Nazdar.
Mám dotaz. V síti mám zapojený router WELL 3500. Většina pc se přes wifi připojí v pohodě, ale 3 notesy se snaží připojit, hned je to vykopne. Ani se nezobrazí žádost o heslo. Když se podívám do routeru ak v LAN záznamu vidím mac adresu oněch pc mezi připojenými. Teda, že se s routerem spojili. Ale asi jen na okamžik a hned je to vykoplo. žádné nastavení blokování mac adres v routeru nastaveno není. Jeden notebook se stejnou konfigurací, jako jeden z těch špatných se s routerem normálně spojí a jede. Jsou na něm místo Vist nainstalovány XP. Na špatných noteboocích je nainstalován PC doctor. Ten jsem ale zkoušel vypnout, stejně tak i firewahl. Nic ale nepomohlo.
Setkal jste se s tím někdo? Víte jak to vyřešit?
Předem díky
1. Vidí notebook síť po "vykopnutí"?
2. Zkoušel jste ping na router po "vykopnutí"?
3. Zkoušel jste reset routeru?
Problém jsem už vyřešil.
Nejprve, ale odpovím na položené otázky:
-notebook síť stále vidí, ale nemůže se do ní připojit, dáte připojit a ihned to napíše že to nejde.
-ping na router nejde, protože se na něj ani nepřipojím
-reset routeru jsem zkoušel, dokonce i klonovat mac adresu, ale nic nepomohlo.
Teď k řešení:
V notesu byla nějaká havěť. Nějaký typ malware. Našel a odstranil jí program Adaware 2008. Nyní vše v pohodě jede. Nejdřív jsem myslel, že to bude nekompatibilitou síťové karty s hadwarem routeru, když se tento problém týkal jen některých notebooků. Adaware jsem zkoušel už i předtím, ale nepomáhalo. Po aktualizaci Adaware se to konečně našlo a vyřešilo.
Každopádně dík za zájem pomoct a doufám, že tato innformace poslouží i dalším účastníkům poradny.