Nejde nastavit rozlišení 1366x768

Zdravím. Mám nový notebook, který by měl zvládat rozlišení 1366x768 (16:9). Včera při prvním spuštění bylo vše v pořádku, ale dnes po zapnutí měl rozlišení jen 800x600. V nastavení to můžu přepnout jen na 1024x768, což je 4:3. Poradíte jak to vrátit zase zpátky do normálu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkus přeinstalovat ovladač grafické karty.. Notebook se vypnul normálně?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Notebook se vypl normálně.
U typu adaptéru mně to píše Standardní grafický adaptér s rozlišením VGA. Není to nějaký divný? Měl bych mít grafickou kartu AMD Radeon™ HD 6650/6720M. notebook ASUS X53TA-SX156V..Přiznám se, že těmto věcem moc nerozumím

No právě, systém neví o grafické kartě - z neznámého důvodu chybí ovladač... Strávce zařízení -> odebrat ji, odebrat SW, restartovat a nahodit nový ovladač a opět restartovat..

Ani pořádně nevím jak, ale vyřešil jsem to. Díky za rady.

A zkoušel jsi se držet mých kroků, nebo jsi zkoušel něco jiného?

[68348] grafika

mam taky asus x53tasx156v a píše mi to že mam uplne jinou grafickou kartu a misto 1gb > 512mb pamet, ale taky tomu moc nerozumim.

EDIT by jome -> obrázky prosím nahrávejte příště jako přílohy příspěvku - načítání v plné velikosti z externích úložišť deformuje vlákno fóra.

Píše ti to správně - tvůj notebook je vybaven dvěma grafikami - HD6480M integrovanou v procesoru a samostatnou HD6650. Tyt dvě grafiky spolupracují a dohromady podávají výkon ekvivalentní HD6720M. Velikosti paměti bych neřešil, jen si pohlídej, aby HD6650M byla nastavena jako aktivní..

Prave mame doma 2notebooky a mel jsem si vybrat jsou uplne stejny akorat ten druhej ma Radeon HD 6470M 1gb a procesor AMD brazos dual core E450 1.65ghz a vetší hard disk, ale me zajimal spíš vykon tak jsem si vybral tento ale když jsem se dival grafiku v tom druhem tak mela pamet 1024Mb. a ta to de lehce přepinat bud ta zakladni 6300 a nebo mezi tou 6470 1gb. Kde u me najdu to přepínaní na 6650m aby byla aktivni. díky

takhle to ma ten druhy pc jednu priparni a druhou zakazanou. Ale u me to nemužu najit jen mužu nastavovat u jakych souboru by mel byt vysoky vykon.

EDIT by jome -> obrázky prosím nahrávejte příště jako přílohy příspěvku - načítání v plné velikosti z externích úložišť deformuje vlákno fóra.

primární*