Koupě Notebooku

Chtěl bych se zeptat a nechat si poradit. Mám vyhlídnuté 3 ntb Asus n71vn , Asus g72gx nebo Toshiba qosmio x500. Tak se chci zeptat, kterej si myslíte, že bude mít lepší zpracování, kvalitu a která značka má lepší případný servis. Díky

Obrázek uživatele petapl

z hlediska servisu je to tak nastejno...
1. asus za ty prachy nebrat...
2. asus jasný favorit
3. toshiba je z nich nejvýkonější... je tam i multilicence w7 ULTIMATE x64
podle toho kolik do toho chcete dát tak se rozhodněte mezi 2. asusem a toshibou :)

osobně mít na to prachy beru toshibu :-)

Obrázek uživatele Peca

To je těžký takhle říci, každý z těch NTB je z jiné cenové kategorie.
Spíše se trochu rozepište a napište využítí NTB, jak hodně bude přenášen, důraz spíše na výdrž baterie či na výkon....atd.
A hlavně kolik chcete do toho dát, protože 28k a 45k je dost velký rozdíl.

Jinak obecně mají Toshiby lepší zpracování než ASUS, ale u takto drahých NTB je zpracování většinou už skvělé.

Obrázek uživatele Hjenik

U ntb mi jde hlavně o výkon, jelikož ho budu přenášet minimálně nebo spíš téměř vůbec, tak mi až tak o výdrž nejde, ta mi stačí když bude něco kolem 3 h. Na ntb chci hlavně sledovat videa, filmy, myslím tím videa a přenosy na tn.cz nebo Ct, youtube a tak, uprava fotek, videa, internet, hudba. A preferuji kvalitu zpracování a výkon, aby byl malinko nadčasový a chvíli se držel s dobou, myslím, tak 5 let. Ntb také preferuji z důvodu úspory místa, jinak bych šel do klasického pc.

Obrázek uživatele Honza

5 let aby šel notebook s dobou ? Můj názor je takový, že za rok už budou takové technologie, že nad tímhle nemá cenu přemýšlet...

Obrázek uživatele Hjenik

Mě to je jasný, že 5 let to nebude úplná špička, ale myslel jsem to tak, aby to mělo nějakou kvalitu a výkon a byl alespoň trochu k použití i za těch minimálně 5 let.

Obrázek uživatele Honza

Jak jsem řekl u notebooku nemá cenu nad tímhle přemýšlet. To si radši pořidte stolní pc, který můžete upgradovat a budete chvíli stačit s dobou.... Jako dobře, na notebooku i za 5 let použijte textové editory a další věci, ale budou už jiné technologie.... Tohle bych jako vodítko při výběru ntb moc nepoužíval....

Obrázek uživatele petapl

osobně vidím tu toshibu

Obrázek uživatele Tom1913

Osobne si myslim ze na veci na ktery si chcete notas koupit je to zbytecne drahy a ty veci by v pohode zvladl (po dobu 5 let) i nejaky o hodne slabsi notes. Vim chcete nejpis notas ktery bude v tuto dobu mezi nejlepsimi a tim zajistit beh na dalsich x let, ALE net (videa, filmy, hudba) snad pojede za 5 let i na mem hp 4510s za 14500 pokud nebudete delat videa hrat nejnovejsi hry tak se to opravdu nevyplati podival bych se spis na neco levnejsiho a opravdu trvadliveho. Jinak z techto se mi libi asi nejvic ta toshiba.

Obrázek uživatele Peca

Tak tak.
Pořád tu ale máme ale hrozný rozdíl cen. Ten první ASUS 28k a ta Toshiba 45k.
Nejrozumější by bylo (pokud beru těch 45k) si pořídit NTB do těch 15-20k (na přenášení), který vaše úkony zvládne vklidu a k tomu nadupané stolní PC. Můj názor, ale je to na vás.