Notebook s routerem (*VYRESENO*)

Zdravim panove. Muj dotaz spociva v tom ze si nevim rady s nasledujicim probleme. Proc se mi notebook nechce pripojit na router kdyz neni na napajeni a jede puze s baterie. Najde ho zacne se pripojovat potom overovat ale nepripoji se. Pokud ho napichnu na elektriku tak se ihned pripoji. Program pres ktery se pripojuji je Intel ProSet wireles. Pripojoval sem se uz mnohokrat i nekde v restauraci bez baterie a nebyl problem. Je to problem routeru?

Obrázek uživatele Dick

Jaký máte signál na routeru? Může to být i povolená anténa na routeru, nebo bordel v anténním konektoru. Při chodu notesu na baterii má asi wifi v notesu nižší výkon a router notes nemusí zachytit.

Obrázek uživatele Lee77

Router je uplne novy ani ne mesic takze by nemel byt zapraseny nebo spina na antene. A co se tyce signalu je na plno. a stim nizsim vykonem jsem si to myslel taky ale proc bych se teda pripojil jinde v pohode a doma ne?

Obrázek uživatele Dick

Myslel jsem tím, že by byl svod od něčeho v konektoru antény routeru, by byla nižší citlivost na příjem signálu. Je to jediné co mě napadá, protože si nedovedu představit jaký by měl vliv běh na baterku. Uvidíme co sem napíší ostatní poradci.

Obrázek uživatele tatik

Projděte pečlivě všechny možnosti nastavení programu. Někde by mohlo být, jestli se připojovat k síti, když jede notebook na baterie. Podotýkám, že program neznám a je to jen moje domněnka-

Obrázek uživatele Dick

Ještě dotaz. Vy se připojíte, třeba v restauraci, když jede notebook pouze na baterii, nebo je bez baterie? Viz první příspěvek. Zkoušel jste se připojit s během na baterku i jinde v této době, když máte domácí router?
Zkuste se připojit s baterkou na nějakou jinou síť nyní. Pokud to nepojede, situace bude stejná jako doma, mrkněte v ovládacích panelech na nastavení napájení a v konfiguraci wifi karty v notebooku také - u některých karet jde nastavovat jejich výkon.

Obrázek uživatele Lee77

Takze dnes se zkusim pripojit na stejnem routeru jako mam ja takze dam vedet, co se tyce pripojeni v restauraci jede mi notebook pouze na baterii. Jde oto ze nekdy a to treba 1x z 20 se mi pripoji NB k routeru. Mrknu se na ten program a uvidim jestli se stim da neco delat.

Obrázek uživatele Lee77

Takze uz jsem na to prisel. Jednoduse to bylo tim, ze v programu IntelProset Wirelless jsem v nastaveni adapteru zvysil vykon adapteru pri napajeni z baterie na maximalni vykon. Je tam nastaven minimalni vykon z duvodu mensiho odberu baterie.