problém z NTLDR

Dobrý den, po sformátování HDD a následnému zapnutí pc se objevilo : NTLDR nenalezen .. Restartujte pomoci clt+alt+del . Netušim co s tim , četl jsem různé diskuze o tom, ale všude byly OS nainstalovány a v mém případě nejsou . PC po vložení CD s OS nereaguje jinak než napsáním NTLDR nenalezen.
Prosim kdyby někdo věděl a mohl pomoct tak děkuju.

Obrázek uživatele TheALuminium

Máte dobře nastavené bootování z CD v BIOSu ?

Obrázek uživatele JohnyMassta

No tak to netušim, nemam s tim zkušenosti takže vůbec nevim.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak si nejdříve prosím projděte toto -> http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp

Obrázek uživatele JohnyMassta

Důkladně sem si to přečet, ale nic o nastavení bootování tam neni. Nainstalovat samotné Windowsy dokážu, ale nikdy jsem neměl tenhle problém takže nastavení v biosu sem nikdy nepotřeboval .

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to jsem asi slepý :wink: ... jinak v tom biosu pak budete hledat BOOT.

Obrázek uživatele JohnyMassta

Opravdu tam nevidim nic, žádný popis nastavení, tam je pouze jak se BIOS zapíná a že po nastavení BIOSU restartujeme počítač. Potom už začíná návod instalace.Pokud to tam vážně je můžete kousek popisu vyříznout ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Ano je to pouze zmínka, ale je tam a o ní mi šlo. Jak sám autor napsal, BIOS může být různý. Sice jsou 2 výrobci, ale upravují si jejich vzhled dle svého, takže je potřeba najít položku BOOT a hlavně tedy First , Second atd. ... kde nastavíte pořadí jednotlivých zařízení.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

V prvé řadě se divím, že tato hláška vyskočila, jestli že je PC bez OS, protože NTLDR (NT LOADER) je soubor startující vaše Windows.
Když tam OS není, nemůže vyskočit hláška, že není čím nastartovat, protože logicky není co startovat. Ale jestli tomu skutečně je a váš HDD je po formátu, doporučim ho přenést k jinému PC a tam naformátovat. Data neztratíte, protože jak říkáte, disk je naformátovaný, tudíž prázdný. Pak zkusit instalaci OS znovu

Obrázek uživatele sakal__666

Zdravím, i po přečtení všech vašich návodů jsem nedošel ke kýženému výsledku.
Mám problém, mám PC se strším diskem 1,2 GB na něj chci nebo spíš musím naistalovat win 2000 cz profi OEM, ale nemám butovací CD takže jsem musel vytvořit 4x spouštěcí diskety. 1. Disk jsem naformátoval FAT 32 v Particional magik ne jiném cd. na 1. oddíl.
2. Disk vložen na mástra ( singl ) + CD-ROM - Sec. mastr. + CD-RW - Sec. slave
3. Botování z 4x disketa ..... ok
4. Kopírování z CD-RW .... OK.
5. Restart ...... NTLDR nenalezen ctl+alt+del ... restart počítače ..... CHYBA !!!!!

Zkoušel jsem všechny možné opravy na jiný PC, ale všude mám Win98SE, a dnes již špatné instal CD win98se, proto ty w2000profi.
Nevím včem mohla být chyba, a co je to ten Boot code update, který doporučujete v utilitce bcupdate2.exe s kterou mám se spuštěním na win98se jisté problémy.

Prosím jeli možné my poradit co s tím budu rád , bootoval jsem sekvencí A,C a poté jsem zkoušel i všechny možné a nic. Strávil jsem nad tím skoro víkend a už mě to docela se... Nikdy jsem s tím problém neměl takže nevím. A win2000 budu používat poprvé, s 95,98, a XP skušenosti zatím mám ale po dnešku ???

Díky.

Obrázek uživatele psychocowboy

mas k dispozici jine pc? udelal bych ten format jeste jednou, protoze tohle neni normalni...

Obrázek uživatele sakal__666

K dispozici mám určitě, ale jak říkám hned než jsem začal instalovat, jsem měl celý disk promazaný v dosu a dále pak na jiném pc jako slejva jsem v Partition magic naformátoval ve FAT 32. Ráno klidně zkusím ještě jednou, ale jestli třeba problém nebude tím že jsem ( sice dobře ) ale přece bootoval z disket ( 4x ).

Díky za odpověď. Něčekal jsem ani tak rychlou :) . Ještě jednou díky a určitě se ještě ozvu jak to dopadlo. ( v hlavě mi teď ještě něco napadá) ale to až ráno

Díky

Obrázek uživatele sakal__666

Zdravím všechny,

je polední pauza a mám chvíli čas a tady je má slíbená odpověď jak jsem vyřešil tento problém.
Zkoušel jsem ještě jednou formátovat na jiném pc, tentokrát jsem si dal pozor, aby mě to nenabýlo formátovat jako logický disk, ale jako primár. ... Bohužel nic. stejný problém. 2. Dále jsem teto starý disk v biosu označil jako LBA na což mě upozorňovalo při formátování v Partitional magicu. ... Opět nic, stejný problém s NTLDR - nenalezen.
3. Před butováním jsem vložil instalační CD Win 2000 PF do mechaniky CD-rom tedy do secudara mastra a spustil jsem teda bootování z těch čtyř disket z mech: A... dále probíhalo opět kopírování z CD, ale tentokrát už z toho mástra ... pak systém chtěl restart a EJHLE problém už NEBYL !!!!

Takže nevím jestli bývá problém když se Winy butují ze slejva, protože u XP, i u Win98Se jsem na tento problém nikdy nenarazil.

Jestli máte někdo vysvětlení pro tuto anomálii rád si počtu názor. Jestli to nebude tím že butování bylo z disket, kopírování z CD, ... a pak ten zmatek. Nebo zvláštnost u Win 2000. Předpokládám že NTLDR je něco jako nalezení správného pevného disku s operačním systémem, ať už jen zkopírováného k instalaci nebo přímo ke spuštění.
Díky za názory a jsem rád že problém u mě našel řešení. Snad někomu moje zkušenost bude nápomocna a rád si přečtu ještě jakoukoli diskuzi na toto téma.

S pozdravem zdaretz :))