Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu. Nevím jaký systém mám nainstalovat na netbook
Acer Aspire One D257
CPU: 4 cpu 1.7 GHz
RAM: 1 GB
Byl tam 32 bit starter. Nevím přesně jak je to s více jadrovými procesory a jejich využitím operačními systémy 32 a 64 bit? U ram to je jasné. Jak je tam víc jak 4 GB bušte tam 64 bit Win 7 nejlépe. Ale tady nevím.
Jestli Windows 7 Home Premium 32 bit nebo 64 bit? Mám tam 64 bit, ale s tou ramkou to mám nějaké moc pomalé pořád. Dalo by se to vytunit úpravou vzheldu, spuštěných služeb apod.?
tady obrázek - https://www.dropbox.com/s/mgdx3vncwvsv3br/20121129_212939.jpg
Jsou tam spuštěné aktualizace.
ja osobne bych dal 32bit
Ahoj, vzhledem k tomu, že D257-ka má jen jeden slot na RAM a na slot dostaneš max. 2GB RAM, nemusíš ani přemýšlet jakou bitovou verzi tam nacpat. Jaký CPU tam vůbec máš nacpanej, N455/N475/N550/N570? Jestli jeden z prvních dvou, věř tomu, že to jsou jednojádrové CPU. Z jakého důvodu tam máš 64-bit verzi systému?
No ten procesor byl 4 jádrovej. Proto jsem tam chtěl dát 64bit, ale s tou ram máš pravdu. Tam je jen 1GB a max. 2GB. No shodneme se na tom, že by tam měl být jednoznačně 32 bit a to už proto, že je tam malá ram, která 64bit systém těžko tahá, jak jsem se o tom přesvědčil.
Nejlépe ten Starter, že?
Myslím, že můžete LOCK nebo DEL. Děkuji za pomoc.
P.S. Jo to, že je to 4 cpu jsem zjistil z DXDIAG - tam bylo v závorce 4CPUs.
4cpus.. takže tam je droujádrový Atom s HT, čili se jeví jako 4jádto, nicméně je to pididvoujádro, a moc bych to neřešil, 32 systém je vklidu. Ale klidně Home Premium... To už je na tobě, kterou verzi systému si koupíš..
To co vidíš jsou Threads (vlákno) 4, takže 2 jádra po dvou threads. CPU přepíná a pracuje s těmi threads a ve finále to vypadá, jako by pracovali 4 jádra, ale do samostatných 4 jader to má daleko.
Jinak Premium v pohodě.