Problém se zvukem ne Win Vista

Zdravím, mám problém se zvukem na operačním systému windows vista 32bit, který sem si nedávno nainstaloval namísto windows xp 32bit kvůli rozhraní directX 10. Na XP mi vše šlapalo bez problémů ale na vistách mám hrozně nekvalitní zvuk, který sice jde, ale nesnesitelně prská a chrastí. Co se týče ovladačů původně sem tam dával klasický software přiložený v balení, potom sem zkusil nechat si vistu nainstalovat svoje vlastní ovladače, bez úspěchu, ať sem nainstaloval cokoliv, dělá to pořád to samé. V hardwaru problém nevidím z důvodu jak bylo výše zmíněno že na XP mi vše jelo... Takže to asi bude něco v nastavení vist, popř, právě tím softwarem, já už si ale fakt nevím rady, kdyby byl někdo tak hodný a navedl mě nebo aspoň nějaký nápad...

Jinak zvukovku mám Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, která byla dodána k mé desce MSI P45 Diamond SC775

Obrázek uživatele tatik

Stahoval jste ovladače ze stránek Creativu?

Obrázek uživatele miras

Ano, tohle je bez efektu. Dokonce sem nekde na netu nasel i nejake neoficialni ovladace, porad to ale dela... Zkousel sem i vymenit bedynky, jestli nahodou nejsou v tahu ty, ale dela to furt i u sluchatek... kde sakra hledat chybu ?

Obrázek uživatele elektronek

Zdravím, mám bohužel stejný problém na fungl novém notebooku Acer Aspire 8930 s Win Vista Home Premium. U mne se podobné zvěrstvo projeví když se 2 programy pokusí zaráz přehrávat přes zvukovku, stačí mít puštěné SKYPE (bez hovoru) a přehrávat nějaky video nebo MP3, já například mám tento problém i pokud jen přehrávám MP3 a k tomu mám otevřený nějaký program využívající MIDI, buď to rovnou spadne a program který pouštím jako druhý nebo oba dva pokud přehrávají, tak to přehrátí je navíc jakoby zpomalené takže nevím taky, kde je problém. CPU Core2Duo P8600 + 4GB ram, tam problém určitě nebude, na má staré vykopávce P3/1200 + 512MB RAM s Win XP absolutně žádný problém. Mít tak ovladače pro Aspire pro XP, tak Visty jdou do věčných lovišť, ale raději bych tento problém nějak rozumně vyřešil. Budu dál hledat na netu, a pokud najdu řešení, tak se o ně rád podělím.

Martin