zdravim chci se zeptat zda je možný připojit routere kterej já mám doma přímo na telefoní lice připojenej na adsl připojit do sítě lan na intru abych nemusel mít kabely... wifi všechno jsem nastavail dostanu se i do ovládacího rozhraní ale nesvítí kontrole DSL ani INTERNET ten samej router mám doma a tenhle zati nefunguje jak má jde to nějak nasvail abych moh i přes lanku se timhler outerem připjit na internet??
samozřejmě můžeš, ale musel by jsi DHCP nastavit na automatiku, tedy odstranit současné nastavení pro domácí internet.. lan síť znaená nějak switch, není zrovna nejlepší dát router do switche, navíc proč? jakožto lan síť ti tam bude stejným způsobem fungovat s i bez routeru.. nebo ti jde jen o ten roznos WiFi? router tedy musí být nastaven v režimu AP Client a nastaven na DHCP auto.. nejlíp to provedeš restartem na tovární nastavení a pak jen v systému změníš login údaje a mód na AP Client a heslo na WiFi..
no tak jsem se dostal k tomu že mi wifi jde i mi to píše že jsem připojen k internetu ale internet mi nefunguje reset do továrního nastavení zřejmě zanemná zmáčkutí resetu na zadní straně routeru to jsem udělal a nic se nestalo v nastavení DHCP routeru v ovládacím rozhraní na adrese http://10.0.0.138 nic jako Automatic není
no ten reset musíš za zaplého napájení zmáčknouut aspoň na pul minuty.. to že se vyresetuje poznáš snadno - změň přístupové jméno a heslo d routeru a dokud se nevrátí zpět na defaultní admin admin, tak jsi nic nevyresetoval..
no reset jsem provedl akorát nmlžu najít nic co by mi umožnilo nastavit DHCP na auto a AP client tu nikde nevidim hledám li dobře hledám v tom rozhraní ve kterém se ten router nastavuje...
vlezeš na jeho IP, zadáš login údaje a pak tam někde bude Mode AP Client.. v nastavení připojení bude 5 kolonek pro IP, DHCP, výchozí brány.. tam msuíš nastavit prázdno nebo auto.. musel bych vidět fotky toho systému, abych ti to řekl líp..
no tak to nastavení jsem nenašel ale třeba ti pomlže
http://www.smycmaweb.wz.cz/obr.PNG
mimo to když připojim jeden lan konektor k lan síti na intru a druhej k počítači tak mi pře kabel net jde když nastavim wifi tak mi to ukazuje že to jde taky ale když otevřu prohlížeč tak se začnou načítat stránky kontrolka na wifi na tom routeru bliká jak zběsilá ale načítání se zastaví jako kdybych měl enormě pomalý připojení a dál nicv nenačte se mi ani icq ani e-mail klient ale PCčko ukazuje že to je v pohodě a kadž ydám odstranit potíže tak mi to dá že je to v pohodě taky...
našel jsem sice nastavení DHCP ale jsout am tři možnosti Relay Server None
screen ze záložky WAN prosím..
nemůžeš taky zapojit intrový LAN do LAN konektoru :D musíš ho zapojit do ethernetu, to je ten samostatný konektor..
hmm to je divný že to funguje když z routeru vyvaedu kabel do počítače a mám tady na routeru 5 conektorů 2 LAN jeden TV jeden TV/Lan a ten samostatnej je DSL a přes ten to nejde vůbec