problém se špatným zobrazením titulků

zdravím,potřeboval bych poradit s tím,jak to udělat aby se mi titulky,které si stáhnu zvlášt k filmu zobrazovaly v pořádku. Místo písmen š,č,ř,ž...se mi zobrazují takové divné znaky a leckdy to slovo potom nejde ani přečíst. Nevím jestli to dělá můj PC (mám Visty) nebo programy,ale at jsem to zkoušel v Office,Wordpad tak mi to šlo vždy špatně a to i v tom případě,že mi to kámoš vypálil na svém PC v pořádku a pak jsem si ten film dal do mého PC,zase se ti titulky přetvořily.Nevíte jak to spravit?Díky všem za rady.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jaký používáte přehrávač videa? Zkuste titulky otevřít a uložit v jiné znakové sadě - latin, utf-8.. experimentujte..

Obrázek uživatele taueto

používám VLC player,ale to jenom na zkoušku,jinak si to totiž normálně vypaluju a koukám na DVD přehrávači.
Tak jsem zkusil změnu té sady(vyzkoušel jsem snad všechny),ale pořád to samé akorát třeba písmeno š bylo v pohodě,ale ostaní stále špatně.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pokud nepomůže ani změna znakové sady, tak zkuste ještě nainstalovat aktualizace systému, možná změnit jazyk Visty, nevím..

Obrázek uživatele taueto

kdybych teda chtěl změnit ten jazyk Visty,tak jak se to dělá a popř. na jaký jazyk?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po pravdě mi titulky nikdo moc nefungovaly.. problém je v tom, že používáme zejména anglické programy, v jejichž znakové výbavě prostě diakritika pověšinou neexistuje.. výhodu zde má Windows Media Player, který je díky jazykové verzi systému také lokalizovaný do češtiny.. ale dlouho jsem už na nějaký film s českými titulky nekoukal..

Obrázek uživatele taueto

já jsem si ale stáhnul český openoffice,který češtinu podporuje,tak nevím v čem je problém,ale je zajímavé, že nikdo s tímto v mém okolí problém nemá...ach jo:-(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Já myslel, jestli nemáš třeba Vistu v angličtině.. Zkus ještě nastavit ten MediaPlayer jak říkal TOBiAS, problém je většinou přímo v přehrávači - jasně že ostatní programy pojedou vpohodě s češtinou..

Obrázek uživatele taueto

To ano,Vistu mám anglickou verzi...přehrávač nic ale nespraví,protože já to v něm stejně nechci přehrávat,ale rovnou si ten film s titulky vypálit a v televizi se mi to takhle špatně zobrazí.

Obrázek uživatele Jiří Moos

To je divné.. Když tedy vypálíš film na svém PC a pak ho přehraješ znovu na PC nebo v TV, tak jsou titulky přetvořené? Zkus titulky stáhnout a vůbec neotevírat (ani v přehrávači) a rovnou vypálit, popřípadě ještě vyzkoušet jiný vypalovací program.

Obrázek uživatele taueto

Přesně tak...ještě teda zkusím ty titulky neotvírat a rovnou vypálit,ale pochybuju...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Vždycky je lepší vyzkoušet všechno :-)