wi-fi, sdílení, dns problém :) (*VYRESENO*)

zdravím, potřeboval bych pomoct s připojením na notebooku, toshiba bla bla , dal jsem si na něj windows vista ultimate 64 bit..

1. ovladače na Wireless Lan zřejmě nějak nefungují, když hledám síť tak mi to napíše že wi-fi je vypnuto, nemá někdo vyzkoušeno které na téhle toshibě+winu fungují?

2. pokud chci v tom centru sítí a sdílení nastavit sdílené složky vyberu možnost, vysune se zapnout, vypnout, zakliknu zapnout a dám použít, ale nastavení se hned přepně zas do vypnuto, už nevím jak na to, zkoušel jsem vypnout veškerá zabezpečení ale pořád to zůstává vypnuté :)

3. klasické připojení přes kabel, na notebooku jsem běžne používal internet od grape.sc, když jsem používal net na desktopu tak jsem jednoduše přepojil kabel, ale najednou se to nějak zbláznilo a na notebooku mi to píše pořád chybu s dns a vlastně i na druhém desktopu mi přestal jít, nevím pořádně jak to vyřešit :) krom teda toho routeru..

ovladače jsem použil tyto http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios....

kdyby měl někdo nějakou radu k těm třem bodům tak prosím, děkuji :)

Obrázek uživatele Dick

Zeptám se pro začátek blbě. Na notebooku by mělo být někde tlačítko pro zapnutí wifi.

Podívejte se také ve správci pc zda je wifi karta nainstalována.

Obrázek uživatele Squzzer

jo to byla blbá otázka :) zapnutý ho samozřejmě mám, všechno, všude pozapínané taky :) zkoušel jsem více ovladačů ale s nimi se nainstaluje pouze zařízení bluetooth, ještě to budu zkoušet ale ani jeden z těch problémů jsem zatím nevyřešil, nakonec se stejně budu asi muset vrátit na xp jak to tak vidím :) to nastavení sdílení vypadá jako chyba systemu, dns snad jedině tim routerem, jinak si to nevysvětlim už asi :)

Obrázek uživatele Dick

Na Vámi uvedeném odkazu jsem ovladače pro Váčš notebook- předpokládám, že je to tento http://www.hshop.cz/toshiba-a300d-15-4-amd-turx2-160g-2gb-bt-ati-c-vhp.h... nenašel. Stáhněte si a spusťte program EVEREST, v něm zjistěte typ a značku wifi karty a stáhněte ovladače přímo od výrobce karty.

Obrázek uživatele Dick

Dejte v notebooku přidělení IP adresy a DNS automaticky - měl by jí přidělovat router. V routeru v kofiguraci LAN musí být nastaveno DHCP na server. Tedy pokud máte vlastní router a ne router provozovatele, která nastavil pevně přidělenou IP a DNS.

Obrázek uživatele Squzzer

no jestli se nemýlím tak v téhle serii notebooků se používají stejné ovladače(everest používám ale notebook používá zařízení od stejného výrobce takže jiné ovladače nenajdu, ale zkusím stáhnout přímo od výrobce teda), v různých typech je změna jen ve velikosti hdd a jiném procesoru, router právě zakoupený nemám, jen jsem vždycky přepojil kabel když jsem potřeboval, na jednom pc mi dhcp funguje, ale na nb a na druhém ne, takže ho zřejmě budu muset koupit :)

Obrázek uživatele tatik

Nemůže spolu souviset bod 1 a 3 Vašich problémů? V bodě 1 píšete, že se nepřipojíte na síť a v bodě 3 píšete, že jsou problémy s připojením, které dříve nebyly.
Co se týká wifi
1. Vydíte správně zařízení ve správci systému?
2. zkuste zakázat klasickou síťovku (RJ45)
3. přikláním se k Dickovu dotazu. Nemáte povoleno jen "modrý zub"?

Obrázek uživatele Squzzer

už se v tomhle chvilku pohybuju a tohle jsem řešil hodně krát, vim co mám dělat co kde hledat a tak, ale prostě tohle mně vrtá hlavou, už jsem z toho na nervy, dal jsem si zpátky win xp a bod 1. a 2 vyřešeny, teď už jen to s tim dns, což bych řekl že stačí zakoupit ten router, ale s koupí nových ramek to budu muset stejně řešit znova :)

Obrázek uživatele Squzzer

tak jsem zakoupil router a problém přetrvává, pořád ta samá chyba s dns, možná nevím pořádně jak ho nastavit, je to TP-LINK :TL-R402M, koukal jsem na různý návody ale nakonec jsme se do toho zamotal, nebyla by nějaká rada, můžu poslat screeny z nastavení routeru klidně :) vůbec jsem v něm třena nenašel NAT nastavení :)

Obrázek uživatele Squzzer

tak jsem to vyřešil, provider nějak omezil připojení na MAC adresu jen té jedné síťovky takže stačilo přepsat hodnoty v nb a už to šlape, díky za pomoc :)