notebook

Ahojda, potrebuju notebook, tak do 17000, 18000.Do skoly, zpracovani semestralek, film, net apod.Budu rada kdyz tan bude core2duo, disk tak 200, oper.pam, cca 2 nebo 3GB , display 15,4, no a popr. by tam mohla byt i nejaka ta vlastni pamet, kdyby se ze me stal hraci maniak :o)).NT budu prevazet jen cca max 1xza tyden za 14dni...Jenze skoro vsude uz jsou nainstalovany visty a hodne lidi tvrdi, ze jsou tak na dve veci,, ja jsem zatim zvykla na XPcka..Muzete mi nekdo poradit ktery, z nasledujicich notebooku by byl ok Kdyztak i navrh na jiny..Jo a mimochodem jaky je rozdil mezi windovs vista a busines...??
http://www.alza.cz/asus-f5rl-ap432c-d102783.htm
http://www.alza.cz/asus-x59sl-d98873.htm
http://www.alza.cz/asus-f3q-ap010e-d101839.htm
http://www.alza.cz/asus-f5sr-ap027-d101832.htm
http://www.alza.cz/asus-m51a-ap016c-d101349.htm
Predem diky moc..L
:???:

Obrázek uživatele tatik
[24455] notebook

Rozhodnutí jaký notebook,musíte udělat sama. Akorát bych Vám doporučil následující :
1. Zvolte notebook s předinstalovaným OS. Ne všechny, které jste uvedla jej mají. Jinak se tady po koupi pravděpodobně sejdeme a budeme řešit instalaci OS.
2. Doporučuji baterii s větší výdrží než "až 2 hodiny". To znamená, že notebook standartně nevydrží 2 hodiny, ale tato doba bude tak 1,5-1,75 hodiny. Teď se Vám to zdá dostačující, ale nevěřte tomu. Vemte raději minimálně ty "až 3 hodiny".
3. Ujasněte si, jaké požadujete porty a příslušenství - čtečka karet, TV out, ... Na první pohled se to zdá banální, ale brzy můžete litovat.

Co dodat? Raději bych volil kompromis ve vybavení (ubral disk, RAM) a koupil si notebook s více porty (tím nemám na mysli jen USB) a příslušenstvím. 200 GB disk nezaplníte, pokud nebudete stahovat s P2P nebo DC nebo si nebudete kopírovat na disk DVD. Nato, co požadujete od notebooku Vám klidně bude stačit notebook za 12-13 000 Kč. Záleží ale naostatních doplňcích. Věřte mi.

Obrázek uživatele lynn_p
[24456] notebook

další parametry budu potrebovatt asi tyto:
ctecka karet(hlavne sd, xd kvuli fotaku)
minimalne 3x USB
výstup na sluchatka, popr. mikrofon, HDMI, IEEE 1394, express card slot
jinak v podstate nic moc, k tv se pripojovat nebudu k videu taky ne.
Pravda je, ze se v tech vystupech az tak nevyznam, a to je potom tezke vybirat pro me je podstatna wi-fi,coz uz je realizovatelné takrka vsude,
Beru v potaz, vasi pripominku na vydrz, budu se poohlizet po tech 3 hod..
I kdyz na ten notas uz docela specham
:shock:

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24457] notebook

Záleží hodně na tom co chcete na notebooku dělat. Já zaplním 750GB tak za měsíc a půl :)) :)). Jinak pro běžného uživatele stačí těch 200GB. Jinak, asi jako jediný tady na fóru mám moc rád Vistu a doporučuji jí všem, dokonce teď ten nový Win Seven je ještě lepší. Jde také o to jestli budete chtít sledovat filmy a zahrát nějakou jednoduchou hru - to bych doporučoval nějakou neintegrovanou grafiku. Ve všem ostatním souhlasím s tatikem.

Obrázek uživatele lynn_p
[24458] notebook

hry vpodstate nehraju, spis ty filmy, problem je v tom, ze ted se hodne delaji disky 320, ja myslim ze by my stacil klasicky 160, max.250...Jen jeste maly dotaz jak je to s tema vistama, nT co se mi libi ma nainstalovany- vista bussines.grafika je integrovanaintel x4500, ale na filmy by to stad stacit melo. kamaradky maji na svych 1 rok starych acerech nvidie7000, a visty a filmy se jim porad sekaji.....
http://www.alza.cz/asus-f3q-ap010e-d101839.htm

Obrázek uživatele lynn_p
[24459] notebook

jo jinak zdravim do liberce :)) Prave ted jsem tu taky... To je hnus pocasi, bud prsi a nebo jdu do kopce, ale jinak krasny mesto..

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24460] notebook

lynn_p wrote:
jo jinak zdravim do liberce :)) Prave ted jsem tu taky... To je hnus pocasi, bud prsi a nebo jdu do kopce, ale jinak krasny mesto..

Díky, taky zdravím. Jo jo pořád prší a prší. :wink: Jinak ten na Alze není špatný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[24461] notebook

tak záleží na tom, co s tim fakt bdueš dělat, jesi enbudeš hrát víc, než nějakou oddechovku typu CS1,6 a podobné nenáročné, myslim, že NTB s integrovanou grafikou by ti měl stačit. na filmy a ent určitě.. doporučil ybch ti asi NTB s Intel Atom CPU, pokud nepotřebuješ extra atleta, páč ten vydrží některý "až 20 hodin" což je opravdu megahodně.. bohužel, ty se dělaj pouze 10" displejem, což na filmy neni nic extra..
takže teda nějakou 15 - 17" ku. nedoporučuju Acer a ani Win Vista...

Obrázek uživatele tatik
[24462] notebook

V žádném případě jsem Vás nechtěl zrazovat od disku 320 GB. Chtěl jsem říct, že nákup notebooku by měl probíhat, pokud máte omezený finanční limit, asi takto :
1. stanovení finančního limitu, resp peněz, které máte k dispozici
2. přesně si určit, na co budete notebook používat.
3. určit si, co vše budete v notebooku chtít. Doporučuji
- web kameru, čtečku karet, wifi má snad dnes již každý notebook, alespoň 3x USB (připojíte si myš, tiskárnu, třeba numerickou klávesnici apod.), modrý zub, potřebujete infra port?, vstup na mikrofon, výstup na sluchátka, ten TV OUT si rozmyslete (taky jsem si myslel, že je zbytečný, ale občas by se hodil). Jednoduše řečeno, čím víc, tím líp. Ono se to ukáže časem.
4. zvolit notebook s OS, zvláště nejste-li zkušenější uživatel. Předejdete případným problémům a usnadníte si jeho používání. Jen uvažte situaci, přinesete si domů notebook a místo jeho odzkoušení se budete několik dní trápit s instalací OS. Nevím, jestli jestli takový Free BSDOS (nebo jak je to přesně), je to pravé. Pokud máte doma programy pro Windows, zvolte Windows (nechci zde rozpoutat diskuzi o volbě OS, ani upřednostňovat Windows). Situace je taková, že to bude pravděpodobně VISTA (s tím se budete muset smířit)
5. Výdrž notebooku alespoň 3 hodiny. A ani to není nijak moc. Taky jsem si původně myslel, že baterii budu potřebovat jen v případě přenášení notebooku po bytě.
6. Pak budete do Vašeho finančního limitu vybírat HW. Používám notebook na to, co Vy a ještě něco navíc (vyjma her) a mám 1GB RAM, 100 GB HD a je to dostačující. Samozřejmě i zde platí čím víc, tím líp.
7. Provedete různé korekce, protože jste vynral/a konfiguraci převyšující značně Váš finanční limit. Proto ubírejte z HW v bodě 6, pokud možno ne z bodu 3. Tam hledejte kompromis.
8. Cena notebooku bude vyšší, než jste si původně určil/a.

Nepodceňujte výběr notebooku. Není to věc, alespoň ve většině případů, kterou si kupujete na několik měsíců. Proto ten dlouhý příspěvek, za což se omlouvám. :???:

Obrázek uživatele lynn_p
[24463] notebook

Delka prispevku je v poradku, clovek si stejne musi nakonec poradit sam. :shock: Ale diky za rady.

Obrázek uživatele lynn_p
[24464] notebook

no prece jen jeste 1 dotaz, v cem je lepsi nebo horsi vista busines a vista home premium. Respektive v cem se lisi???Muj notebook favorit ma prave busines, a budu ho pouzivat na skolu a tak, v tom by snad nemel byt problem...

Obrázek uživatele tatik
[24465] notebook

Stačí zagooglit, třeba
http://www.owebu.cz/windows-vista/vypis.php?clanek=1229

a hlavně cenou :))

Obrázek uživatele lynn_p
[24466] notebook

můžete mi ješte posoudit ntb HP Pavilion dv6920,
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo T5750
Displej: 15.4" WXGA HD BrightView (1280x800)
Paměť: 2048 MB DDR2
Pevný disk: 160 GB (5400 ot./min)
Optická mechanika: DVD+/-RW LightScribe DL SuperMulti
Graphics: NVIDIA GeForce 8400M GS
Další: Touchpad, Modem 56k, LAN 10/100, WiFi Intel 802.11a/b/g, Webkamera, Dálkové ovládání, Čtečka paměťových karet 5 v 1, ExpressCard/54, bluetooth, čtečka otisku prstů
Software: Microsoft Works

http://direct.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=480D1E21-CF8B-4D71-A6A0-...
cena pro me je 15990,, jelikoz studuju..
Zajímalo by me jestli nvidia 8400 je dobrá pro bezne pouzití, ne hry, na www.notebook.cz jsem se docetla, ze u nekterych nvidií byly problémy....[/img][/url]

Obrázek uživatele lynn_p
[24467] notebook
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[24468] notebook

mno, jesi máš ntb jen na normální práci, doporučuju s integrovanou grafikou, ušetří to energii a sníží hlučnost..