stoji tato sestava za to ?

Intel Core i5-3350P
Kingston 8GB 1333MHz
MSI N650Ti TF 2GD5/OC BOOST Edition
MSI Z77A-G43
Seasonic SS-400ET 400W
Seagate Barracuda 7200.14 1TB
Koupili by jste si ji ?Popř. zdá se Vám něco nekompatibilní? Děkuji

Obrázek uživatele mmfmoc

Záleží za kolik.. Také bych zjistil, jestli má grafická karta 192bit šířku paměťové sběrnice (případě přesné označení karty). Kompatibilní je vše.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

celá sestava je 11000. 192bitové rozhraní má

Obrázek uživatele mmfmoc

Za 11 tisíc nic výkonnějšího z nových komponent neposkládáš, z použitých bazarových by ses musel docela snažit. Pokud je na komponenty záruka, což vzhledem ke stáří předpokládám, nemyslím si, že bys koupí udělal chybu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No bez 192bit rozhraní by se to určitě neobešlo.. (ironie).
Asi bych vzal 500W verzi zdroje. Je to sice se snahou ušetřit každou korunu, ale vzhledem k tomu, že procesor je vůči grafice přehnaně silný, očekávám do roku, max dvou upgrade grafiky, tak aby s tím i zdroj počítal.
Raději nebudu komentovat levnou základní desku, i levný jednoúčelový zdroj jako takový. Poměr výkon/cena by byl s kvalitnějšími komponentami horší, ale zase by byla lepší životnost a stabilita, a to se vyplatí - alespoň u základu, jako je základní deska, zdroj, chladič procesoru a PC skříň, resp. také disk - tyto komponenty lze totiž používat opakovaně, po několik generací počítače, a měnit jen ty součástky, které ovlivňují výkon - grafiku, procesor, eventuelně dodat paměti. Ale jak je libo. :-)

Obrázek uživatele mmfmoc

Rozdíl ve výkonu GTX650Ti s 128bit a 192bit sběrnicí je cca 25%, takže ano, hraje to roli.. Vzhledem k tomu, že druhá verze je jen o trochu slabší než GTX660 nemyslím si ani, že by byl procesor vůči ní zbytečně silný.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

"procesor je vůči grafice přehnaně silný, očekávám do roku, max dvou upgrade grafiky" Určitě mám jiné měřítko, ale co je podle Vás silná grafika :D ? No on je problém, že až budu chtít upgradovat komponenty , tak budou zase jiné patice a stejně se bude muset měnit pul pc včetně zákl. desky která sice bude kvalitnějšíjak říkate, ale úplně na pytel protože nové komponenty tam nepůjdou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Aha, takhle jsi to myslel. To už jse formálně bavíme o "GTX 650 Ti Boost", což není vylepšení "GTX 650 Ti", jak by se mohlo zdát, ale naopak osekaná "GTX 660". Nvidia v tom dělá hrozný bordel, a je to jeden paskvil vedle druhého.

Nicméně tady je stejně zbytečné o těchto grafikách mluvit. K tomuto procesoru patří HD7970 a podobně výkonná grafika, přinejmenším pak něco okolo HD7870 OC 2GB od Sapphire, která je zhruba o 30% výkonnější, a za 4500 korun jde o skvělý kup. I k takové grafice však bohatě stačí AMD FX-6300, a FPS ve hrách bude stejné. Hlavně z praxe - zatímco na GTX650 budeš muset snižovat detaily, HD7970 už stačí na všechny dnešní hry na nejvyšší detaily, snad s výjimkou metra 2033. Navíc, přihlédnu-li k tomu, že AMD je nyní platforma i pro obě konzole, je pak tato jasnou volbou, protože se dočká hromady optimalizací, a tak dále... :-)

Pokud jde o měřítko, tak vyvážená sestava je taková, kde slabší procesor znamená pokles FPS. S touhle grafikou můžeš ovšem použít klidně i neprocesor, jako je Pentum G2020, které se cenově extrémně vyplatí, a v 95% her neklesne FPS ani o %. Narazit na velké propady (až 30%) však můžeš u těch 5% procesorově náročnějších her. V čistém průměru se tato varianta vyplatí ještě líp.

A pokud jde o dimenzování komponent, jako je zdroj, skříň, disk, chlazení, atd, pak věř, že tyto komponenty měnit nemusíš třeba i 3 generace sestav. Pokud bys vzal sestavu, kterou volíš ty, tak oproti mému AMD návrhu budeš hrát hry stejně dlouho na nižších detailech, ale tak az 3 roky tam dáš novou grafiku (a taky nový zdroj a s malou pravděpodobností i desku, protože tahle odejde) za takových 5-6 tisíc, a budeš mít zase o něco výkonnější počítač. Ale stojí ty 4 roky za to? Já bych teď investoval stejně, a za tři roky potřeboval novou asi stejnou ivnesticí zařídit novou sestavu, což vyjde o dost dráž, ale nejen, že 3 roky budu mít lepší sestavu, ale i po koupi nové sestavy budu mít zase lepší sestavu. A ty mě doženeš za 3 roky, koupí zase nové esstavy se sílným procesorem a slabou grafikou, a já tě hned stejně drahou novou sestavou předběhnu, a ty mě zase doženeš až upgradem grafiky, kdy já zase uteču. Ano, budu to mít dražší (cca o 13 tisíc za 3 roky), ale stále budu mít znatelně výkonnější sestavu, stále aktuální, stále maximálně úspornou, efektivní, s podporou nejnovějších technologií, a tak dále... :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A jakou by jsi doporučil teda ještě zákl. Desku aby to teda stálo za to něco pořizovat? Nebo jestli se ti chce tek celou sestavu kterou bx jsi doporučil

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ASUS M5A97 PRO, FX-6300, HD7870 OC 2GB od Sapphire, 2x4GB Corsair Vengance 1600 MHz, Gelid Tranquillo, Seasonic S12II 520W disk bych osobně vzal WD, potože Samsungy/Seagaty hrozně odchází, ale budiž, věř jim. A časem přikoupil za 1500 nějaké 60GB SSD na systém, programy a jednu či dvě hry. Pak nebude co dodat. Skříň nějakou od tisíce nahoru, alespoň CM Elite 430...