Přišel čas na nové PC

Zdravím...potřebuju poradit s výběrem nového PC. Co sem si tak četl toto fórum, tak už tak přibližně vím, ale nějak se nevyznám v tom, které komponenty se navzájem k sobě nehodí, kolik jader procesoru pro mě bude nejlepší, proto se radši ptám.
PC bude převážně na internet, jednoduchou úpravu fotek (Photoshop), sem tam nějakou hru (nemusí být nejnovější). To je asi tak všecko, tak pokud můžete, poraďte.

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a cena?
co vše k tomu chceš? OS, nebo nějaký máš? jaký a není to OEM? periferie? monitor máš? jak velký a jaké rozlišení?
preferuješ tichý stroj?

Obrázek uživatele CZELLO

Ideálně do 10000 bez OS a monitoru. OS a monitor mám. Ale co sem tady tak četl, tak za 10000 asi toho moc nevymyslíme. Zdůrazňuju, že to nemá být herní mašina ani grafické dělo, ale na běžné užívání a občas na nějakou hru, která nemusí byt nejnovější.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s tím počítám... :)) a jak je to s tím OS? odpověz mi prosím na všechny otázky...

Obrázek uživatele CZELLO

Šak sem psal - monitor aj OS mám. OS je Windows 7 HP 64bit. Na co ještě jsem neodpověděl? :shock:

Obrázek uživatele CZELLO

Monitor je 22" Full HD, periferie mám, Windows je OEM, ale eště sem ho nikam neinstaloval, enom sem ho koupil. Tichý stroj těžko říct, ale aby to hulákalo jak digestoř to určitě nechcu...šak beztak zdroj mně doporučíš nejaký Fortron Black :eek:

Obrázek uživatele CZELLO

Pokud je to možné, tak to zkus na tych 10K, ale nejak sem věděl, že mně doporučíš takovou sestavu, naprosto sem si byl jistý HDD a MB, tyto doporučuješ dycky :)) Jinak já nevím, třeba procesor, není pro mě 4 jádro zbytečné? Nebo já nevím na čem ušetřit, jestli eště na té grafárně?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak dávám je vždycky, protože je mám ověřené jako spolehlivé a funkční....
procesor bych ti neradil, dyť se podívej na cenu! nabušené čtyřjádro za 2000?? kdo to kdy slyšel? pak když půjdeš s modely dolu, bude výkon klesat rychleji než cena a nakonec budeš mít slaboučké dvoujádro za 1200.. to se vážně nevyplatí... ono neboj, jedno budeš za to 4jádro rád, ten výkon pocítíš hned při prvním použití..
na grafice se ušetřit dá, ale zase ta stejná písnička - nabušená grafika za takové peníze.... navíc s tichým chladičem a dobrým OC potenciálem, kdyby jsi zatoužil i po výkonu... samozřejmě to jde usmlouvat až na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80599 ale níž už bych fakt nešel, s ničím... ten chladič a větrák pak jen v rámci spolehlivosti a ticha... případně vylupnout mechaniku, já ji snad za poslední 3 roky použil akorát při instalaci OS, na to stačí mechanika ze starého PC....