Existuje USB2.0 low speed? (*VYŘEŠENO*)

ahoj, koupil jsem si mp3 prehravac, ktery ma na sobe primo USB koncovku, takze pohoda- nekam prijdu, sundam kryt a muzu pripojit. Problem je v tom, ze na netu, v manualu i na krabici pisou ze prenosova rychlost je USB2.0. Pouzivam totalcmd, ve kterem se da rychlost pekne sledovat a pri presouvani na jine flashdisky USB2.0 je rychlost az 15Mb/s, ale u tohhoto prehravace nepreshanu 1Mb/s (spis se drzi na 800kb/s). Prehravac jsem reklamoval a za par dni mi prisel zpet s vyjadrenim, ze je si USB2.0, ale je to USB2.0 LOW SPEED (dle specifikaci 1,5Mb/s), takze mam smulu..

Pekne, nemyslite? Trosku se v PC vyznam, ale tohle jsem slysel prvne.. tak se chci zeptat, jestli me jen netahaj za nos, protoze pak bych nevidel rozdil mezi USB1.1 a USB2.0low speed.. Diky, Petr

tady je odkaz na ten prehravac:
http://2324.elektrocoleti.cz/mp3-prehravac-ds20b--1gb+dp36024/
//Edit (jome) -> vložení­ linku do syntaxe code; pozor na pravidla

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9450] re:

Ahoj ...

Bohužel je tomu tak. U USB 2.0 rozlišujeme dokonce 3 stupně rychlostí:
High-speed (480 Mbps), full-speed (12Mbps) a low-speed (1.5 Mbps). Dvojková řada USB nebyla spuštěna kvůli rychlosti, ale kvůli možnostem, které již USB 2.0 má a které zařízení vyžadují. Pokud MP3 přehrávač nezvládá vyšší rychlost, jedná se sice o USB 2.0, ale bohužel podpora přenosové rychlosti je omezena na low speed.
Obchodníci mají bohužel pravdu, ale jak jsem se díval na odkaz, jsou dosti "vyčůraní", že na stránky to nenapíšou. Nevím, co ještě k tomu řeknou ostatní, ale to je můj názor.
Díky, že jste uvedl i odkaz na obchod. Hezký den!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Aha,.. no radost z toho nemam, protoze to je opravdu "vycurany" slusne receno.. Dekuju za vysvetleni a priste az si neco budu objednavat, tak to budu reklamovat hned :-D a ne po delsi dobe.. Diky a ahoj. Petr