Notebook se sám nevypne

Ahoj. Mám problém se svým notebookem HP Pavilion Entertainment PC, mám vistu...:-( Nefunguje mi restart, ani normální vypnutí počítače. Když ho chci restartovat, tak se mi strašně moc dlouho (cca 15 minut), někdy i déle, odhlašuje a stejně ho pak musím vypnout natvrdo. Stejné je to i normálním vypínám, jenom se pořád odhlašuje a vypnutí žádné. Už nevím, co mám dělat... Poradí mi někdo, prosím?

Obrázek uživatele psychocowboy

ted jsem stejny problem resil s FSC Amilo Xa 2528 a po dohode se zakaznikem jsme zvolili variantu kompletni preinstalace... nevim v cem je presne problem, kazdopadne zaclo to delat po nastaveni notebooku, tlacitek napajeni a vypinani v kombinaci se zavrenim vika a nastaveni hibernace...

je to pomerne casty problem, hodne lidi se odvolava na nVidia knihovny, protoze nedokazi korektne provest ukonceni, ale zatim jsem nenasel vyreseny problem ohledne vypinani...

na druhou stranu, nasel jsem clanek, kde jeden clovek pise, ze mel HP notas, stejny problem jak pises a problem sam zmizel :)

viz: http://forums.techarena.in/vista-help/691870.htm

kazdopadne kompletni preinstalace tento problem vyresi, byt je samozrejme velmi nepohodlna..

Obrázek uživatele tatik

Na vině může být i proces, který se "drží" a nejde ukončit. Zkuste najet do nouzového režimu a odtud vypnout počítač. Jde nebo ne?
Pokud půjde vypnou z nouzového režimu, bude na vině nějaká aplikace. Zkuste ukončit co nejvíce programů, které jsou v systray. Já jsem měl kdysi problém s programem, který kontroloval aktualizace.

Obrázek uživatele Terkasp

No, asi to tak bude. V systray jsem našla stahování aktualizací, které se už několik hodina drží na 51% a dál se to ani nehne. Nepřišla jsem ale na to, jak bych to mohla vypnout...

Obrázek uživatele psychocowboy

napis nazev procesu

Obrázek uživatele tatik

Zkuste na ikonu v systray kliknout pravým tlačítkem myši. Pokud se objeví možnost ukončení, ukončete program a počítač zkuste vypnout.