Přehrávání hudby s ostatními zvuky v PowerPointu

Ahoj, mám problém s přehráváním hudby během prezentace (přes několik snímků) - když vložím skladbu zamýšlenou jako zvukové pozadí (zvuk moře) ve formě wav, hraje mi jen do dalšího zvuku, když není skladba součástí prezentace (= jen odkazem propojená mp3 nebo nadlimitně velká wav) hraje vše jak má - tedy přes zadaný počet snímků zvuk moře a do toho se sem tam ozve jiný vložený zvuk. Buď dělám něco špatně, ale opravdu už nevím co (vyzkoušel jsem všechno možný i nemožný:), anebo to tak prostě je, že PowerPoint dva zvuky současně neumí přehrát, pokud jsou oba vloženy do prezentace. Mně by i stačilo, kdybyste mi potvrdili, že to tak je, případně jak to obejít. Děkuji. PS: Mám PowerPoint v. 2002.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Moc jsem Váš dotaz nepochopil. V čem je problém?? Do jednoho zvuku se přidá jiný zvuk nebo je rozhozené časování??

Obrázek uživatele rwx

Mozek wrote:
Moc jsem Váš dotaz nepochopil. V čem je problém?? Do jednoho zvuku se přidá jiný zvuk nebo je rozhozené časování??

Dobrý den, zkusim to napsat srozumitelněji:

1. Vložím skladbu v mp3 (odkazem=není součástí prezentace) tak, aby mi hrála od snímku 1 až 19. Na snímcích 2, 6 apod. mám ještě vloženy zvuky ve wav k jednotlivým animacím. Výsledek je ten, že skladba v mp3 skutečně hraje od snímku 1 až 19 a do toho se mi k jednotlivým animacím ozývají ty wav zvuky. Vše je tedy ok.

2. Prezentaci chci poslat mailem na jiný počítače, takže samozřejmě musím vložit tu skladbu v mp3 ve formě vaw nebo použít "MP3 AddIn". Ať už to udělám tak či onak, výsledek je ten, že ta skladba hraje jen do prvního wav zvuku k animaci, tedy do druhého snímku... Přitom nastavení a postup vložení skladby je identický, rozdíl je jen v tom, že ta skladba je součástí prezentace.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano, děkuji za objasnění,
řešil bych to relativním odkazem na zvuk (nejsem si ale jist jestli to jde):
1. Vytvoříte složku třeba "Prezentace"
2. Celou prezentaci ulozte do teto slozky + pridejte vsechny zvuky
3. V prezentaci dejte jako odkaz pouze slozku "Prezentace"/
4. Celou slozku zabalte a odeslete v .rar formatu mailem

Obrázek uživatele rwx

Tahle možnost samozřejmě existuje, myslím, že by stačilo prostě skladbu jen vložit do složky s prezentací před tím, než na ní odkážu v PowerPointu, ale měl jsem na mysli trochu "sofistikovanější" metodu. Posílat někomu vánoční přání v zazipovaný složce je poněkud nepraktické a pro leckoho nesrozumitelné. Nechce se mi věřit, že tohle přede mnou nikdo neřešil a že neexistuje způsob, jak to vyřešit.. :shock:

Obrázek uživatele rwx

Pokud by to někoho zajímalo, nakonec jsem se obrátil na zákaznickou linku Microsoftu, tam můj problém testovali a došli k závěru, že se pravděpodobně jedná o program. chybu a poslali k řešení zahraničnímu technikovi.

Obrázek uživatele Jiří Moos

No jinak jsem to ani nečekal :)) Tak snad Vám dají novou licenci.

Obrázek uživatele rwx

To by museli dát novou licenci všem :wink: Já si od toho slibuju opravu programu a její vydání přes Windows Update.

Obrázek uživatele rwx
[26667] závěr

Můj opravdu poslední příspěvek a mizím nadobro ;-) Stanovisko Microsoftu: O problému víme, je na to založený bug ( http://support.microsoft.com/kb/894266 ) a na vyřešení by se mělo časem pracovat.. :D