Router Dlink Di-524 - kúpa výkonnejšej antény

Zdravím,

mám otázku. Doma mám wifi router Dlink Di-524 od Orangu, noťas mám v izbe a wifi signál musí prechádzať cez 2 steny - tým pádom je menej stabilné spojenie, raz pripojí, raz nie, inokedy nenájde ... myslím že v tomto routeri je základná anténa 2dB - na Alze som našiel 8dB - http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2408cl-d168523.htm . Inštalácia by bola jednoduchá - proste by som odšróboval starú a nahodil novú - konektor sa zhoduje je tam reverzný SMA konektor. Len mi ide o to, či je tam potrebná konfigurácia medzi výrobkami Dlink a TPlink...či to spôsobí nejaké zlepšenie, alebo či je nutné zaobstarať si nový router. Nechcel by som vyhadzovať peniaze za niečo, čo mi nepomôže. Dakujem za odpovede :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, 2 stěny můžou být už moc, takže těžko říct, jestli anténa dostatečně pomůže. Odzkoušej, jestli přemístění wifirouteru do prostřední místnosti nepokryje všechny 3. Nebo můžeš vytvořit posílení dalším wifirouterem v režimu client, který by wifi přijímal a dále vysílal, další možností je natažení kabelu do tvé místnosti a tam nějaký levnější např. TP-link pro šíření wifiny po tvém pokoji.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer,

souhlasím s kolegou, silnější anténa si nejsme taktéž jist, jestli je to to správné řešení pro váš problém. Spíše bych se poohlédl po nějakém repeateru...