NTLDR is corrupt. The system cannot boot

Zdravím všechny zkušené, kteří dokáží poradit.
Při startu WinXP mi to vyhodí chybu (zde nepopstatelnou (nedůležité)) a systém nenajede. Nevadí, přeinstaluju...
Po založení bootovacího CD do mechaniky a restartu (v BIOSu nastaveno bootování na CD) se zobrazí chyba "NTLDR is corrupt. The system cannot boot"
Pochopil bych, kdyby se tato chyba zobrazilo při bootování z HDD a NTLDR bych si zkopíroval ze systémového CD, ale zobrazení této hlášky je při bootování z CD, takže se k opravě chyby ani nedostanu. Chybu na CD nepředpokládám.
Pokoušel jsem bootovat i Linux, ale jen se začne zavádět a pak už nic, bez reakce.
Má někdo nějaký nápad, jak tento problém vyřešit?
Vyndání HDD a připojení na jiný PC nepřipadá v úvahu, jedná se o notebook.
Díky všem, kteří se budou snažit pomoci

Tomáš

Obrázek uživatele Krampusak

Tak nakonec jsem se rozhodl pro format s tím, že se problém vyřeší a pak už to z CD pojede. Stále beze změn. Formát proveden ze systémového disku Win98. S dodávaným instalačním CD je to stále stejná hláška. Zkusil jsem nainstalovat Win2000, ale pri načtení CD a spuštění instalace, znovu hláška: "Soubor \i386\ntkrnlmp.exe se nepodařilo nalézt. Kod chyby je 4. Instalace nemůže pokračovat.
Jak do toho ten systém mám probůh dostat, když mě to k ničemu nepustí?

Obrázek uživatele tatik

Vy tedy chcete nainstalovat W2000 ?
Když vložíte instalační CD do počítače a spustíte instalaci, dojdete k místu, kde můžete formátovat oddíl? Pokud ano, zformátujte jej a nechte provést instalaci do "čistého" počítače.

Obrázek uživatele Krampusak

Win2000 nainstalovat nechci, to byla jen zkouška, jestli z tohoto CD to pojede nebo jestli to bude házet stejnou chybu.
Chci nainstalovat originál dodávaný systém WinXP
Oddíl bych mohl zformátovat, to by šlo, ale disk je rozdělen na dva. Při formátování jednoho oddílu zůstane druhý funkční? Jde mi o data na druhém disku (fyzicky jeden disk, pouze rozdělen)

Obrázek uživatele tatik

Teď jsem z toho trochu zmatený. Vy chcete nainstalovat originální XP na disk C: . Na D: máte data, okterá nechcete přijít. Když chcete přeinstalovat stávající Windows XP, napíše Vám hlášku NTLDR is corrupt. The system cannot boot.
Formát disku C: není problém, ale máte strach, aby jste nepřišel o data na D: .
Je to tak?
Pokud ano, měla by se Vám objevit nabídka na zformátování C: a D:. Vy vyberete C:. O data na D: by jste přijít neměl. Úmyslně píšu neměl, nic ale není 100%. Rozdělení disku na C: a D: se děje právě z tohoto důvodu. C: programy, D: data pro případ nutnosti formátování.

Obrázek uživatele Krampusak

Přesně tak, chci nainstaliovat originál WinXP, s těma Win2000 to byl jen pokus, jestli to pujde či ne.
Formát disku C: jsem provedl, po nabootování z jiného, dalšího systémového disku (Win98), který jediný fungoval nechal mě pracovat.
Po formátu se ale nic nezměnilo. Předpokládám, že data na D: zůstaly a C: je čistý, přesto stále stejná hláška.
Je to notebook Acer, přes fdisk jsem nalezl ještě jeden oddíl, cca 2 GB, na kterém budou ještě asi nějaká data od výrobce.
Kromě formátu mě ještě napadlo schodit FAT, ale tím určitě "odstřelím" i ten druhý oddíl, nebo ne? Když smažu partition jednoho oddílu, zůstane ten druhý v pořádku? Pomůže to vůbec k něčemu?

Obrázek uživatele Krampusak

Nemůže být chyba v BIOSu?