Umí moje grafika Aero ve Win.7 (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den.Mám "historickou" desku ASUS P4PE a na ní grafickou kartu Matrox Milenium G550.Mám obavu,že tato karta nebude umět ve Win.7 Windows Aero.Pokud tomu tak bude.prosím proto o radu jakou konkrétní kartu bych mohl zakoupit aby mi to chodilo. Počítač používám na internet a na nenáročnou úpravu fotografií.Předem díky za radu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dle mého názoru není nic jednoduššího než to zkusit a pak se teprve nás zeptat jakou grafickou kartu si pořídit a za jakou cenu, pokud Aero nepojede.

Obrázek uživatele Pekti

Máš naprostou pravdu,ale ptám se proto,že jsem to zkoušel testovacím programem Windows Upgrade Advisor a ten mi hlásil,že tato grafická karta je pro něho neznámé zařízení,jinak vše prošlo bez problémů.

Obrázek uživatele LukášNáplava

Geforce 7600GT AGP 8* :-)

http://www.aukro.cz/54372_geforce_7.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pro spuštění vůbec grafického rozhraní Windows 7 a samotného systému je nutno mít grafickou kartu podporující Direct X10.. ani nebudu zjišťovat, zda tvoje umí max 8 nebo max verzi 9, ale desítku určitě ne ;)

grafika co dnes koupíš to umí každá, otázka je, kolik máš peněz a co vše na ní chceš provozovat.. pokud jen samotný systém, stačí jakákoliv grafika, HD4350 počínaje, ale třeba od HD4670 začíná použitelný výkon, HD 5670 už je technologická novinka, který by ti do Windows přinesla navíc i DX11, což v tomto systému znamená grafické bonusy, jednak má ta grafika nízkou spotřebu a opravdu slušný výkon i na nějaké hry, cenově je velmi příznivá, kolem 2500 korun..

Obrázek uživatele Peca

Malá oprava Tobi, kartu minimalně s DX9 (ne 10). Ten Matrox má DX6 s přidanými funkcemi s DX8 nebo nějak tak podobně, takže ten nepřipadá v úvahu.
Deska má AGP 4x slot pro GK, záleží kolik chceš dát do tý karty peněz (a kčemu bude určena), ale ta 7600GT na tom Aukru je zatím za pár... pokud ji vydražíš za dobrý peníz, tak proč ne.

http://www.aukro.cz/item1080517017_nvidia_winfast_geforce_7600gt.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Peca: pravda.. teď jsem se o tom přesvědčil na stránkách MS.. ale je to nějaký čas zpátky, co jsem četl článek o příchodu Win 7 a nutnosti mít DX 20 grafickou kartu.. bohužel každá, na které jsem W7 provozoval, měla DX10, takže jsem si to nemohl ověřit..
omlouvám se tedy za chybu..

Obrázek uživatele LukášNáplava

Jen dodám, že pokud by jse cena měla vyšplhat někde okolo 800-900kč Kupovat to já tak už zvažuji o koupi nové karty. Která již podporuje i DirectX10.1 třeba

http://www.softcom.cz/produkt/ati-radeon-hd-3450-512mb-ddr2-tv-out-dvi-i...

Ovšem jak na tom je tahle výkonnostně spíše poradí odbornější poradci:-) Vše záleží na financích. Sám se mlátím do hlavy že jsem koupil 4670 1GB Paměti za 2000,- :o Stačilo si připlatit 8-) 500-600 A výkon jinde

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To LukášNáplava: tedy HD4670 je stále ještě nejvýhodnější grafikou na trhu co se míry výkonu za daný peníz týče.. ale myslím, že pro potřeby Pektiho až příliš výkonná, ale slabší se nepříliš oplatí kupovat..

Obrázek uživatele LukášNáplava

Ještě teda kdybys chtěl i příležitostně testnout na té starší mašině nějaké hry tak koupit starší Radeon X1950 třeba

http://www.aukro.cz/item1080517323_radeon_x1950pro.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pekti, mohu se tedy zeptat, jak jsme na tom?

Obrázek uživatele Pekti

TOBiAS wrote:
Pekti, mohu se tedy zeptat, jak jsme na tom?

Nakonec jsem koupil nový počítač.

Obrázek uživatele petapl

:???: to bylo asi nejlepší řešení

LOCK

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

také si myslím, že už bylo na čase :)