Problém při reinstalaci Visty

Sekal se mi OS a tak jsem přešel k reinstalaci.Na poprvé se mi to povedlo docela dobře, ale jelikož je to na PC od Acer, tak jsem stahoval jejich nějaké ovladače a sekalo se mi to. Vyčistil jsem hard ale nepomohlo to.Takže jsem reinstaloval znova.
A při aktivaci přešel systém do restartu a už nenaběhl.
Vyhazuje mi to :

GRUB4DOS 0.4.2. (2007-01-07), Memory: 638k / 1013M, CodeEnd: 0x3C6FC</p>
<p>Minimal BASH-like line editing is supported.For the first word, TAB lists possible command completions Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename. ESC at any time exits)</p>
<p>grub :

No a když přejdu na možnosti přes ESC, tak mám 6 možností,ale ani commandline nefunguje na příkaz format c: jediné co v tomto pod menu pracuje je reboot.

Takže restartuji tímto PC a v BIOSu nastavím jako výchozí DVD mechaniku která funguje na 100% ale i přes to jsem to raději zkoušel přes USB na první místo a chtěl jsem spustit kontrolu HDD přes k tomu určený program. Nebere to ani BootCD a pšle mě to zase zpět do viz code.

Poraďte mě prosím jak na zformátování disku nebo jak toto obejít
Děkuji za jakoukoliv pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Můj tip by mohl směrovat k boot.ini souboru. Došlo asi k nějakému poškození oddílu na disku. Zkuste si stáhnout dle návodu zde potřebné soubory a pohrát si s tím diskem: http://grub4dos.jot.com/WikiHome

Obrázek uživatele m.lenty
[17984] RE:

Děkuji za radu a pokouším se to dát dohromady.Ale napadlo mě jestli by nešlo HDD vytáhnout a jako druhý přes jiné PC hodit do formátu a nebo provést kontrolu?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

To zajisté jde.
Můžete jej připojit jako slave zařízení k jinému pc a pak přes Windows rozhraní provést formát disku. Kontrola naformátovaného disku se mi již zdá zbytečná ... :???:

Obrázek uživatele m.lenty
[17986] RE:

Dobrý den,
tak jsem HDD naformátoval,ale ..... při pokusu o instalaci OS z jakéhokoli média mě to vyhazovalo chybu disku.Přešel jsem ke kontrole disku v jiném počítači a je ok, ale nechce mě vůbec přejít do BOOT. Teď už si opravdu nevím rady.Znamená to, že je disk mrtvý?
Předem děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ne to určitě ne. Jestli jste disk napojil zpět a naformátoval jste jej, tak do boot režimu samozřejmě nepůjde. Nebo počkat, vy jste ten disk jen kontroloval a neformátoval? Tak to skutečně na disku schází boot.ini soubor. Zkuste opravit tuto chybu pomocí instalačního cd k OS. Spusťte instalaci a místo instalace pak zvolte R - opravit.
Podobně jako v tomto vláknu: http://www.pcporadenstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=1902

Obrázek uživatele m.lenty
[17988] RE:

Dobrý večer,
abych to ještě osvětlil více.Tak jsem HDD dal do druhého pc a tam jsem ho naformátoval a asi se smazal komplet, protože je úplně čistý a při navrácení do NTB jsem nastavil vstup v BIOSu na DVD a myslel jsem že začne z DVD bootovat, ale hlásí že nenalezl nebo že chybí "bootmgr" což jak jsem již vyčetl je soubor obdobný "boot.ini" ale dle rady viz výše Vaše odpověď nevím jak tam tento soubor mám dostat.Stačilo by jen tento soubor na HDD nahrát nebo se mám kouknout na ovladače přímo pro tento disk? Přemýšlel jsem jestli když HDD opět napojím do jiného pc nenainstaluji OS přes daný OS v druhém pc? Mno jestli se dá určit cesta kde se má instalace provést?
Předem děkuji za odpověď.