nová instalace xp home

Dobrý den,

mám problém s instalací xp home. Pořídil jsem rodičům notebooka a jako každý správný Čech si tam nechal od kamaráda nainstalovat nelegální xp professional. Ovšem nedávno byla stáhnuta aktualizace, která obsahovala kontrolu originálních woken a šup. Zčernala plocha atd. Tím ale nechci otravovat
Koupil jsem originální xp home a chtěl je nainstalovat. Bohužel jsem se dostal k tomuto krokuhttp://www.pcporadenstvi.cz/pictures/0701/installxp/image003.jpg s tím, že jsem tam měl uvedený ještě oddíl C:, na kterém jsou stále nainstalované ony „černé“ xp professional. Když dám D – odstranit oddíl, naběhne hláška, že na tomto oddíle už jsou nainstalovány instalační soubory potřebné k dokončení instalace a že ho tudíž nelze odstranit 
Proto vás prosím o radu jak dál.
Když jsem instaloval xp na svém PC, tak jsem se před nabootováním xp dostal na příkazovou řádku, tam dal prosté format C: a pak instalace běžela jedna radost. Jenže u toho notebooka se prostě na příkazovou řádku nedostanu.

nevím jak dál

Děkuji za radu

Jenda

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
trošku mi pomožte se v tom zorientovat, měl jste nelegal windows na oddílu D, ted máte legální windows na oddílu C ? Nebo, jak to máte? Pokud by jste měl již nainstalované original windows, tak se dá ten oddíl normálně naformátovat už z prostředí windows.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno.. dalo by se to eventuelně vyřešit, že by se ten HDD zapojil na normální komp a tam by se přes něj zformátoval..
jinak, při tom naformátování ti to nenabíne "i přesto zformátovat"?? jiank bys to anformátoval a soubory pak nakopíroval znova, už na naformátovanej disk..

for Honza: já sem tot eda pochopil, že ty nelegální mu to nějak blokli a ten disk je teď nějakej neznámej pro ty nový.. když má černou obrazovku, těžko naformátuje disk z win a anvíc, win si asi nenaformátujou disk, na kterym sou nainstalovaný ne??

Obrázek uživatele tatik

No, taky z toho nejsem moudrý. Je tam ten oddíl C: vidět nebo není?