PC sestava do 20000 CZK

Ahoj,
chtel bych si poridit novy stroj za cca (tj. +/-, spise +) 20000CZK bez DPH. Chtel bych si poridit case, zdroj (prip. oboji v jednom), desku, grafiku, pamet a procesor (uprednostnuji 775, neb mam dobry chladic Zalman z predchozi sestavy). Ucel sestavy - aplikace typu Crysis, Fallout3, novy Gothic ci STALKER, atd. Prosim o radu. Diky. Honza

Obrázek uživatele Fetic

Diky.
A pokud bych nechci DVD a disk? OS taky ne...
Dotaz: je "pridana hodnota/cena" kvalitniho zdroje tak vysoka, resp. vyssi nez case se zdrojem..?
Dekuju. Honza

Obrázek uživatele Jiří Moos

Doporučuji jinou GPU, třeba nVidia GeForce 9800GT (GTX) - nejlepší poměr cena/výkon. Jinak bych doporučoval dva paměťové moduly (2x2GB).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mozek wrote:
Doporučuji jinou GPU, třeba nVidia GeForce 9800GT (GTX) - nejlepší poměr cena/výkon.

fakt lepší poměr?? no já nevim, ale hd 4870 je nejvýkonnější grafika zatim, 4850 má nejlepší poměr cena výkon a i tak přepere 9800GTX.. GTX je už hodně stará, je na starym základu, je to megažrout proudu, celkově nic moc.. bohužel HD 4850 je handicapovaná pamětmi, a když je dost peněz, proč nevzít 4870?

To Fetic: mno, nemusíš brát ani mechaniku, ani disk a ani OS? pokud je máš, disk ale doporučuju, pokud nemáš Sata2, tak si novej kup..
Case se zdrojem vyjde mnohem levnějc, ale je tam mizernej zdroj, kterej ej tak pro kancelářský využití, nedodržuje napětí, je prostě nekvalitní, proto k sestavám, co požadujou nad 400W je kvalitní zdroj od Fortron, Chieftec nebo Seasonic podmínkou, pokud nechceš, aby ti za měsíc odhořela deska.. :wink:

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nj, ale tak zase GPU za 8000 je dost teda i na pracháče.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mozek wrote:
Nj, ale tak zase GPU za 8000 je dost teda i na pracháče.

tak ono nebude zlý ani když veme HD 4850, ta je za pjéťo a GTX si ani nečkrtá, jak ve výkonu, tak v ceně.. HD 4870 je strovnatelná s GX2 a ta je může senou rovnat jen těžko..