Zdravím pořídil jsem si tento kontrolní panel abych drobet zkrotil dosti řvoucí větráky v bedně CM HAF.
Bylo mi jasné že je úplně nevypnu ale chtěl jsem je alespoň ztišit když to zapnu a jen čučím na net či na film.
Jenže když to dám na minimum ukazuje to 360 ot, tak mi to začne červeně blikat a pípat a to až do doby než to zvednu nad 420ot, přitom to je jen chlazení bedny a to by snad nemělo nějak zlobit i když bych je eventuelně úplně vypnul.
AKASA kontrolní panel AK-FC-03 do 5,25"
- Pro psaní komentářů se musíte přihlásit
je tam alarm... a tušim, že jeho hodnota se dá přenastavit na nižší :))
Ale jak to nastavit?
AKASA AK-FC-03
Stylový panel do pozice 5,25" vybavený čtyřmi otočnými potenciometry umožňující snadno manuálně regulovat otáčky a tím i hlučnost až čtyř ventilátorů v počítačové skříni. Čelní stěnu lze demontovat a vyměnit ji za jinou dle svého vkusu. LCD displej s modrým podsvícením dokáže zobrazovat údaje z libovolného ventilátoru a libovolného senzoru - lze kombinovat (teplotní limit ukazuje vždy pro zvolený senzor). Regulátor umožňuje nastavit teplotní limit, při jehož překročení se rozezní alarm. Součástí balení jsou i čtyři prodlužovací kabely k připojení ventilátorů.
Manual u toho není?
regulátor dle teploty je jedna věc, ale panel hlídá i potenciální vypnutí ventilátoru nebo pád otáček pod nastavenou hranici.. a oten nám teď jde.... ale určitě se to někde nastavit dá... zapoj intuici a jdi pokus omyl, proklikej to :)) tímto stylem jsem se naučil víceméně všecko :))
No nikde tsem tam nenašel možnost něco nastavovat, jedině barvu podsvícení. Ale to aby to nepípalo se nějak nedaří. Teplota je přitom úplně v pohodě.
no protože to pípá protože si myslí, že se větráček netočí, nebo se točí příliš pomalu a škodí to i jemu...
ale musel bych to mít v ruce, abych mohl laborovat.. každopádně nastavit to určitě jde.. a když ne, dá se určitě vyndat fyzicky ten pípající buzzer..
Předpokládám, že to je naprosto nezavislej HW bez nějakého komunikačního propojení s PC, takže ani žádnej soft ktomu nebude.
Já bych hledal třeba na vnitřní straně panelu nějaký trimřík, dle mě to bude mechanická záležitost v nastavení.