propjení internetu přes swith

zdravim všechny uživatele a především pak ty, kteří mi pomohou rozlousknout, pro mě oříšek.

věc se má tak, že mám dva notebooky s OS windows Vista, internet od UPC a switch, potřeboval bych poradit, pokud možno co nejvíc srozumitelně, takřka jak pro debila, jak nastavit počítače tak aby fungoval net na obou, zkoušel jsem switch zapojit ale net nešel ani na jednom.
předem dík za odpovědi

ps. možná to tu někde na foru bylo řečeno, ale zkoušel jsem různě nastavit ip a nic se nedařilo, proto zakládám nové téma.

Obrázek uživatele tatik
Obrázek uživatele johnnyn123

diky, ale myslel jsem normalně přes kabely ne wifi

Obrázek uživatele tatik

johnnyn123 wrote:
diky, ale myslel jsem normalně přes kabely ne wifi

A kdo to má vědět?
Pokud má někdo notebook, předpokládá se, že chce využít jeho výhody oproti klasickému PC - přenositelnost. Jaký je důvod, že nechcete/nemůžete použít wifi?

Obrázek uživatele johnnyn123

asi takhle, jelikož bydlim v bytě v paneláku, tak wifi nepotřebuju, stačí mi rozhodit dva kabely z jednoho pokoje do druhého a víc nepotřebuju. kdybych měl barák tak je jasný že půjdu hned do wifi, ale takhle ne...

Obrázek uživatele tatik

Je to samozřejmě věc názoru. Já taky bydlím v paneláku, máme doma 1x PC a 2x notebook, ale kabely mi nesmí nikde ležet. Router mám na zdi vedle vchodových dveří. Udělal jsem na něj dřevěnou krabičku a nijak to neruší vzhled. Když jsme něco řešili se sousedem, vzal jsem si notebook a pracoval u sousedů s internetem.
Kde je tedy problém? V návodu je popsáno připojení i pomocí kabelu. Navíc je tam popsáno připojení více počítačů k UPC. UPC se vztahuje k Mac adrese. Takových článků na internetu moc nenajdete.

Obrázek uživatele johnnyn123

přiznám se že jsem ten návod ještě moc ani nepročítal, zatim nebyl ani čas, takže jsem v podstatě reagoval na základě toho že je to pro wifi, pokud je tam návod i přes kabely a konkrétně přes upc, tak je to super a nemohu než pouze poděkovat, budu se v tom šmodrchat zase o víkendu takže kdyby nebylo něco jasné tak dám vědět.