nové pc-chyby,drivery,nefunkční hry,zvukovka

Včera jsem si poprvé složil sám pc.Všechen HW normálně sedí,funguje,BIOS a windows při instalaci normálně vše detekovaly.Po instalaci windows (XP) jsem nainstaloval všechny potřebné drivery z přiložených CD.Přesto mám ale spousty problémů s fungováním pc.
Na začátek ještě napíšu že mám grafiku nvidia geforce9800GTX,základní desku DFI BloodIron,integrovanou zvukovou kartu,OS windows XP home SP2.

Největší problémy mám s grafikou a zvukovkou.
problémy začaly když jsem si nainstaloval hru Call of Duty4.Normálně šla spustit,ale hnedka na začátku první mise se to celé seklo,a pc se sám restartoval.Pak jsem to spustil znova,a znova se mi to ve stejném místě seklo,a pc se opět sám restartoval.Potřetí už se to jenom seklo,a hra se ukončila,a chybová konzole CoD4 mi napsala:
----- Initializing Renderer ----
----- Client Initialization Complete -----
Attempting 44 kHz 16 bit [Windows default] sound
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 3.0
Vertex shader version is 3.0
Shader model 2.0 code path is available.
Shader model 3.0 code path is available.
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 1024 x 768 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Game window successfully created.
Using 4x anti-aliasing
Creating Direct3D device...
Com_TouchMemory: 0 msec. Using sum: 0
Loading fastfile code_post_gfx
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Initializing render targets...

Error during initialization:
Couldn't create a 1024 x 768 depth-stencil surface: Out of video memory

Nainstaloval jsem jinou verzi ovladačů pro moji grafickou kartu,restartoval pc,a CoD4 najednou jelo jak mělo.....hrál jsem asi hodinu,pak jsem ukončil hru a dělal něco na internetu,a restartoval počítač kvůli aktualizaci nějakého programu.Pak jsem si chtěl znova zahrát,ale místo aby se hra spustila vyhodila mi chybová konzole cod4 tohle:
----- Initializing Renderer ----
----- Client Initialization Complete -----
Attempting 22 kHz 16 bit [Windows default] sound
ERROR: Couldn't initialize digital driver: DirectSoundCreate() failed in get_system_speaker_configuration()

Error during initialization:
Miles sound system initialization failed.
Make sure you have your sound card's latest drivers and DirectX installed.

Znova jsem teda přeinstaloval jinou verzi ovladačů na grafiku,a hra opět normálně jela.když jsem ji však ukončil,a po chvíli znova spustil,opět zase vyskočila ta samá chyba.s tímhle si vůbec nevim rady.

Druhý problém je se zvukovkou,nainstaloval sjem drivery k integrované zvukovce,fungovala jak měla,ale když jsem potom nainstaloval hru GTA San Andreas,tak mi to při spouštění vyhodilo error že nelze nalézt zvukové zařízení a hra nešla spustit.Podíval jsem se do nastavení zvukových zařízení,tam nešlo nic nastavit(všechno bylo neaktivní,nešla nastavit ani hlasitost,nic,jakoby nebyla v pc žádná zvukovka)tak jsem chtěl přeinstalovat drivery,ale v půlce instalace error něco jako že nastala chyba v instalaci a konec.Zkusil jsem teda jinou verzi driverů ze stránek výrobce,opět to samé v půlce instalace.
Tak jsem dal do pc interní zvukovou kartu z jiného pc,nainstaloval drivery a všechny zvuky normálně jely.(GTA ale nešlo i dál spustit,o otm napíšu dál).Pak jsem od compa na asi dvě hodiny odešel,a když jsem se k němu vrátil,fungovala jenom integrovaná zvukovka,nikoliv ta interní-ta nejela vůbec.To si nedokážu vysvětlit.....Zakázal jsem tedy používání integrované zvukové karty ve zsprávci HW,a opět jela normálně ta interní.-Po tom taky začalo blbnout to CoD4.

Třetí věc je,že nemůžu najít příčinu toho,že nejde spustit hra GTA SA.Normálně naběhne úvodní video,reklama na rockstar a úvodní splash screen,a pak najednou vyskočí že nastala chyba v jakémsi souboru.....a že ejstli má modeslat info o chybě microsoftu nebo ne.dál se s emnou hra nebaví,ukončí se.
Po té co jsem nastavil jako zvukové zařízení podruhé tu intrní zvukovku,tak mi to píše chybu cannot find audio card installed,předtím m ito u té interní fungovalo aspon tak že najel ten splash screen.

Další věc je,že mi nejde spustit windoesácký firewall.když na něho kliknu v ovládacích panelech,vyskočí hláška"nastavení brány firewall systému windows nelze zobrazit,protože není spuštěna příslušná služba.Chcete spustit službu brána firewall?"když kliknu na ANO,tak m ito vyhodí hlášku"spuštění služby brány firewall se nezdařilo.

Další věc je,že mi ani u jedné z mechanik(mám 2) nejede autorun.mám nastavené že má cd automaticky spustit,nebo zobraziot volbu co chci s cd dělat,ale nic se neděje.musím vždycky najet do souborů co jsou na cd nebo dvd a teprv od tama spustit co chci.

Prosím o pomoc!
díky;)

Obrázek uživatele TheALuminium

Já tak nemám rád takové slohy :)) ... ale chápu Vás, není to vůbec milé zvláště s novým PC ... takže 1) o ty CD mechaniky bych se nestrachoval, to je chyba Win, která se řeší těžko a jednou se mi snad povedla vyřešit, ale nyní si opravdu nevzpomínám, snad později se na to podívám. Dále pak s GTA SA nyní mám ten samý problém, dříve nebyl, ale nyní když ho nainstaluji tak mi to též napíše chybu a vůbec nevím kde je. Napadlo mě si stáhnout patche, ale nezkoušel jsem to. Co se týče zvuku a grafiky a všeho okolo COD4. Takže jako první bych zkusil projet ramky memtestem, asi se ptáte proč zrovna Operační paměť, ale v počítači vše souvisí se vším, takže zdánlivá chyba grafiky, může být v OP a naopak, takže bootovacím memtestem projet ramky, poté si hlídat teploty zařízení zvlášť když jste ho sestavoval sám, tím nechci říct, že to neumíte, ale nevím kolik jste dával teplovodivé pasty apod. , takže i kdyby se to nehodilo pro naší chybu tak to doporučuji a jako poslední věc napište mi přesný název základní desky, pokud je to ten ve Vašem prvním příspěvku tak ho použiji, pokud ne tak sem prosím vše dopište, stáhnu nějaké drivery a zkusíme to s nimi ...

Obrázek uživatele HommeR

já taky nemám rád takové slohy,ale už sme si nevěděl rady;)
takže základní deska je DFI Blood Iron P35 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51304)

Dneska ráno jsem zkusil ještě si troch upohrát s ovladačema zvukovky,a všechno co se týče zvuku,jede jak má,tj nastavení zvuku je ok a žádná hra nehlásí kolem zvukovky žádnej error.
Potom už mi jde normálně hrát i CoD4,takže si myslím,že to asi bude zaviněné všechn otou zvukovkou,zatím to teda funguje i když to opakovaně spouštím i po delší době.Zatím jsem ale nezkoušel jiné hry než CoD4 a GTA(které nejelo),takže nevím,co to bude dělat dál.
ramky jsem otestoval,vše je OK.jediné co mě zarazilo,je to,že při testování paměti jsem se kouknul na využití procesoru,a zdá se m ito divné,ale nevim,čtyřjádro jsem ještě neměl
1jádro-0%
2jádro 100%
3jádro92%
4jádro 30%
nějak se mi nezdá že 1jádro má využití 0%,zatímco 2jádro 100%

na ty mechaniky už vím jak,teda aspon kámoš měl stejnej problém,někde mu poradili že si má do registrů přidat jakýsi registr a pak už mu to fungovalo,tak snad m ito pojede taky.

u GTA to snad bude tím patchem,protože když to padá tak to hlásí gta_sa.exe error,a to už bude určitě jenom hrou a ne grafikou nebo zvukem.