Síťová karta (*VYŘEŠENO*)

Přeji pěkný den, chtěl bych si koupit síťovku, ale nevím jakou a na co se zaměřit. Mám sice integrovanou na základní desce, ale lepší je mít zvlášť. Mám připojení přes LAN se současnou rychlostí 4Mbit/s. :???:

Moje základní deska: Jetwax N2PAP Ultra nFroce
Ram: 1,5 GB (1024Mb + 512MB)

Děkuji za rady. :cool:

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jde o to, na co budete síťovku používat... také musíte mít rychlé kabely - pokud budete mít v LAN rychlé síťovky... Nedávno jsem kupoval 1 GB/s kabel a asi za 400 KČ. Bohužel v PC mám 100MB/s síťovku, takže je mi to na nic.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud nepožaduješ pouze větší pošet síťovek, není potřeba živit "páte kolo" výkon síťovky je závislý na kabelu a poskytovteli (při internetu) a tyto integrované síťovky mají 1Gb rychlost.. pokud ti jedna stačí, neni problém.. pokud ne, tak normální gigabitka stojí kolem 120kč a má myslim rovnou 2 rj-54 konektory a jsou na pci

Obrázek uživatele Vlastik

Myslíte si, že je nutné kupovat zvlášť síťovku, když mám integrovanou na základní desce ? Asi ne, že ?

A co říkaté na tuto integrovanou síťovku http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=25&proname=N2...

Moc informací tam o ní není, že ? Jenom LAN a toť vše. Je dostačující pro internet s rychlostí 4Mbit/s ? :???:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Integrovaná síťová karta se od klasických "slotových" karet moc neliší, téměř za pravidlo se dá říci, že integrovaná síťovka je právě výše zmiňovaná 100 Mbit/s. Mohou se samozřejmě nalézt výjimky, ale častěji se setkáváme právě s touto rychlostí.

Pro domácí použíti je myslím 100 Mbit/s dostačující. Pokud není mezi počítači router nebo switch, který 1 Gbit/s rychlost nepodporuje, může se pak uvažovat o patřičném kabelu a rychlejší síťové kartě. Na rychlost internetu to však mít vliv nebude, ta je dána poskytovatelem... :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, co tak sleuju, tak dnes už každá deska se chlubí gigabitkou, některé desky i dvěma gigabitovými síťovkami.. už je to takový standard, stejně jako integrovaný řadič a ovladač klávesnice, nebo zvuková karta.. i starší desky mají gigabitku, ale neznám moc lidí, kteří by měli gigabitový internet, většina má do 8Mb :D:D na to stačí ti ta stovka.. :D na Lan pařbu stačí pár Kb, takže prostě pohoda :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Můžete LOCK. Díky za radu.. :???:

Obrázek uživatele Honza

Ok, LOCK