NTLDR is missing

Ahoj všem,
mám problém. Chtěla jsem provést přeinstalování systému Windows XP Home addition na notebooku. Protože je CDromka pravděpodobně nefunkční, rozhodla jsem se použít externí hardisk. Ten jsem připravila pomocí programu WinToFlash a nahrála tam soubory Windows. V notebooku jsem nastavila bootování z USB hardisku, nastavila jsem rozdělení disků, dala jsem pomalé formátování a po něm to hodilo chybu, že disk C je nenávratně poškozen. Instalace byla ukončena a napsalo to, že nemohlo dojít k instalaci Windows. Teď to píše hlášku NTLDR is missing, restartujte počítač.

Vím, že tady tento problém s chybějícím NTLDR byl, ale vždy to bylo u již nainstalovaného systému. V notebooku systém ale není, jelikož formátování proběhlo úspěšně (ještě to píše, že operační systém nebyl nalezen). Prosím tedy o radu, co s tím. Děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, instalace nejde spustit znova? Někde to tu je, už si nepamatuji přesně jak úvodní obrazovka vypadala, ale při instalaci naběhlo černé okno, kde nahoře jsou 2 řádky. Jakmile se rozjela instalace musel se zadat první řádek, po prvnim restartu už zvolit druhý, po dalšim restartu také.
http://www.pcporadenstvi.cz/node/11581 druhá strana uprosřed je obrázek

Obrázek uživatele fizzi

2 řádky tam sice byly, ale bylo u toho spousta dalších informací, tak nevím, jestli myslíš zrovna tohle. Ten první řádek jsem zvolila, ale když se to restartovalo několikrát, už nikdy tahle obrazovka nenajela a najela jenom ta hláška NTLDR is missing.

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrkni na ten obrázek jestli je to ono, po restartu zase bootne z exteráku a naskočí znova musí se zadat 2 GUI. Jestli tvdý formát vyplivl chybu, udělej rychlý formát a pokud se instalace podaří prověříme disk.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nebo jinak po restartu také musí být exterák nastaven pro bootování

Obrázek uživatele fizzi

Ano, je to ten obrázek, po restartu se ale nic právě nebootne a hodí to tu hlášku, obrazovka s tím obrázkem se znovu právě nezobrazí, takže nemůžu zkusit ani ten rychlý formát.

Obrázek uživatele fizzi

exterák je pořád nastaven v BIOSu na bootování..

Obrázek uživatele Michal Čížek

vtomto stavu to teda už ani po vypnutí a zapnutí tento obr. nehodí? Pokud ne, zkontroluj jestli je oprevdu exterák nastaven jako první pro bootování a jestli i tak nic, udělej znova proceduru s win to dlash. Také se mi několikrát stalo, že najednou přestala fleška bootovat. Zkus tu instalačku udělat na USB flešku z exter. disku jsem to nikdy nedělal, tak nevím jak moc to může zazlobit.
Pokud naskočí boot exteráku s obr. při restartu vypni NTB a znova nabootuj, ale zvol pak už řádek 2.
Ted musím pryč tak ráno mrknu jak jsi dopadla.

Obrázek uživatele fizzi

zkusila jsem to, co jsi poradil. zkontrolovala jsem bootování, skutečně tam je nastaven externí disk, znovu jsem udělala převod s WinToFlash. objevila se černá obrazovka a ty 2 možnosti, zvolila jsem tu druhou, napsalo to toto:

Systém nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen

<windows>/system32/hal.dll

nainstalujte znovu uvedený soubor

Pak jsem zvolila tu první, zvolila jsem rychlé formátování a jsem opět tam, kde jsme byli. Napsalo to, že to Windows nenainstalovalo a po restartu se objevila opět ta hláška NTDLR is missing a nic nešlo dělat

Obrázek uživatele Michal Čížek

já to myslel opačně, jakmile se vyrobí pomocí win to flash bootovatelný ext. disk a nabootuje se v NTB musí se zadat ten první řádek a nechat instalovat systém, nepoužívat normální formát. Možná tady bude ten problém chyby při formátování, disk může být poškozen. Jakmile se udělá rychlé formátování a nainstaluje se první část systému dojde k restartu. V této fázy zase musí nabootovat ext. disk a objevit se zase to co na obr. tady se nyní musí vybrat druhý řádek. ( tady to vždy hodí tu chybu?)
Bylo by potřeba vyjmout disk z NTB ( pokud to neni netbook, vyjmutí disku není těžké, co je to zač?) disk vložit do normálního PC a nechat zkontrolovat pomocí HD Tune http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
Můžeš použít pro instalaci USB flešku? Stačí nějaká 2GB. Bylo by dobré nejdřív znát jak na tom je ten disk z NTB.

Obrázek uživatele fizzi

však ten první řádek jsem zadala, jenže systém se prostě nenainstaluje. v této fázi to hodí chybu, je to po formátování, nikoliv po instalaci. napíše to, že systém nebyl nainstalován (ani tedy žádná první část se nenainstaluje a proto ani nemůžu ani zvolit pak po restartu ten druhý řádek, když se ani neobjeví), počítač vyzve k restartování a po něm už je tam jen ta hláška NDTLR is missing.

je to Fujitsu Siemens, nikdy jsem ale disk z notebooku nevytahovala, natož ho připojovala k normálnímu počítači. USB flashku sice mám, ale jen s kapacitou 256 MB, proto jsem pro instalaci systému zvolila externí hardisk. nic jiného totiž k dispozici nemám

Obrázek uživatele Michal Čížek

Bude něco s diskem, sežen kamaráda který disk vyjme a prověří v jiném PC. Pokud se prokáže vada disku, koupě nového tě nemine. Jestli to hází chybu při formátu, na 99% bude disk vadný.

Obrázek uživatele fizzi

asi to bude pravděpodobné. poslední dobou se počítač hodně zpomalil a občas si to vynutilo restart, někdy i několikrát denně. vyplatí se koupit nový disk nebo raději nový notebook? potřebovala bych ho co nejrychleji.
pak jsem se chtěla zeptat...kdybych měla kupovat nový, chtěla bych co nejlevnější, neboť ho mám jen na internet (nezáleží mi na baterii, grafice, velikosti disku, apod.). vyplatí se kupovat úplně nový notebook nebo mám jít do repasovaného?

objevila jsem tento repas notebook, ale nemám s tím žádné zkušenosti, tak se trochu bojím..
http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/179262-dell-latitude-d820.html

Obrázek uživatele Michal Čížek

Záleží natom, jaký máš NTB nyní a co je vněm za disk, myslím konektor připojení SATA, nebo PATA. Porovnáme parametry tvého a vyhlídnutého. Koupě nového disku tě vyjde cca na 2000-2500,- dle velikosti kapacity.

Obrázek uživatele fizzi

Ten, co mám teď, není nijak extra, procesor Intel Core 2 Duo, disk 160 GB (ale vůbec ho nevyužívám, klidně by stačilo i 40 GB), grafika to už netuším, ale jediné hry, které na tom hraji, jsou browserové hry a u nich není potřeba nic extra. Jen prostě nevím, jestli investovat do úplně nového nebo do repasovaného. Nechci, aby mi za měsíc odešel. Nový jsem našla za 7200 Kč, ale bez operačního systému.
Jediný požadavek na notebook je ten, aby to nebyl takový ten mininotebook s displejem 10 palců. Ideální je těch 15,4 nebo 15,6.

Obrázek uživatele Michal Čížek

malé disky už neseženeš a pokud ano, budou cenově téměř stejné jako tvá 160GB, takže pokud ti tento NTB stačí šel bych do nového disku třeba http://www.alza.cz/western-digital-2-5-d106116.htm je to kvalitní disk od WD, tvůj stávající disk bude nějaká toshiba. Jen je potřeba původní disk vyjmout, pokud sem dáš fotku spodku NTB řeknu ti jak ho vytáhnout, pak nebude problém, aby ti ho někdo zkontroloval pro jistotu v normal PC.
Konektor bude také nejspíš už SATA, ale je lepší se přesvetčit, aby nepřekvapil.
Bazarové NTB je střelba do neznáma, pokud ti ho někdo neprověří a nový bez OS bude kničemu, nejspíš nebudeš moc použít ani stávající licenci z NTB.