instalace WIN

Dostal se mi do rukou počítač BOXER I od Comforu (pár dní starý a fungoval), na které nefunguje nic. Podle informací, které mám, na něm byla Vista. Někdo PC zformátoval s tím, že na něj dá XP. Výsledek je takový:
1. vložím-li instalační CD s XP nebo Vistou, nerozběhne se (nba CD šáhne - rozsvítí se kontrolka na mechanice)
2. pustím PC, objeví se (ihned, bez jakýchkoliv testů), že po zmáčknutí DEL se dostanu do BIOS, po zmáčknutí TAB se dostanu do POST (power on self test). Po zmáčknutí se samozřejmě nikam nedostanu.
3. spustím PC, máčkám DEL, probíhá POST. Po skončení zůstane výsledek na obrazovce, po stisku ENTER se objeví text viz bod 2 (mechanika tedy funguje)
4. zmáčknu-li na začátku ALT+F2 a mám-li vloženo správné CD, přepíše se mi BIOS. Pokud není, píše hlášku, že nenašel soubor s BIOSem.
5. Příkazový řádek nenaběhne.
6. Stisk F8 nepomáhá. Zmáčknu-li tuto klávesu po POSTu, přepíše se mi řádek ve výsledku POSTu "Press F8 for BBS Popup" na "Boot selection Popup Mem has been selected", ale na nic to nemá vliv.

Tech info : AMIBIOS, MB P5GC-MX/1333, Pri master ATAPI DVD, 3 master WDC, SATA II.

Děkuji předem za každou radu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tohle podle mne zasahuje dost do sekce HW, proto bych asi doporučil restartovat BIOS na základní desce pomocí jumperu a zkontroloval zapojení mechaniky a disku na sběrnici a jejich správné určení (opět pomocí jumperů). Samozřejmě myslím mít každé zařízení na zvláštní kšandě ....