Dobrý den mám problém dneska mne muj netbook spadnul do modre smrti a jelikož jsem nevěděl co s ním rozhodl jsem se, že ho reinstaluji dle dodané příručky z oddílu na pevném disku. Bohužel k mému zděšení mi to nahlásilo, že image doubor je poškozen : po restartu se nettbook spustí naběhne černa obrazovka bez textu jen tam svítí kurzor (nelze nic psát ) po dalším restrartu a mačkání na F2 se spustí bios super tak se to pokusím přeinstalovat
tak jsem si našel na netu nácvod jak nainstalovat Win Xp z flasch disku postupoval jsem dle: http://lukas.chytry.cz/instalace-windows-xp-bez-cd-a-dvd-mechaniky-windo...
vše jsem udělal dle návodu stím, že jsem začal netbook instalovat z USB flashdisku a pc mi po kopírování OS z flash disku na HDD (klasická instalační obrazovka XP načítání souboru k instalaci) spadnul do modré smrti
s tím že mi to píše:Byly zjištěny potize a windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození
Pokud je to poprve bl babla bla
dale pokračujte těmito kroky :
zkontrolujte zda v Pc nejsou viry .Odeberte všechny nove nainstalovane jednotky a radice pevnych disku, Zkontrolujte zda je pevný disk spravně nakonfigurován a zakončen
pomocí programu CHKDSK/F zkontrolujte poškození pevného disku a poté restartuje PC
technické informace:
BSTOP: 0x0000007b( 0x F7A57524,0XC00000034, 0x00000000,0x00000000
poradíte někdo co stím popřípadě jak kontrolu disku udělám když k původnímu OS se nedostanu a nikam jinam mne to nepustí???
díky moc Michal
Tahle chyba typicky souvisí s problémem v bootování - s problémem v bootovaném zařízení, čili buď obviníme pevný disk, nebo řadič na základní desce. Pravděpodobnější je disk.. Bohužel máš docela svázané ruce, pokud nemáš možnost zkusit disk jiný.. Bez systému ani test neprovedeme..
Je NTB ještě v záruce?
Tak co jsem koukal tak záruka prošla těsně ted v září :) myslel jsem že zkusím aspon pomocí windows live načíst system z usb a pokusím se HDD zkontrolovat kuli chybam nicméně nezdařilo se k HDD se mi nedaří dostat nemohu ho tam nalézt zobrazuje se mi pouze usb flashka s nouzovým systemem ale hdd nevidím (samostatný bios ho vidí -bohužel zde nejsou žádně testy ani jiné nástroje čím by šlo ověřit zda je disk vadný
tak to se ti zhroutil systém, zkus udělat novou instalaci pokud dopadne dobře mrkni pak jak je na tom HDD, jestli se ti už systém nepodaří nainstalovat, jdi si rovnou pro novej HDD.
Tak nakonec jsem HDD i přes trochu nervozity jelikož to jde oproti klasickému PC ztuha vymonntoval. HDD jsem přeci jen vyndal připojil k PC udělal diagnostiku (software ze stránek western digital)a opravil vadné sektory , zamontoval, nainstaloval OS z flashky nainstaloval potřebné ovladače , Netbook zatím běží tak uvidím zda to vydrží..
Díky všem odpovídajícím za účast
chvilku to vydrží, ale jestli tam byly chybné sektory, počítej stím, že se chyby budou rozrůstat, takže ve finále tě koupě nového HDD stejně nemine