Cernobila tiskarna

Zdravim, potreboval bych poradit jakou tiskarnu s mam poridit, jde me pouze o cernobilej tisk reklamnich letaku (text a nasedle logo v pozadi). Potreboval bych neco aby me to na jednu napln natislko co nejcice letaku ale zaroven aby tiskarna nebyla prehnane draha, cim levnejsi tim lepsi. Koukal jsem po netu ale vse je to barevny a k tomu to bejvaj multifunkce coz je zbytecne, to by se me letaky opravdu nevyplatily. Snazim se dostat porizovaci cenu letaku co nenize aby byl realny rozhoz do schranek. Jedine co se me zdalo celkem solidni je toto: http://www.alza.cz/laserova-tiskarna-samsung-ml-1640-d97183.htm?kampan=z... ale budu rad za radu.
Diky za odpoved.

Obrázek uživatele tatik

Nepíšete, jak velký objem tisku předpokládáte. Pokud Vám jde pouze o poměr cena/výkon a kvalita nemusí být excelentní, zodpověděl bych si následující otázky
1. kolik stojí nový toner do vybrané tiskárny (obecně se předpokládá 1500 stran/toner/5% pokrytí)
2. kolik stojí válec (výdrž cca 20000 stran)
3. neoplatí se tisk v tiskárně?

Obrázek uživatele Apofis

Tisk se odhaduje az na 5000ks ale v tiskarne se to nevyplati protoze.
Nemuzeme natisknout rovnou 5000ks nebot se vzhled letaku meni a musi se improvizovat. Odhad je ze se natiskne treba 100 A4 kde budou 2 letaky A5 a pockame jakou to bude mit odezvu, pocitame s tim ze se vzhled i text letaku bude treba i po 100-200ks menit a vubec nevime jestli natisknem 200 a pojedem dal nebo 200 a finito. Proto prave uvazuju o tiskarne napadla me i nejaka z bazaru ale nevim.

Obrázek uživatele tatik

Nákup z bazaru je vždy sázka do loterie. Natisknete 500 stran a může odejít válec.
Osobně bych se za tohoto stavu přiklonil k nákupu nové a nějaké levné tiskárny. Je možné, že nevytisknete ani celý toner.

Obrázek uživatele Apofis

A muzete nejakou doporucit? Moc se v tom nevyznam a nevim jestli ta co jsem si vytipoval je zrovna dobra volba

Obrázek uživatele tatik

Osobně bych volil tu nejlevnější, co najdu. Vycházím z předpokladu, že se bude tisknout většinou text a může se stát, že se vytiskne jen pár stovek stran a konec. Pokud by se měly tisknout náročnější letáky a ve větším množství, stálo by za to zvážit nový nákup.
Se Samsungem zkušenosti nemám, ale Minolta u nás ve firmě šlapala dobře. Ale jak jsem psal.Předpokládám startovací toner s 50-ti % kapacitou a cena za nový toner přijatelná (nižší o nějakou korunu než Minolta).

Obrázek uživatele MBlask

tiskárnu na tisk takového množství bych vybral hlavně podle kapacity toneru, pokud tam bude víc textu než grafiky tak asi nějaká taková co jste vybral. koukněte kolik stojí samotnej toner (s tím že toner v tiskárně kterou koupíte nebude uplně plnej)
Jak píše tatík 20000 stran teoreticky vydrží.

Existují firmy na recyklaci tonerů, dají vám originální nebo neoriginální náplň která pasuje. Chce to se kouknout po cenách.

do mojí tiskárny kupuju C-M-Y-K náplně recyklované neoriginální + obrazový válec, každá položka za 2tis :D

Copyshopy, no nevím kolem 1Kč za A4 ČB