NTB aktualizace win8

Zdravim, včera mi kolega z práce dal do rukou jeho ntb, že chce jiný OS než dlaždice. Zjistil jsem že má win8 jednu z prvních verzí, aktualizace měl zablokovaný, tak jsem začal aktualizovat, chci mu tam dát 8.1. Stáhl jsem asi 1,5GB aktualizací a po nainstalovaní a restartu mi zmizel kurzor. :shock: je to ntb HP envy 15-j001sb. Ještě dostahovávám další aktualizace... ale i tak mě to docela zarazilo :-( :shock: :shock:

Obrázek uživatele kolomlyn

Aktualizace se povedla po delší době... nyní když už mám 8.1 tak když se dostanu na plochu, tak je vše OK ale po chvilce začne problikávat obrazovka... viz video. Fakt nechápu co se děje.

https://youtu.be/cYFEv5xszbU

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, řekl bych, že ovladač GK, zkoušel jsi instalovat nějakou starší verzi?

Obrázek uživatele kolomlyn

zkoušel... a nic, už jsem to dal opět na W8, který tu jakžtakž fungují... nemám na to nervy :D kdyby tu nebyla ta podělaná ochrana proti nainstalování vlastního OS tak by to bylo jednodušší. I tu ochranu jsem zkoušel vypnout dle různých návodů, ale nepodařilo se mi to. Nikdy jsem tam neměl záložku Advanced jak všude píšou.

Obrázek uživatele Michal Čížek

musí to jít přeinstalovat čistou instalací, předpoklám, že to nemá už bios, ale uefi, tam advanced nenajdeš, hledej secureboot a vypni ho.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Desítky? :D