ODDIL NENI KOMPATIBILNI SE SYSTEMEM WINDOWS XP !!

Dobry den,mam dotaz ohledne instalace Windows XP . Problem nastava tehdy kdyz smazu oddil,pote ho chci zformatovat jenze kdyz dam delete a pak zvolim "nainstalovat windows xp do vybraneho oddilu" tak mi to hodi chybu ze vybrany oddil neni kompatibilni se systemem windows xp. Jeste bych rad dodal ze na tomto disku nebyl windows xp nikdy predtim. DIKY za opdovedi..

Obrázek uživatele tatik

A jiný systém tam byl. Jaký?
Podařilo se zformátovat?

Obrázek uživatele rofliczek

Tam nebyl,ten disk mel slouzit pouze pro data,mel jsem jeste jeden 20 gb kam jsem vzdy instaloval system ale dneska sem se dozvedel ze uz moc dlouho neposlouzi,tak jsem chtel vedet co stim :) diky

Obrázek uživatele tatik

A co to formátování? Zkoušel jste, povedlo se?

Obrázek uživatele rofliczek

Nepovedlo,kdyz jsem volil oddil na isntalaci systemu abych ho nasledne mohl zformatovat tak to hodilo " tento oddil neni kompatibilni se systemem windows xp " ..

Obrázek uživatele tatik

Kolik máte v počítači fyzických disků? Nemyslím C:, D: ... ale krabiček.

Obrázek uživatele rofliczek

No do ted jsem mel dve :) Jeden disk 20 GB ten co se kazdou chvilku zhrouti a druhy 200gb a ten mam dale rozdeleny na dva oddily.

Obrázek uživatele tatik

Takže ten 200 GB funguje v pořádku. Předpokládám, že nejsou na stejném šráku. Nebo ano. Pokud ano, zkuste je dát na rozdílné šráky, pokud to jde.
Ona totiž může být chyba i HW charakteru.
Vidí BIOS disk správně?
Zkuste nabootovat systém s 200 GB disku a pak dát formátování 20 GB disku.

Obrázek uživatele rofliczek

Dobry den pisu ohledne toho same problemu ale tentorkat se mi tam zobrazilo " Je nutne zaspat nektere soubory na disk" , "tento oddil vsak neni kompatibilni se systemem windows XP "..prosim o pomoc,moc

Obrázek uživatele tatik

http://support.microsoft.com/kb/927520/cs
body 1.2, 2, 3, 6, 7. je to sice pro Vistu, ale principielně je to stejné.