novy notebook

Zdravim Vas rad bych vas poprosil o radu, poterboval bych notebook na informacni studia takze asi neco spis na praci s wi fi asi tak do 15000,-
predem diky.a

Obrázek uživatele Vlastik

Tak si zajdi do prodejny a nechej si nejakej sestavit, treba :-) Tam Ti poradi. No a muzes si taky precist nejaky clanky od ostatnich uzivatelu a ziskat tak drahocene zkusenosti. Ja kdyz jsem si kupoval pc, tak jsem se o to nejdriv zajimal a pak jsem vybral jenom dily a docela dobrej sem si setavil pc :cool: No, ale jedna vec me mrzi. Kupovat počítač je ta nejhorší věc, protože za dva roky už není dobrý a jsou nové a lepší pc. Já si koupil Procesor AMD Athlon XP 2600+ a za dva roky už byly dvoujádrové procáky :-( Ale na to tvé studium a net Ti stačí nějakej obyčejnej. Jenom si DOBŘE rozmysli, zda - li na něm budeš hrát hry a jaké. Když budeš mít slabý pc, tak na něm nějakou dobrou hru nerozjedeš a třeba Tě to bude mrzet a na nový už mít nebudeš. Takže tak. :???: Pěkný den přeji. :cool:

Obrázek uživatele Silverback

to Vlastik: tak tomu řikam odpověď, která nemá absolutně nic společnýho s dotazem ... :-)

Jinak - já mám dobré zkušenosti s firmou Asus - k účelům, které jsi popsal bych doporučil tento:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50977

má výkoný procesor, který možná ani nevyužiješ, poměrně velkou paměť a slabou grafiku - kterou, jak jsem pochopil nepotřebuješ. Navíc se prodává bez OS, takže na něj ještě vpohodě nainstaluješ XP. 15" monitor sice není nic moc, ale myslím, že stačí. Pokud bys chtěl "větší" mašinku s výkonější grafikou, aby sis tam mohl i nějakou tu hru zahrát, doporučuju Acer - kterej sice není nejkvalitnější, ale zcela splňuje tvoje požadavky včetně ceny. Má ale bohužel vestavěný OS Vista:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52957

jinak samozřejmě poradit se s prodejcem můžeš, ale ten se většinou snaží vnutit to, co prodat potřebuje, takže bych na to moc nedal. A ještě - hlavně se dobře zeptej, zda se jedná o notebook Vista only - což je momentálně běžná praxe. Nainstalovat na takový stroj XP je pak hodně náročný.

Obrázek uživatele Vlastik

To Silverblack: Jasně já Ti rozumím. Neodpověděl jsem mu na dotaz, ale spíše ho varoval před hrami. Nechtělo se mi hledat nějaký nt, ale díky že jsi to udělal za mě :-) No aspoň něco jsem mu poradil - že se má poradit :)) To je dobrý no. :lol:

Obrázek uživatele alsorferos

diky za typy :-) nasel jsem tam jeste tenhle :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55677
co vy na nej :???:

Obrázek uživatele Honza

Čau,
pokud ho budeš často přenášet chce to pevné šasi a do školy se hodí spíš int. grafika, aby byla větší výdrž na baterky z toho třeba vycházím já. Takže Dell,Lenovo nebo FS.... Na hry jsou Asusy, MSi atd ale tam už je to s šasim horší.

Obrázek uživatele alsorferos

no ja na hry moc nejsem tak maximalne keen commandera :???: :-)

Obrázek uživatele Honza

No ja bych šel tím pádem do nějakýho Lenova nebo Dellu :)) na studia dělaný.