OS + Ovladače NTB Lenovo Ideapad U350

Ahoj kluci.
Chci se zeptat.Dostal se mi do rukou moc pěkný notebook viz předmět.
Jsou v tomto ntb instalovány ty nešťastné Visty ...
Chci je dát pryč a chci se poradit.
Původně jsem chtěl nainstalovat XP,ale pak jsem se ruzně na netu dověděl,že se tento ntb dodával i se 7 ... Ale mě se zdá,že procesor a paměti jsou na 7 hodně pomalé a malé,ale nevím.Co myslíte?Poběží to v pohodě?Nebo raději dát staré dobré osvědčené XP ? ... Zase teoreticky slyšel jsem,že 7 jsou méně náročné než Visty ...
CPU - Intel Celeron 1,2GHz
RAM - DDR3 2GB (1066MHz)

Ty Visty,které na tom jsou teď běhají fakt hodně pomalu a jsou velmi nestabilní ...

Další otázkou je,že až se rozhodnu na co to přeinstalovat ... tak nějak nemůžu najít ovladače k tomuto ntb ... Na oficiálních stránkách lenova jsem nenašel jediný ovladač pro tento ntb ??? ... A samozřejmě žádné CD s ntb nebylo ... Ve skryté partition jsou pouze ty visty ... možná mají v sobě i ovladače a jiný sw,ale ten bude jednak starý a jednak pro visty,které tam nechci ...

Nějaké nápady,názory a návrhy?
Moc děkuji ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vzhledem k tomu, že mám vpohodě sedmičky na Intel Atomu a 1GB ram, neude tu problém :)) ba naopak... jediný ovladač, který budeš potřebovat, je na čipset Intel GMA 4500, který určitě najdeš na stránkách Intelu.. v něm je vlastně všecko, jelikož tenhle NTB nic jiného ani nemá :)) na zbytek si systém najde drivery sám..

Obrázek uživatele danhill

Jo ... tak tohle jsem potřeboval slyšet :) ... na sedmičky už jsem si hodně zvykl a XP už zapomínám .. nerad chodím zpět :) ...

Díky ..vyzkouším to a dám vědět jak jsem dopadl ...