Linux SLAX na 2GB USB klíčence (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, z slax.org jsem si stáhl slax pro usb a následně rozbalil na flešku. Tam se objevily 2 složky boot a slax. Ve složce boot jsem potom spustil bootinst.bat a napsalo mi to že už můžu z flešky bootovat. OK. tak jsem restartoval pc ale nevim co mam dělat ted. Myslel jsem že mi pc automaticky z flešky nabootuje a ono nic. Mužete mi prosím poradit jak se bootuje z flešky? Předem diky za pomoc.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
přejděte prosím do BIOSU - většinou klávesou del, nebo nějakou F - klávesou. Najdete si boot settings a tam si vše nastavíte. Pokud nám napíšete název základní desky, řekneme více.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, ve volbě boot device priority by mělo být pořadí bootovatelných zaříztení, takže hodíš na prnví místo USB (flešku).. pokud tam nebude, napiš název desky..

Obrázek uživatele fast-shark

Když najedu do biosu můžu si tam navolit tyto možnosti (viz. příloha)
Jinak základovou desku mám GA-K8NF9 Ultra.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ozkoušej všechny možnosti USB, třeba to tim nějak oklameš, nikdy jsem z USB nebootoval a tak neivm, že je tam až tolik voleb..

Obrázek uživatele fast-shark

Super, tak dneska se mi to konečně povedlo. Je to v celku hezký ale neexistuje na ten Slax nějaká čeština?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a která volba ybla ta správná? poděl se s námi :)
nevím, koukni po googlu, ale myslím, že linux není ještě tak rozšířený aby na něj byly češtiny a kor nějaký slax, možná tak na ubuntu a fedoru, fakt nevím..

Obrázek uživatele fast-shark

No jasně že se podělím :-) . Z těch možnosti co jsem posílal tak to nebyla ani jedna. Budu se snažit psát srozumitelně a snad mě pochopíte :))
:???: Takže:
Když najedu do BIOSU mám tam volby jako CMOS setup, Advanced BIOS Setup, Pc - healt atd... Musím najet do Advanced BIOS Setup a tam mám možnosti ->Hard Disk boot priority, First boot device, second boot device, third boot device... No a já jsem dával Ty možnosti z té fotky do first boot device. Nereagovalo to ani na jednu možnost tak jsem najel do Hard Disk boot priority a tam jsem musel nastavit "USB 2.0 HDD0 na první místo. Takhle to musím přehazovat vžy když chci z flešky bootovat ale hlavně že to jede. Jinah SLAX už mám česky. Stáhl jsem si předtím omylem ENG verzi a tak jsem to napravil a stáhl si CZ verzi. Jo a ještě takový malý dotaz- nevíte někdo o nějákem emulátoru který by umožnil hrát hry (.exe) na Tom SLAXu? Díky :mrgreen:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak jsem si to myslel, že to nedokáže flešku detekovat jak flešku, ale veme jí to jako HDD :) stává se..
s tim exe se ti zeptám kámoše programátora.. třeba ti něco spíche, určitě emulátor má, páč děláme engin a ten funguje uplně na všech platformách :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Emulátory jsou, ale hry si na nich moc nezahraješ. Proč sis instaloval Linux, když chceš hrát Windowsácký hry? :)) Jinak Slax je suprovej, právě z něj se vyvinul můj oblíbený Backtrack :)).

Koukni: http://www.winehq.org/

Obrázek uživatele fast-shark

to Mozek: Já jsem SLax neinstaloval jen jsem si ho dal na flešku jako můj druhej OS protože se mi linux líbí a windowsy mě už nebaví. Bohužel na Linux neumím nainstalovat ani aplikaci určenou na linux. Chtěl bych se to moc naučit. No a s těma hrama je to těžký, protože skoro každá dobrá hra je na Windowsy.
to Tobias: Pokud něco seženeš tak by to bylo fajn 8:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To mozek: nebyl by to emulátor, ale pomocí emulátoru vlastní tvorby vytvořený program pro Linux..
To fast-shark: bohužel nevím, zda bude kompatibilní se Slax.. nevím, na které všechny verze to kamarád zkoušel.. je málokdy online, až bude, zeptám se ho :) kdyžtak se občas připomeň přez PM

Obrázek uživatele fast-shark

Tobias
Dobře sem tam se ozvu :lol:

Obrázek uživatele Honza

LOCK