátoval nainstaloval XP a pak nainstaloval 2 ovladače z CD, tak mi net jel úplně bez jakýkoliv nastavování sítě.

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže máte 2 PC a na jednom net funguje a na jednom ne ? Čím máte internetový signál rozdělen ?

Obrázek uživatele Africa

Mám PC, které jsem používal doposud a teď jsem si koupil nové. Na tom starším jsem jen nainstaloval 2 ovladače a net okamžitě šel. Na tom novém jsem nainstaloval ovladače a ne a ne spustit. Signál nemám rozdělen. Prostě jsem na ten nový PC zapojil modem co byl v tom starém, ale ani po té instalaci ovladačů nejde, kdežto když jsem to udělal na tom starém, tak to hned šlo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Hm to vypadá, že si provider bere MAC adresu, co máte za poskytovatele internetu?

Obrázek uživatele Africa

Valachnet

Obrázek uživatele Lee77

A od toho poskytovatele jste dostal jen modem nebo i sitovou kartu do stareho pc?

Obrázek uživatele Africa

Ono už je to nějaký pátek, ale co si pamatuju tak jen připojil modem a nastavil nějaké věci.

Obrázek uživatele TheALuminium

Nastavili jaké věci? :-) jestli nastavili IP adresu a DNS server, tak bude tyto údaje potřeba vyplnit i na druhém PC. Pokud toto nenastavovali, tak je možné že připojují internet pomocí MAC adresy síťové karty, ale neznám zatím žádnou jinou firmu než UPC, která to tak má.

Obrázek uživatele tatik

To TheAluminium : Já znám takovou firmu, je to lokální provider. Není to ochrana proti uživatelům, ti si mohou připojit za jednu cenu počítačů kolik chtějí, ale je to ochrana proti "černému" připojení.
V případě mého prvního poskytovatele jsme uzavřeli korektní smlouvu, kde bylo mimo jiné uvedeno, jakou mám IP adresu a jak mám konfigurovat počítač.
Osobně bych to viděl jako dotaz na providera. Ne že bychom se chtěli "střepat" problému, ale Valachnet tu nikdoz nás nezná. Hledal jsem něco na stránkách, ale informace, které jsem našel, jsou více než skromné.

Obrázek uživatele Lee77

Souhlasím s Tatíkem. Já měl to samé a vždy když nastal problém s internetem tak jsem se obrátil na poskytovatelé a ten mi pomohl.

Obrázek uživatele Africa

Dobře obrátím se na něj. Děkuji za Vaše názory.