Problémy s psaním ve Win 7 ...

Kolega má notebook Lenovo TP R 500 a když ho používá k psaní dopisů /vesměs ve WorPadu/ či k chatování na ICQ, tak se u něj projevuje často tato nepříjemná závada:
Při psaní nějakého textu najednou – z ničeho nic – kursor nečekaně přeskočí někam nazpět do již dříve napsaného textu …
A anžto kolega nepíše všemi deseti, tak vesměs sleduje jen klávesnici a ne psaný text, a tak obvykle pozdě - až někdy - zjistí zmíněnou skutečnost = že kursor "si to skočil" někam nazpět … a musí takto poškozený text i dost pracně opravovat …
Tato neběžnost se projevuje nepravidelně a to i opakovaně v jednom řádku textu …
Popsaná anomálie se ve větší míře začala projevovat až po přeinstalaci Visty na Win 7 Premium …
Uvítali bychom jak vysvětlení toho, co asi tuto poruchu způsobuje a hlavně nějaké doporučení jak by se tento problém dalo spolehlivě vyřešit … velké díky za názory či doporučení …
:))

Obrázek uživatele harry

Doporučuji updatovat všechny ovladače na aktuální via System Update 4 (win 7) nebo 3 (xp) a také aktualizace systému. Dále ho trochu pročistit, protože buď ho něco blokuje nebo je vadná klávesnice nebo třeba konektor ke klávesnici. Je zařízení v záruce? Projevuje se závada pokaždé nebo jen někdy?

A poslední věc: vyčistit CC Cleanerem a SpyBotem. Pak Dejte vědět jak to dopadlo.
Pokud na notebooku není system update, tak buď stáhnout nebo mi zde napiš jaký má systém a já ho někam uploadnu popř. Vám pošlu link na oficiální stránky, kde ho najdete.

harry.

Obrázek uživatele topple

Zdravim,
občas se mi stane něco podobného. Je to tím že když píšu na NTB, tak si občas hrábnu dlaněma na touchpad a posunu si tak kurzor někam jinam.
Ať se Váš kolega podívá na ruce při psaní, jestli se touchpadu nedotýká.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

souhlasím s topplem.. jen doplním, že touchpady synaptics mají speciální funkci v ovladači, tkerá reaguje na psaní textu a vypíná při tom touchpad, takže se není možno takto přehodit kurzor.. tím že přeinstaloval OS a nenainstaloval tento ovladač (používá ovladač ze systému), tak o tuto funkci přišel.. takže pokud je to takto, tak ať si ten ovladač stáhne :)