ATi ovladace - PLZ Specha (*VYŘEŠENO*)

Dobry den,
koupil jsem si novou ATi Sapphire RadeOn HD 3870 a pri instalovani ovladacu mi to vyhodi chybu. Po prvni instalaci se system zbortil a spustil se pouze v 800*600 a v 4 bytech. Nastaveni neslo zmenit s hlaskou "Rozliseni nepodporovano". System jsem obnovil a bylo to ok. Opet jsem se pokousel instalovat, ale pres pridat hardware. "Zarizeni nebylo spravne nainstalovano a nebude pravdepodobne pracovat spravne" a "Na disku cd neni funkcni ovladac nebo tam neni vubec". Stahnul jsem si dokonce nove ovladace a take nic. OS je strasne zpomaleny a otevirani nejakych slozek se zmeni v katastroficke odklikavani chyb.

Obrázek uživatele luke

Dobry den,
jednou se mi stalo, u TV tuneru, ze mi to ty ovladace taky nebralo... vyreklamoval jsem kartu a rekli mi, ze je spana a ze mi poslou novou.
Pokud je to novej hardware, tak to muze byt tim, ale pockejte, nez se nekdo jeste vyjadri :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Tady by mohl být ještě také problém mezi komunikací grafické karty základní desky. Záleží na tom jaký máš slot?

Obrázek uživatele BoBek

Mam zd MSI P35 neo2 a 2x PCI-E 16x. Nemyslim, ze zrovna v tomhle bude nejaky problem, deska neni stara.

Obrázek uživatele TheALuminium

Vyzkoušel jsi oba sloty? Kdyby náhodou byl jeden špatný? Na drivery se můžeš ještě podívat na www.guru3D.com jsou tam i tweakované. Jinak bych doporučil, pokud jsi to tedy neudělal, kompletně odstranit před instalací té karty všechny minulé ovladače pro grafiku, kterou jsi tam měl předtím, pak i kodeky a software související s laděním grafiky. Plus bych projel i registr a promazal ty záznamy, které jsou s těmito programy vázány.

Obrázek uživatele BoBek

Uz jsem ji zprovoznil, ale.... po stahnuti novych ovladacu se objevily chyby. Rozhazene textury jako pri vysoke teplote. Pri intru ve hre jen blika veprostred nepravidelny pruh. Mam zatim sp1 a tak nemuzu vyzkouset, jestly to dela u vsech her, protoze na nich vetsina nebezi. OS jsem preinstaloval.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkus jí podtakovat, aby nedosahovala takových teplot. Jinak tam hoď ten SP2 y zkus jiný hry.

Obrázek uživatele BoBek

teplota je 65°C. To neni zas tak hrozny aby byl obraz tak rozhazenej. Hral jsem Zaklinace a strasne mi kolisaly fps. Na min detail 1280*1024 jsem mel prumer jen 50 FPS a nekdy mi padaly i na 0.7. Asi ji pujdu reklamovat.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jen 50? To je trochu zas zvláštní tvrzení. 50 FPS je krásné číslo, minimu pro dobrý běh je stálých 30 FPS. Ale ty chyby co dělá budou chtít nejspíš reklamaci.

Obrázek uživatele BoBek

za STALYCH 30 fps bych byl vdecny, ale pri nejake akci, treba pri prestrelce to pada dokonce i do minusu :)) kdyz pujdu na reklamaci tak budu muset pouzit starou nVidii a naistalovat ovladace. Bojim se zas toho problemu, ze vubec nepujde.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jak už jsem psal, úplně odinstaluj ten grafickej SW i včetně registrů a myslím, že to pojede bez problémů.

Obrázek uživatele BoBek

Nejak te nechapu. Ja jsem preinstaloval windows. Ja myslel, ze kdybych ji dal reklamovat musel bych tam dat starou a znova nainstalovat nVidia ovladace.

Obrázek uživatele TheALuminium

No tak pokud jsi přeinstaloval Windows tak není o čem debatovat :)) tam by ti měla jet v pořádku.

Obrázek uživatele BoBek

To by mela :)) Delam vse pro vykon, nizke detaily, upravene ovladace, 900 Mhz GPU :-) Proto mi prijde 50 FPS malo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Málo málo :)) někdy ani ta hra nemusí umět vykreslovat tolik snímků v sehrání s GK a monitorem. Lidské oko je schopno normálně koukat na 25 FPS což je vysílací relace TV. Tak jak jsem napsal těch 30 je optimální minimum a nějakých 50? Neřešil bych, prostě dobrá hodnota a očekávat něco jiného je už zbytečný, když to třeba ani neumí.

Obrázek uživatele BoBek

Opradavdu jen 25 FPS? To mam teda slusny lagy... :)) Jinak dneska jsem byl zkousenej a ucitel se me zeptal z ceho je tenhle nyt... nevedel jsem a placnu aluminium :)) bylo to spravne... diky Alu

Obrázek uživatele TheALuminium

:)) jojo není za co, zamykám, kdyby něco vytvoř jiné téma, myslím, že zde už bylo vše vyřčeno :-) ...
LOCK