prosim o radu

Zdravim vsechny jsem tu novej a mam takovej vetsi problem.Mam notebok ASUS X56Vseries s oper.systemem Vista premium.K tomu problemu.Kdyz chci vypnout pc tak mi naskoci obrazovka kde je napsano vypinani a stejne se to nevypne.vcera sem odjel asi na 4 hodiny pryc a vypl jsem ho a jak sem prijel tak tam byla porad obrazovka vypinani.musel sem to vypnout pres tlacitko.Po nastartovani to skoci do nouzoveho rezimu a po restartu pc to vhodi normal plochu.Nevim co s tim mam delat.A jeste jeden problem kterej s tim asi nesouvisi.Obcas mi stmavne a hned zase zesvetla monitor(takove blikani).Graficka karta je ATI Mobility Radeon HD 3470.Nekdo mi rekl ze mam spatny jawa skript a ze ho mam aktualizovat jenze nevim jak.Predem vsem dekuji za jakoukoli odpoved.Pavel

EDIT by Mozek: Změňte si prosím název tématu na něco, co vystihuje váš problém, děkujeme.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pro správné grafické zobrazení je nutné mít nainstalované nejnovější ovladače pro grafickou kartu - hledejte na webu výrobce.

Jak dlouho máte nainstalovaný nynější operační systém? Pro správný chod systému je nutné instalovat opravné aktualizace a pravidelně čistit PC od havěti (registry i přímo vaše nainstalovaná data a dokumenty).

Obrázek uživatele pavel 123

operacni system mam nainstalovany asi mesic protoze byla nutna preinstalace.jinak pc cistim pravidelne programem Glary Utilities.Nevim jestli je nejakej jinej lepsi.Opravne aktualizace se instaluji samy nebo se mylim?Dekuji za odpoved

Obrázek uživatele tatik

ad Glary Utilities : není dobré se spoléhat jen na jeden program. Platí však, že není dobré používat více antivirových programů. Domnívám se, že zmiňovaný program neřeší kompletní ochranu PC.
ad aktualizace : ... nebo se mýlím? ... To my nevíme. To by jste měl vědět Vy. :))
ad vypínání : nějak se tam bude asi "držet" nějaký proces. Je třeba přijít na to, jaký. Chce si to pohrát. Zkuste pozhazovat prográmky v systray a potom zkusit vypmout počítač. Pokud nepomůže, je třeba zkoumat dál. Na vině může být i program, který informuje o aktualizacích.