Nerozsvítí se LCD display notebooku (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, mám starší HP nx6325, který před časem odešel. Začal psát nějakou hlášku, na kterou si nevzpomínám, ale údajně se jedná o závadu zákl.desky.
Jen tak z hecu, jsem nedávno koupil za babku stejný notebook, ale bez displaye. Tento notebook by dle dodavatele měl fungovat, pouze z něj odmontoval display.
Takže jsem přehodil základní desku a notebook spustil. Bohužel se vůbec nerozsvítila obrazovka. Kde by mohla být chyba? Předpokládám, že jsem vše zapojil jako předtím, tedy kromě klávesnice, abych viděl dovnitř.
Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, na tvém starém HP, když ho poskládáš se LCD panel rozsvítí s tou hláškou jak řikáš?
Těžko hledat závadu, když nevíš, jestli je vadný LCD, nebo neodzkoušená základka. RAM na desce je vložená? Zkus jí vyměnit.

Obrázek uživatele jkucera70

Ahoj, díky za reakci. Ano, na původním ntb se LCD normálně rozjel, vypsala se hláška, kterou si nepamatuju. Když jsem to ukázal známému, co se stará o pc techniku ve firmě, tak mi řekl, že to vypadá na vadnou desku.
Proto následovala moje laická dedukce - seženu ntb s dobrou deskou a vyměním. No a ona se holt vůbec nerozsvítil LCD. Prodávající tvrdí, že jeho ntb normálně fungoval, ale koupil si výkonnější a tento hodlal prodat na náhradní díly, což udělal z části - prodal jen display. Večer zkusím bádat s RAM. Zatím díky, ozvu se.

Obrázek uživatele Michal Čížek

odzkoušej ten LCD panel na tvé staré desce, at si seš jistej o funkčnosti LCD panelu

Obrázek uživatele jkucera70

Díky za reakci. Na staré desce to šlo, ovšem opět s onou hláškou. Ovšem pomohlo nakopnutí směrem k RAM. Takže jsem z mé staré desky vytáhnul RAM a dal ji místo té v tom koupeném ntb a ono se to rozběhlo. Tudíž byla je zřejmě v háji RAM z toho koupeného ntb. No ale to potom nechápu, proč ten borec tvrdil, že jeho ntb fungoval.
Díky moc za rady, teď to zkusím zformátovat a dát tomu nové widle.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) ok