Instalace XP

Dobrý den. Už třetí den zkouším vše možné, ale bez úspěchu.. Instaloval jsem win XP a už v průběhu instalace mi to házelo errory, že chybí nějaký soubor-dával jsem pokračovat. No po instalaci mi to naběhne do přihlašovacího okna a chce to heslo k administrátorskému účtu (ačkoliv já jsem heslo nevyplňoval) zkusil jsem reinstal a dal tam heslo a potom po vyplnění hesla mi to napsalo, že doména není k dispozici a hold se dál nedostanu. Tak jsem sáhl po jiné instalačce XP, která se mi vždy na tom samém PC nabootovala, ovšem teď to jede normálně dál až k tomu heslu a instalačka ne a ne bootovat (v BIOSu mám na 1. místě CD-ROM) už si nevím rady prosím Vás o radu. Děkuji

Obrázek uživatele Jiří Moos
[28918] Instalace XP

Ta stará instalačka (jak z ní máte teď XP) nabootovat jde? Raději to znovu naformátujte a zkuste třeba ještě jinou instalačku, pokud máte.

Obrázek uživatele Africa
[28919] Instalace XP

Bohužel tu už nemám a už asi ani není možnost ji znovu sehnat

Obrázek uživatele tatik
[28920] Instalace XP

Rozumím tomu dobře? Ve fázi kopírování souborů na disk se některé nezkopírovaly? Hlásilo Vám to chybu, že nejde číst disk? Měl jsem takovou jednu instalačku, která byla poškozena a některé soubory z ní nešly číst. Disk jsem mohl vyhodit. Takže jak píše Mozek zkuste zformátovat a druhou instalačku.

Obrázek uživatele Africa
[28921] Instalace XP

Ano, ale nevím jak mám zformátovat disk, protože dosud jsem ho formátoval jen při instalaci XP a k té se právě nedostanu, protože mi to ignoruje tu bootovací instalačku, která mi předtím normálně fungovala. Takže jestli se to dá udělat i nějak jinak než v té instalaci, tak mi prosím řekněte jak. Možná to jsou hloupé dotazy, ale zase se v tom tolik neorientuju.

Obrázek uživatele Jiří Moos
[28922] Instalace XP

Naformátujte pomocí nějakého Boot CD, které to zvládne, osobně doporučuji GParted LIVE CD - http://sourceforge.net/projects/gparted/

Obrázek uživatele tatik
[28923] Instalace XP

Vyvstává další problém. Naformátujete a co dál?

Obrázek uživatele Africa
[28924] Instalace XP

Tak se mi podařilo akorát ten program nabootovat, ale jak se přes něj formátuje disk, tak to fakt nevím. Pár možností jsem v tom zkoušel, ale akorát se ten program vypl a naběhl zase windows.
EDIT: Tak už vím v čem byla chyba.. dával jsem pořád enter místo "c", takže mě to hodilo na windows.. ale i tak se vůbec neorientuju, nevím, kterou položku tam vybrat a co potom napsat za příkaz

Obrázek uživatele Africa
[28925] Instalace XP

Zdravím. Tak jsem si sehnal tu instalačku (co se mi tam sekla) nabootoval, naformátoval disk, pak resetoval a dal tam instalačku, která mi ještě den předtím na stejném PC jela rychle a bez jakýkoliv errorů. Ovšem teď je kopírování inst. souborů výrazně pomalejší a háže mi to errory, že chybí soubory. Nevíte čím to může být?

EDIT: Tak jsem udělal další rádoby chytrej krok :-/ při kopírování inst. souborů jsem restartoval PC, protože mám mít za chvíli úplně jinou instalačku a doufal jsem, že by šla v pohodě.. ovšem teď mi to píše error, nebyl nalezen NTLDR pro restart pc stiskněte ctrl+alt+del a nejde ani nabootovat to XP
Jestli máte nějaký nápad jak to vyřešit prosím napište

Obrázek uživatele Africa
[28926] Instalace XP

Zdravím, tak to asi dneska půjde do servisu, jen jsem se chtěk zeptat jestli někdo nevíte, jak bych to mohl zkusit rozjet. Při zapnutí PC mi to hlásí soubor NTLDR nebyl nalezen a pod tím je jen pro restartování PC ctrl+alt+del. Instalační XP se nenabootuje, ani ten program na formátování disku, ikdyž jsem vytahoval baterku BIOSu, tak to taky nepomohlo. Prosím o nějakou radu.

Obrázek uživatele Jiří Moos
[28927] Instalace XP
Obrázek uživatele Africa
[28928] Instalace XP

Bohužel mě se tam bootovací CD nenabootuje a než se trápit s tím druhým postupem jsem zvažoval, že bych poslal HDD prodejci na výměnu (je pořád v záruce).