PC sestava pod 20 000,-kč (*VYŘEŠENO*)

Ahoj.
Rád bych k Vánocům novou PC sestavu v ceně pod 20k. Nejsem si jist jestli si ji nechta postavit na míru, nebo koupit už hotovou. Sloužila by předevšík ke hraní her, ale ne uplně novinek. A na druhém místě ke grafickým programům(photoshop, sketch up, korel,....) Můžete mi s nějakým poradit? A sestava by měla obsahovat: monitor 19"+(nemusi byt LCD, ale jine už se asi nedělaji), OS windows a bednu. Klávesnici i myš mám, ale nová by taky nevadila :)) Děkuji předem za všechny rady. :???:
PS: Můj počítač má problémy přehrát i video na youtube, ikdyz je načtené stejně se seká. Při hraní her nebo dělání s nějakým programem se to strašne seká až nakonec windows napíše , že mám příliš malou virtuální pamět. 8-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jaký máš teď hardware?
osobně jsem už pár let názoru, že jedině sestavovanou mašinu.. hlavně si jí postavíš sám :)) je to skvělá zábava a máš z toho potěšení a hlavně si to uděláš pořádně a nikomu za to nebudeš platit.. případně kdybys byl z Jižních Čech, složím ti to..

a co bych tam dal?
ASUS M4A77TD
AMD Phenom II X4 955BE
Sapphire HD6850 1GB
2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Kingston HyperX
Fortron black Power 550W
WD Caviar Black 500GB SataII
LG DVD-RW SataII
CoolerMaster Elite 310 RC
W7 Home Premium x64 CZ OEM
ASUS VH226H (co na něj říkáš, na grafiku a hry lepší jak 19", navíc FullHD na filmy :)) )
Logitech MX518 parádní kousek myši, chce to ale aj podložku..

jak jsme na tom cenově? asi ten monitor je příliš drahý a velký ale že by se nevyplatil?

Obrázek uživatele czfox

Jdu to přepočítat.. :)) jediné co by mi na stavění vadilo je ta doba.. Byl bych nedočkavej... Zatím díky

Obrázek uživatele czfox

cena asi 20 500 ale nenasel jsem nikde LG DVD-RW SataII, a nepocil jsem HDD, je to moc velke mam nove 1TB externak tak staci jen neco na windows :)) A tím pod 20k jsem počítal tak oklem 16... ale když to bude do 19k tak si přidám :D

Obrázek uživatele czfox

A nevyšla by sestava levněji? Jakože origo někde... Vím že se tam za dost připlácí, ale nakupují to s mínus DPH.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61644
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59625

ten disk jsem anvrhl sválně.. 1000GB je sice fajn, ale je to pomalé.. jde hlavně o rychlost, je dobré mít systém na odděleném disku, kor rychlém Black, ze kterého se ti bude všechno fofrově načítat, 1TB pak dáš jako datový, případně do externího boxu s USB a eSata a můžeš si ho vozit na chalupu a tak kde máš možnost přehrávat filmy (tak to dělám já)

samosebou by se zlevnit dalo, otázka je, zda to vážně chceš, zda by se ti to vyplatilo.. mě připadá předražený snad jen ten monitor, ale nedá se říct, že by za to nestál! rozlišení se nám moc měnit nebude a i za x let tohle bude monitor, který budeš používat i k nově upgradované sestavě.. nejspíš.. nevím co myslíš tím "origo někde"

Obrázek uživatele czfox

Tak tím origo sem myslel nějakou sériově dělanou sestavu. A cenově to opravdu musí dolu... Jdu na střední tavebku a je tam hodně dělání s grafikou. Přemýšlel jsem o notebooku, ale PC bych raději. Tkže když s tím něco uděláma na těch 16-17k budu moc šťastnej. Mám návrh: 4GB RAM, 512MB grafiku, HDD kolem 250GB, dvoujádro procesor, třeba ten tvuj monitor a zroj bedna atd už mě moc nezajímá :D Utáhlo by to co chci? Hru hraju WoW, takže žádná novinka jinak nejsem nijak herní maniak :D

Obrázek uživatele czfox

Jinak je mi jasné jaké mají všichni počítače, ale i to co jsem psal by mi PC dost naboostovalo :))

"origo", alias hotovka je to nejhorší, co by jsi mohl koupit.. tragédie, málo výkonu za hodně peněz..

ok, facelift.. AMD Atlon II X4 640
Fortron Black Power 450W
disk tedy ten 1TB, 500GB nebudeme přikupovat..

na zbytek nesahat.. dalo by se to skousnout? dal by se dát i lepší monitor, ale aspoň v tomhle bych zůstal.. je to suprový kousek, co mám na stole (aj tu myš, kterou bys teda také nemusel kupovat, je dost drahá, ale je přesná, dělám 3D grafiku, tak vím o čem mluvím..), nevyplatilo by se brát slabší odezvu, ani menší rozlišení, tahle grafika zkrotí WOW na uplně plné detajly ve FullHD na 30Fps takže taky cajk.. a s grafickými programy také mít problémy nebude :)

Obrázek uživatele czfox

Cena stále asi nebude kolem 16 viď? ani jsme si nevšiml jeslti emzi díly byla i zákl deska? A je vůbec znát rozdíl mezi levnou a drahou zákl deskou?

deska tam je ASUS M4A77TD, skvělá bytelná, bohatě bude stačit, i když, pokud by jsi chtěl za dva tři roky hodit nový AMDčko, ASUS M4A79XTD EVO by byla parádní volbou, o moc dražší není.. ale já vím, peníze nás tlačí, proto to trochu ukrajuju.. s grafikou ale nepolevim a s ramkama taky ne.. a ten zdroj by byl holt na budoucno taky lepší 550W Black, ale tedy pokud nechceš do budoucna, tak bude stačit 450tka a M4A77TD.. spočti si to, ale myslím, že jsme to podstatně zlevnili a pod bych vážně nešel.. jakože se mezi kompy motám devátým rokem..

Obrázek uživatele czfox

No zkusím to nějak pokonzultovat s rodiči. Možná bych byl ale radši, kdybys mi to postavil ty, abych zapojil a jel :D Jsi z Písku já nedaleko od Prahy... Myslím, že yb to šlo domluvit, jen to musí schválit rodiče. Zatím GN a moc díky. PC co mám ted už mám 6 let jen pro zajimavost parametry: 1GB ram, AMD semphron 2500+ 1.74GhZ, grafika max 124MB myslím, že ani to ne... Prostě nadupaná mašina :D V té době ais az 30k komplet set :eek:

docela mi to připomíná Celerona 2GHz, kterýmu táhne na 9tej rok.. ale grafárna měla 64MB :))

no, já nejsem až tak mobilní, bylo by fajn, kdyby jsi si přijel, páč, taky mám rodiče :)) ale už jsem jednou jel stavět komp ro Práglu, tak bych si ten trip dal znovu :))

Obrázek uživatele czfox

Tak rodiče se rozhodli, ze si nic stvět nebudua ani nikdo mě. Prej ať si vyberu komplet nebo nic...Takže poadíš nějakej slušnej komplet nejlepe monitor a bedna kolem 16 000? nebo jen bedna monitor si koupim cos říkal...

tak to tedy promiň, ale vzkaž rodičům, že jsou hlupáci.. nebo spíš, ať se nechají poradit a nechají si vysvětlit pro a proti, které jim milerád vyjmenuju..

promiň, ale hotové sestavy jsou to nejhorší, co si můžeš koupit, vždycky stojí nějak zaprd, takže proti nim brojím už 3 roky a nenechám tě koupit hotovku vědomě.. pokud si rodiče myslí, že jsou chytřejší, ať si poradí sami a vyberou správně něco sami.. pak mi mžeš říct, co ti vybrali a já ti řeknu, jak moc horší to je (hlavně výkonem), proti tomu, co by jsi si mohl sám postavit.. o to víc je budeš proklínat, možná je bude užírat svědomí, pokud s tím hotovým počítačem budou jen samé problémy.. a že budou, tomu věř! :o myslím, že za těch 9 let, co se tomu věnuji už nějaké ty, dobrí i špatné (s hotovkama jen špatné) zkušenosti mám..

Obrázek uživatele Tomaso12

Chtel bych se zeptat,jestli na tento procesor: AMD Phenom II X4 955BE musi bejt dokoupenej chladic,bo staci normalní co dodavaji k tomu.

bylo by lepší, kdyby jsi si založil vlastní téma, ale budiž.. pokud ho nebudeš taktovat a renderovat na něm 3D animace hodiny v kuse, bude stačit BOXový.. pro běžný prvoz a hry určitě.. pokud jej budeš chtít víc ždímat, tak šup s ním pod Arctic Cooling Freezer Xtreme rev2

Obrázek uživatele czfox

Už mám vše domluveno s mámou... PC bude, když si seženu někoho koho zná a postaví mi ho, protože v 15 letech to prej dělat nebudu :D To znamená jeslti bys mi navrhl nový HDD nejlepe něco kolem 250GB nejde o cenu ale zase nechci mít v PC 1.5TB je to na mě moc :) Vše ještě pokonzultujeme s IT z firmy a prý s 20 000 nebude problém. Ještě napíšu jak se to bude dál vyvíjet. A v tom seznamu je opravdu vše abych PC postavil, zapojil, nainstaloval windows,ovladače a jel?

tak tedy shrnu úpravy:
ASUS M4A77TD
AMD Athlon II X4 640
2x2GB 1333MHz CL7 Kingston HyperX
Sapphire HD6850 1GB
Fortron Black Power 450W
Western Digital Caviar Black 500GB SataII
LG GSA-H.. blabla DVD-RW SataII
CoolerMaster Elite 310 RC (černo-oranžová)
W7 Home Premium x64 CZ OEM
ASUS VH226H

z tohodle určitě postavíš celý PC, základní teplovodivá pasta je na chladiči nanesena, napájecí kabel je u zdroje, sata kabely (2) u desky, jeden ventilátor plus všechny poteřbné šroubky jsou ve skříni

no jak říkám, klidně ti to zadarmiko (nebo dobrovolný honorář) postavím, pokud bych měl dojet, nechám si minimálně proplatit dopravu.. ale pokud tě sem rodiče dovezou s komponenty, můžete si dát pár hodinek procházení po skvostném městě Písku, já ti to zatím složím, nainstaluju a otestuju a můžeš si to odvízt..

spočti si ale na eshopu (a naházej mi odkazy na komponenty, abych ověřil správnost) cenu a oznam, jestli nám peníze nepřebývají.. určitě by se vyplatilo investovat pár set navíc tuhle a támhle..

Obrázek uživatele czfox

ASUS M4A77TD - http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=179534
AMD Athlon II X4 640 - http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=237717
2x2GB 1333MHz CL7 Kingston HyperX - http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=180351
Sapphire HD6850 1GB - http://www.asus.cd/komponenty-2/ati-sapphire-hd6850-1gb-256-aktiv-2xdvi-...
Fortron Black Power 450W - http://interlink.tsbohemia.cz/fortron-oem-zdroj-black-power-450-85plus-4...
Western Digital Caviar Black 500GB SataII - http://www.asus.cd/ostatni/wd-caviar-black-wd5001aals-500gb-sata-300-720...
Sem jsem dal tu co jdi daval odkaz ale odjinud - http://www.halshop.cz/lg-dvd-r-rw-ram-gh22ns-sata-cerna-bulk_d43796.aspx
CoolerMaster Elite 310 RC (černo-modrá) změnil sem barvu pokoj mam laděn do modra :D - http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=178723
W7 Home Premium x64 CZ OEM - http://www.asus.cd/software-2/oem-ggk-win-home-prem-7-32-bit-x64-cz-lega...
ASUS VH226H - http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=157119
Mám v tom teď bordel .. Přepočítám to podel těchto odkazů, většina neni podle nejlevnějšího ale z 1 webu, sníží se tim poštovné :)

Obrázek uživatele czfox

Přesne 19 419... to eni zle... kolem 20 i s poštovny + myšák a obyč klávesnice za moje :) ještě to pokonzultuju jak jsme říkal.

a na jakém obchodě? nikdy se nevyplácí hledat to na nejlevnějších shopech.. já kupuji po bohatých zkušenostech už JEN na CZC, na ceny nekoukám.. ale vidím grafárnu pod 4K!! to není uvěřitelné! :shock:
a OS kup OEM verzi, ne legalizační (vyjde to nastejně, ale OEM je levnější)

Obrázek uživatele czfox

Jo, ale kdybych neřešil cenu tak sem na 21-23 a to ej moc :D jinak jak jsi si asi všiml obchod je www.eproton.cz je tam toho většina za dobre ceny

ano a to je až tak moc podezřelé, že bych se mu vyhl už jen z principu.. já už defacto na CZC bydlím..

Obrázek uživatele czfox

Tak kdyby ses nudil zkus to přepočítat ještě tam jestli to vyjde o hodne hůř. Ale jestli mi to budes stavět nějakej ten IT z firmy tak to možná někde koupi bez DPH a vyjde to levněji :) zatím CC jdu spát.

Obrázek uživatele czfox

Celou dobu co jsem nepsal jsem sháněl další návrhy. Můžu ti je sem všechny dát, abys mi řekl PRO a PROTI ?

můžeš, ale já jsem spokojen s tím, co jsem složil :))

Obrázek uživatele czfox

Jelikož se v HW moc nevyznam tak fakt nevim jeslti mam bejt spokojenej :D
1.
AMD Athlon II X4 640, socket AM3, 3.0 GHz, BOX
ASUS M4A77TD PRO, 770, DualDDR3-1300, SATA2, RAID, GBLAN, CF, ATX
Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX Blu 1333MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) 1.5V DIMM
WD Caviar Black 5001AALS 500GB HDD, SATA/300, 7200 RPM, 32MB cache
PC skříň Cooler Master Elite 310 modrá (bez zdroje)
Sapphire Radeon HD 6850 1GB DDR5 (256 bit) PCI-E HDMI/DVI-I LITE BOX
LG SuperMulti SATA DVD+/-R 22x, +/-RW 8x/6x, +R DL 16x, SecurDisc, bulk, černá
MS OEM Windows Home Prem 7 64-bit Czech 1pk DSP OEI DVD
Asus LCD VH226H 21.5" wide (1920x1080), 2ms, DC12000:1, repro, HDMI, Full HD
Zdroj Corsair ATX 450W PFC CMPSU-450VXEU, 120mm ultra tichý ventilátor
Hodnota nabídky: 17 552 Kč(bez DPH, klávesnice a myši)

2.
Skříň: Coolermaster Elite 330, průhledný bok, osvětlená do modra
Zdroj: CHIEFTEC 500W – kvalitní zdroj od renomovaných výrobců je základem každé naší
sestavy. Díky tomu počítače neztrácejí stabilitu a jsou do budoucna lehce rozšiřitelné o nové komponenty.
Základní deska: MSI G54 + SB850 – disponuje 8mi USB porty, z toho 2 jsou rychlé USB3,
zvuk je 8mi kanálový.
Procesor: AMD Athlon X4 Quad-Core 3.1Ghz
Operační paměť: 4GB DDR3, 1333Mhz
Pevný disk: Samsung 1TB, 32MB Cache
Optická mechanika: ASUS DVD±R/±RW/RAM
Čtečka karet: podpora všech současných formátů karet
Grafická karta: MSI VGA ATI R5770 HAWK,GDDR5 1Gb,128bit,DVI,HDMI
CENA CELKEM BEZ MONITORU: 16690,-(i s windows, klávesnicí a myší)
Monitor:
+ASUS MT LCD 21.5" VW227D
analog, 1920x1080, 5ms, 250cd/m2, 1000/50 000:1, black 3200,-
+ASUS MT LCD 24" VH242H
digi/analog, WUXGA 1920x1080, 5ms, 300cd/m2, 1000/2000:1, HDMI, repro 4400,-

3.
AMD Phenom II X4 Quad Core 945, Socket AM3, 125W, 3.0GHz, 8MB,BOX
Gigabyte MA770T-UD3, AMD770+SB710, DualDDR3-1333, SATA2, RAID,GBLAN, ATX
Patriot 4GB (Kit 2x2GB) 1333MHz DDR3 CL9 DIMM s modrým chladičem 1
Samsung HDD 1TB Serial ATA/300, 32MB cache, 7200RPM, SpinPoint F3HD103SJ
Thermaltake skříň M9, ATX midi tower, bez zdr., průhledná bočnice, 2xUSB, černá
Genius drátová sada KB-220e + NS 120 - C220e, USB, CZ 1
PALIT GF CUDA GTS 250 , 1GB GDDR3 (256bit), PCI-E, HDMI/DualDVI,BOX
Lite-On Super AllWrite SATA 22x DVD +/-R, 8x/6x DVD +/-RW, 8x DL,bulk, černá
Čtečka paměťových karet Modecom MC-CR107 - interní (černá) 1MS OEM Windows Home Prem 7 64-bit Czech 1pk DSP OEI DVD 1
Asus LCD VH232T 23'' wide (16:9), 5ms, DC20000:1, repro, DVI, HDCP,Full HD, č.
Zdroj Corsair ATX 600W PFC Builder Series CMPSU-600CXEU, 120mm ventilátor
Tyto ceny jsou vč. DPH.
Hodnota nabídky: 20 900 Kč

Tak se mi na to koukni prosím :)

tak ta sestava druhá a třetí se mi nelíbí vůbec (mám ti rozepisovat proč?)

ale ta první je vcelku cajk, tak nějak bych to postavil..
co bych udělal jinak je zdroj Fortron Black Power 450W a ramky, které bych nebral Blu, zato bych vzal model s CL7.. případně, k tomuhle by slušelo víc připlatit na AMD Phenom 955BE (nebo 965BE plus časem chladič), Fortron Black Power 550W a ASUS M4A77XTD EVO.. do těch 20K se to ještě cajk vejde.. koukni se i na jná barevná provedení té skříně, bíločerné a černooranžové jsou dle mě pohlednější :)) a když by jsi chtěl vzít tu dražší variantu, nevejde se náhodou takhle do ceny ještě HD6870 od Sapphire? já bych řekl, že do těch 20K se to vtěsná, pak by i 965BE měl smysl.. sválně si to sož na CZC, kolik ti vyjde částka, když tam ještě lupneš AC Freezer Xtreme rev2.. pak to kdyžtak ještě upravíme níž, kdyby to moc přestřelilo.. přecijen je to bedna i s monitorem a OS za velmi příjemné peníze..

Obrázek uživatele czfox

psát to nemusíš jne táta pořád něco spekuluje jestli nekecáš, a jeslti se v tom vlastně vyznáš. jdu to zatím spočítat :) jo a toto bylo spočítáno i s postavením to by z CZC nebylo :(

přičti si 500.. ale věřž mi, postavíš si to sám, doma, nic na tom neni, navíc je to zábava..

no, pokud táta spekuluje, tak ho trochu proveď po fóru :)) myslím, že v sekci Nákupní tu vystupuju hodněkrát a uživatelé jsou velmi spokojeni :wink:

jsemt aky jen "kluk", kdysi jsem koupil počítač a byl to krám.. lidi mi špatně poradili, a mě se jen potvrdilo pravidlo - spolehni se sám na sebe.. proto jsem se začal zajímat, zkoumat.. přijít na to, jak se vyhnout tomu, co se mi stalo.. a nevím proč, ale mám nutkání nutit lidi vyhnout se stejnému osudu, který potkal mě.. tenkrát jsem za 18K koupil samotnou bednu, v který bylo jednojádro, giga ram a integrovaná grafika.. dalo se to koupit za 12K.. to mě tak dopálilo, začal jsem svůj PC tunit a začal jsem se tomu velice věnovat.. až nyní se mi podařilo dostat svého mazlíka dostat téměř do stavu, ve kterém měl být už před 3mi lety.. tenkrát jsem počítačům rozuměl asi stejně, jako teď ty a zdálo se mi to skvělé, měl jsem nabušenou grafiku nVidia přeci! to, že bylo integrovaná pro mě znamenalo výkon zadarmo..

proto jsem se usadil zde a snažím se šířit osvětu, vyvracet zažité omyly a chránit lidi od stejné chyby.. věřit mi však nemusíš, pak se můžeš otočit a koupit sestavu č3, která je z nich nejhorší.. nejslabší grafika, nevyvážené, předražené, většinou šmejdské komponenty a první reklamace ještě v záruce..

Obrázek uživatele czfox

Noo.. Tak to je bad. 23 000kč bez klávesnnice a bez myši.

to je ale samozřejmě ta nejdražší varianta žejo :)

dobře, tak tedy Sapphire HD6850, Phenom 945, Fortron BP 450W, M4A77TD PRO

Obrázek uživatele Malignus

czfox: Sestav si něco vlastního. Vyjde to levněji, zabaví tě to na den dva a bude to lepší než nějaký "Předsestavený PC s integrovanou grafikou a dvoujádrovým CPU, který v nejnovějších hrách podává takové výkony, že budete nevěřícně zírat na LCD". :D :D :D

Obrázek uživatele czfox

Asi si nečetl celou diskuzi, protože já sériovku nechci. Možná bych ho postavil sám, ale jde o reklamaci po dílech atd. Když mám možnost , že mi to levně postaví známej IT a dá záruku na celek, du do toho. Teď jen nevím jakou z těch sestav vybrat jestli tu od Toboiase nebo tu 1. s pár jinejma komponentama...

Obrázek uživatele czfox

Jo a na CZC se nenašel tu 945, tak sem započítl 955 a vychází to 22 450 cca :( pořád moc. Tamto sice bylo 23k ale zase sem něco zapomněl započítat :D Tak v čem ještě dolů?

nevim, jestli se mi chce obětovat grafiku, ale tedy zvolíme Athlon X6 640 nebo 645..

to tedy máme:
ASUS M4A77TD
AMD Athlon II X4 645
Sapphire HD6850 1GB
Fortron Black Power 450W
LG DVD-RW SataII
CoolerMaster Elite 310 RC
Win Seven Home x64 CZ OEM
ASUS VH226H

jak to vychází? mi neřkej, že se nevejdeme do 20K.. ono taky je problém, že těch 20K je i s OS a monitorem, to nám cenu bedny samotné tlačí pod 15K, do nevýhodna..

Obrázek uživatele czfox

a ty pořád nejvíc souhlasíš se svým návrhem?

Obrázek uživatele czfox

Tak mam konečné rezhodnutí. cena 22 000 se vším i s monitorem, klávesnicí, myší, OS, a stavbou... Teď jen řekni jeslti tu tvoji nebo tu 1.:D a pka se to dodělaá podle ceny na CZC nebo někde ...

mluvím o tom posledním, co jsem vyjmenoval.. plus myš a klávesku máš vybranou jakou?

Obrázek uživatele czfox

Zatím žádnou ale budu koukat po myší, kterou si radil na 1. stránce a asi po herní klávesnici

klávesnici přes 500 bych ani nekupoval.. to zas si nejsem jist, jestli budeš hrát na tak profesionální úrovni, aby jsi její vymoženosti využil.. ale ta myš je skvělá, jen trochu dražší..
jak tahle poslední verze vychází cenově?

Obrázek uživatele czfox

To jsem nepočítal, teď musim do města přijdu tak za 2 hoďky a pujdu dělat úkoly tak to spočítám.

Obrázek uživatele czfox

No tak je to cca 22.5k ale zase bez práce
x
je to za maloobchodní ceny, pokud si to nechám někde postavit možbá to vyjde lépe

:shock: já už bych fakt nikde neubíral, byla by to škoda.. kdybych se měl kousnout do ruky a odpustit si 3 chlastačky tak to udělám.. ne že by to byl zrovna muj případ, ale počítám, že narozdíl odemě žiješ "moderním" životem :))

Obrázek uživatele czfox

Narozdíl od tebe mi je 14 a fakt jesště nechlastam. cena bude OK když to nebude na CZC. je to tam drahe a ještě ti to nepostaví... jdu zkusit najít nějakou firmu, která to postaví atd...

tak znám stejně staré, kteří chlastají pravidelně.. netvrdím že je to tvůj případ.. za co tedy "pravidelně" utrácíš, kde by jsi mohl něco ještě přišetřit? :-)

nemusíš to kupvoat na CZC, ale já jsem tam spokojen..

být tebou, postavím si to plně sám, než v nějakém tom "servise", má to spoustu výhod, můžeš do toho kdykoliv vlézt, cokoliv změnit, snadno s tím laborovat, navíc to máš udělané pořádně.. ono rozdíl je funkčně sestavené a správně sestavené.. a že ti na to dá někdo záruku jako na celek? u tohodle neočekávám, že yb byly problémy, které by se daly řešit jinak, než reklamací jednoho konkrétního komponentu..

Obrázek uživatele czfox

Já tě chápu, zkusil bych to postavit, a ni se nebojím, že bych to nezvládl. Rodiče to nedovolí. Postavení od tebe by jim nevadilo, pokud bys nakoupil komponety a vše udělal a já si přijel pro hotový, ale s tím nepočítám.

tak já ti to klidně postavím, bydlím v Písku.. pokud ti to nevadí sem dojet :)) kup si komponenty, přijeď, já ti to tu před očima sestavim, nainstaluju, zoptimalizuju, klidně si můžeme vyměnit i nějaká ta data, pokud máš třeba exteráček, pak si to naložíš a odjedeš.. resp asi bys musel přijet s rodiči, někdo by tě musel dovézt.. no klidně si můžete dát i procházku po Písku, je to krásné město :lol: ale to je na tobě, kompy stavím rád :)

Obrázek uživatele czfox

takže bych ti musel přivést bednu komponentů? :D no rodičů se zeptat můžu :D

bohužel, nedisponuji částkou, za kterou bych mohl komponenty koupit a nemám jistotu, že by jsi si pro ně přijel.. ne že bych si tím nevylepšil svůj současný počítač, ale penízky chybí :(

ano, dovezl by jsi všecky ty zabalené komponenty tak, jak jsi je dostal od PPL, DPD nebo ČP, akorát by jsi si zkontroloval, zda ti dovezli všecko.. já už bych se o to postaral..

Obrázek uživatele czfox

Tak sem přemýšlel. co bys řekl grafice NVidia? Jde mi jen o znacku nikdy sem Sappiron neslyšel. Jo a dalíš věc. AMD nebo Intel četl sem pár testů a pořád se to střída ty tvrdíš AMD někdo Intel mužes mi říct klady a zápory?

pokud nejsi nějaký profesionální střihač videa nebo 3D grafik, co renderuje, jednoznačně je u AMD výhodou cena, resp výkon, který za tu cenu dostaneš.. a pokud není někdo blbej, než aby koupil Intel za 20K, koupí grafiku za 10K a program, kterej umí (ať už střihat video nebo renderovat) na grafice, získá tak mnohem víc výkonu, než od procesoru..

jednoznačně procesor AMD X4, ať už Athlon nebo Phenom ti na hry bude bohatě dostačovat.. a když říkám bohatě, myslím bohatě..

grafika nVidia, jelikož jsou momentálně lepší a výhodnější ATI, nemá smysl.. Sapphire je navíc dvorní výrobce grafik ATI a jeho Vapor-X chladič je stále tím nejlepším na grafickém trhu vůbec.. takže nevidím důvod proč to měnit..

Obrázek uživatele czfox

Dobrá. To s tou grafárnou mi řekl kámoš z IT vejšky.. Ještě se s ním o tom pobavím. Dík! prosím jěště neuknočuj tenhle topic.. nejlepe az budou komponenty doma :)

no mohl by jsi mi tedy říct, co máš nakonec v plánu koupit, když furt špekuluješ? :))

Obrázek uživatele Malignus

czfox wrote:
Zatím žádnou ale budu koukat po myší, kterou si radil na 1. stránce a asi po herní klávesnici

Co se týče herních klásvesnic, tak můžu doporučit G11 od Logitechu. Já ji uplatňuji hlavně na lance, když se paří gamesy typu Brood War, W3C apod. Ty programovatelný klávesy jsou k nezaplacení. :twisted:

Obrázek uživatele czfox

Takže :D Mám to v plánu takto:
ASUS M4A77TD- tu s nej s USB 3.0, podle zdražení možná i to EVO
AMD Athlon II X4 645
místo těch kingstonu se mi líbí http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75487 ale klidně pokritizuj
Sapphire HD6850 1GB
zdroj spíš těch 550W
WD Caviar Black LX 500GB SataIII- je dost rychlej a big vyrovnávací pamět
LG DVD-RW SataII nebo Samsung SH-S222L, černá, Bulk http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66280 v ceně komel 600 je samsung lepší
CoolerMaster Elite 310 RC- možná jí ještě změním za dražší
ASUS VH226H

Co ty na to? ten základ mi spočítali asi na 18 300 bez DPH a práce+ instalace 600(základ myslím to co jsi spal naposled)
Dík za všechy rady :)

já bych čekal, že si mé rady vemeš rovnou k srdci a ne že se jimi budeš "orientovat".. dal jsem ti přesné návrhy co koupit, nikoliv "výběr".. achjo..

nevidím jediný důvod koupit SATAIII disk, když SataII není limitujícím prvkem, tím je samotný disk.. vyrovnávací paměť není vše.. navíc M4A77TD SataIII neumí a nemá smysl utrácet za desku, která ano, když nemáš peníze ani na pořádné komponenty..
ty ramky jsou vcelku nanic, na hry tedy nevim, ale 1333MHz bohatě stačí a CL7 je podstatně lepší.. ale jak myslíš, když se ti lípí..
zdroj "spíš těch"??? mě zajímá výrobce a model, páč není 550W jako 550W zdroj.. Fortron BP 450 nebo 550W
k čemu USB3? máš něco, čím bys jej využil proboha? USB3 řadič si v případě potřeby za 300 koupíš, tak bych to nehrotil, stejně ho ještě dlouho nebudeš potřebovat..

Obrázek uživatele czfox

Tys mi teda dal :D ok no.. takže budu brát tu setsvau jako základ. pokud mi zaručíš že to 450W bude stačit tak klidně. Od té firmy to teda mám za 22 800 s DPH a stavbou. Takže už nic měnit nebudeme ju?

kromě toho co jsem zmínil nic měnit nebudeme... :D pokud chceš koupit přesně to, co jsi si teď napsal, tak tedy nevím, já bych tak spokojen nebyl..

Obrázek uživatele czfox

Chci :
ASUS M4A77TD
AMD Athlon II X4 645
Sapphire HD6850 1GB
Fortron Black Power 550W
LG DVD-RW SataII
CoolerMaster Elite 335 (RC-335-KKN1-GP)- o něco větší než ta 310 a líbí se mi víc
ASUS VH226H
Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2)
Větráček 120x120 do 20 dBA(snažím se aby PC byl tichý) třeba: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77869

Tak co teď ? :)

mě se nelíbí zevnějškem, ale proti gustu.. :))

my jsme právě do té 310 RC dávali http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58571 dopředu a to bylo tichounký, parádička..

Obrázek uživatele czfox

Takže větrák co píšeš a bedna(jelikož se mi líbí víc než tamta) a velikostně je taky dobrá. Ok dík. Vše vyřešeno. Chladit se se vším bude až až. Můžeš to uzavřít :) to je klídek co? :D

tak nevím, kerou bednu tedy koupíš, ale 335 není o nic horší, jen je prostě zvenku nelíbivá mému oku :)) takže uzavírám :))