instalace Windows XP návod

Návod mě zaujal a tak jsem instalaci udělal přesně podle návodu. Všemu jsem rozuměl, instalace proběhla bez jakéhokoli problému, avšak po restartu, kdy se ukázalo logo Windows XP, se uprostřed obrazovky objevil obdélníček s hláškou: "Neexistující režim". Tak jsem zkusil nainstalovat zpět Windows 2000 a instalace bez jediného zaváhání a bez problému. doplnil jsem ovladače z CD k desce a vše OK. Prosím o sdělení, kdy tam dát CD s ovladači, neboť při instalaci to XP-éčka nechtěli a po reformátování disku naběhla instalace XP-éček bez jakéhokoli zaváhání.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, CD s ovladači se spouští až po kompletní instalaci systému, tzn: po naběhnutí systému XP až do zobrazení plochy.

Obrázek uživatele Petrdr

Hm, to je ovšem smůla, neboť k naběhnutí systému XP nedošlo, objevila se jen ta hláška "Neexistující režim". Po bezproblémové "instalaci" a restartu se objevila jen ta hláška a to jsem to instaloval pro jistotu 2x a vždy se stejným výsledkem. Jinak děkuji za odpověď. Pedr

Obrázek uživatele Michal Čížek

obdélníček s hláškou: Neexistující režim , abych pravdu řekl, nikdy jsem tuto hlášku nezaznamenal, každopádně to nebude mít souvislost s ovladačem. V této chvíli bych měl jen 2 řešení na zkoušku:
1) sehnat si jiné instalační CD win XP stejné verze k jaké máš aktivační key ( je možné, že je tvá instalačka nějak poškozena)
2) mít nainstalované win 2000 a instalačku win XP spustit po naběhnutí win2000, dál pokračovat dle instrukcí co nabídne upgrade OS

Obrázek uživatele Petrdr

ad 1 - zkusím sehnat, ale je úplně nová, nově rozbalená.
ad 2 - když jsem to zkoušel, tak to hlásilo, že systém XP upgrade Win 2000 neumožňuje.
Děkuji za zprávu. Jsem také ze Slaného, slaňák zdraví slaňáka.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Už jsem tohle viděl, zkus pustit XP v nouzovém režimu nebo zkus jiný monitor - jakmile monitor standardně zobrazí GUI (systém totiž nejspíš naběhne, ale monitor má problém s zobrazením) nainstaluješ ovladače - pak restartuješ systém (a připojíš správný monitor) a mělo by to být vpořádku.

Nebo zkus odpojit grafiku z desky - pc pojede na integrované grafice, se kterou nový OS nemusí mít tento problém..