Padání Wi-fi - kabel jede.

Dobrý den všem,

prosím budu rád pokud mi někdo poradí.

Mám doma síť 6 počítačů. Tři jsou propojeny kablem z modemu Huawei 520 od O2/internet/ s těmito PC není problém jak v komunikaci LAN tak WAN. Ve vedlejší místnosti mám připojen počítač přes Wi-fi pomocí Asus WL 500g - zde problém který popisuji níže se vyskytne jen občas.

V dílně, která je umístěna cca 60m od domku mám dva PC připojeny pomocí Wi-fi přes AP Ovislink WL 1120 který bere signál /přes dvě zdi/ z modemu Huawei a ze kterého jsou kablem připojeny ony PC. Tady je ale problém a to, že internet funguje většinou jen pár hodin /tyto PC se ale vidí/. Pak síť /Wi-fi/ spadne a jakékoliv obnovování sítě nepomáhá. Zkoušel jsem nastavit pevné IP ve všech PC, pokud jsem nechal přidělit IP adresu DHCP serverem tak jsem zkusil nastavit i různou platnost adresy, změnit nastavení z "g" na "b", používám šifrování WEP problém byl i když byl vypnutý, kanály pro Wi-fi jsem měl nastaveny na Auto, ale i na pevno.
Za nějakou dobu /po provedení několika restartů jak AP tak PC/ vše najede a opět funguje.

Tento problém se začal objevovat v poslední době. Zhruba 1 rok to fungovalo bezchybně.

Je možné, že něco v okolí Wi-fi signál ruší, nebo může být i chyba v AP Ovislink.

Děkuji za jakoukoliv odpověď - už jsem z toho opravdu zralý na Chocholouška

Obrázek uživatele tatik

To je problém. Příčin může být více. Rušení, chyba v signálu providera, případně i AP. Nebo i v takové blbosti jako je špatně nastavená anténa. Podíval bych se na PC, které má problém, jakou má sílu signálu.

Obrázek uživatele chomin

dobry den preji!
vite co by bylo jeste lepsi? kdybyste mohl nejak priblizne nakreslit schema, jak a co mate pripojeno (s popisu neni totiz nejsou jasne jednotlive vzdalenosti asus od huawei, ovilslinku atd.). hodily by se i nejake parametry (tzn. sila signalu tam a tam a take pres kolik zdi co jde).

pokud mate asus zapojeny na ceste mezi huaweiem a ovislinkem, tak se tento router da pouzit i jako aktivni clen na jedne ceste signalu. tudiz, ze by potom ovislnik neprijimal signal az tamhle za humnama od huaweie, ale jeste od blize postaveneho asusu.

tady to totiz vypada na opravdu slaby signal. je mozne, ze odchazi antena, ovsem, i kdyz je tato soucast routeru, modemu nebo AP jedna z nejvice vytizenych, jsou anteny zname jako tvrdi hosi z tuhym korinkem (ona antena totiz za svuj dlouhy zivot prijme i nekolik TB a tim plni plan na 150% - soudruzi by byli spokojeni :-) ).

takze zkuste nakreslit to schema a podivejte se, jak rika tatik, na silu signalu (nejen u ovislinku, ale i u asusu). ;-)