Nepodařilo se Vám někomu na tomto rozchodit externí USB disk v NTFS?
Prý to jde ... jen za boha nemůžu přijít na to jak ...
\\ EDIT by jome: téma rozdělené, aby se neotevíraly zbytečně stará témata.
USB disk na routeru WL-500gP V2
- Pro psaní komentářů se musíte přihlásit
Dobrý den dnes již po druhé... :)
Můžete mi blíže upřesnit, co přesně od HDD chcete? Jakou bude mít funkci a jak si přesně propojení představujete?
No,ono je to složitější ... Spíše hledám někoo,kdo má stejný router ... On je to dobrý router a leta už ho používám bez problémů.
Má dva USB porty ... Jeden používám pro tiskárnu jako print server pro domácnost ...
Druhý port jsem chtěl použít pro externí disk nebo flashku ...
Router ale udajně podporuje i UPnP media server,což by se mi mimojiné hodilo ...
Prioritní je ale použití tohoto USB portu jako síťového disku ... A to mi nejde ...
Ve FAT32 ještě jakž takž,ale stejně to padá a nevydrží to dlouho fungovat,pak se musí udělat restart a zase je to chvíli ok ...
Nicméně stejně FAT32 je mi celkem na nic i kdyby to chodilo ... Potřebuji aby to chodilo v NTFS,jinak to pro mne ztrácí význam ...
Takhle - uvažuji o koupi síťového NAS boxu - jen jsem si vzpoměl na tenhle jeden nevyužitý USB port v routeru a chtěl jsem ho zkusit zorchodit dříve než vyhodím 5000,- za další krám do kumbálu :D ...
Ale asi mi nic jiného nezbyde ... Ikdyž mě prioritně nejde ani tak o rychlost,ale potřebuji NTFS kvůli videií a jiným obrovským pekelnostem a taky chci mít všechno doma v NTFS ... Nebudu chodit zpátky jen kvůli starému routeru :)
Jak jsem koukal, router běží na Linuxu, takže na NTFS se může zapomenout.
Řešením je použití EXT2/3, ten když mountnete v routeru, tak by neměl být problém.
Do Widlí by pak neměl být problém zavést ovladač pro čtení tohoto souborového systému -> něco o tom ovladači se píše zde: http://www.soluvas.com/read-browse-explore-open-ext2-ext3-ext4-partition...
Díky za tip ... trošku jsem to tušil s tím linuxem a tak ani nejsem překvapený ...
Vyzkouším to a dám vědět ...
Zatím díky moc ... :)
Tak EXT2 nefunguje ...
Vidí ho tak napůl ... Spíše teda nevidí ... píše,že je nepřipojen,přitom disk detekuje ...
Nefunguje vlastně více než FAT32 :)
Vlastně tento stav nechápu
ext3 = stejný stav
Předpokládám, že když kliknete na tlačítko obnovit, tak stav se nezmění.
A pokud dobře vidím, máte připojenou jakousi čtečku karet a v ní máte paměťovku? Je to tak?
A právě zde je možná ten problém - ta hodnota je tam 0,95 GB? Je to tedy 1GB kartička? Nebo je ta detekce nějaká chybná?
Ano stav se nezmění ani po obnově ...
Ano,nyní to zkouším na gigové kartě .. jen to rozchodit ... Pak tam bude normální externí disk ... Ale ten jsem chtěl připojit až bude chodit cokoli ... Flashka,karta,nebo disk ... přes USB se to musí chovat stejně,ne?
Myslel jsem si to - 1GB jste naformátoval na EXT2? Pomocí čeho? Úplně stejné bych řekl, že to není. Navíc 1GB flashka se souborovým systémém EXT - fakt vám to funguje dobře? :) Být vámi, tak to asi risknu a vyzkouším rovnou přímo na HDD!
Aha,tak to já jsem si myslel,že je to jedno ... Nevadí,vyzkoušíme disk a dám vědět ...
Formátuju to normálně přímo v linuxech ... Mám nějakou free distribuci na flashce,bootoje to přímo do grafického rozhraní ... Kdysi mi to udělal kamarád,jinak se v linuxech moc nevyznám,ale tohle se občas hodí ... Párkrát jsem tím zachránil poškozený systém ... A teď se mi to taky hodí na rychlé zformátování do ext :) ...