Reinstal Windows XP proffessional

po zmáčknutí enter(zahájení instalace) naskočí nápis že systém nemůže najít pevný disk. Vůbec netušim co s tim udělat.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
je potřeba si stáhnout sata ovladače na disk, nebo nastavit v biosu emulaci saty. Pokud mi řeknete název základní desky nebude to problém.

Obrázek uživatele Eratis

ASUS A8V-E SE

Obrázek uživatele Honza

Takže bud si tento soubor uložíte na disketu http://www.slunecnice.cz/sw/nlite/ do instalačky windows, nic na tom není pouze vložíte cd a pak vyberete myslím přidat ovladač a vypálíte z toho nabootujete a je hotovo. Pokud by jste stál o návod kouknu se po něm.

Obrázek uživatele Eratis

Našl jsem na intrnetu tohle

http://silencuv.blogspot.com/2007/02/nvod-k-programu-nlite.html

Ale mám pár dotazů:

- Integrace opravných balíků probíhá podobně. Klikněte na "Vložit" a vyberte opravné balíky, které chcete integrovat.

Čím je myšleno opravné balíky?

- Další zastávkou je integrace ovladačů, které Windows běžně neinstaluje, protože je neobsahuje. Ovladače, které integrujeme (*.inf) mohou být na jakýkoliv typ hardwaru, pokud jsou správné a kompatibilní.

Muze mi nekdo poradit ja se tohle dela?

Obrázek uživatele Honza

Opravné balíky jsou záplaty vydávané windows, pokud si je stáhnete a už je rovnou přidáte do instalačky, tak Vám to později ušetří práci a čas se stahováním. Dáte integrace ovladače a ten ovladač na který je výše link tam hodíte poté už můžete pálit jen podotknu, že je potřeba ovladač před použitím rozbalit.

Obrázek uživatele Eratis

Ale jakým způsobem mám zjistit, které potřebné balíčky si musím stáhnout?

Obrázek uživatele Honza

Záplaty se stahují většinou až po instalaci windows.... Stačí jen spustit IE, windows update a vše se udělá samo. Podle mě by stačilo stáhnout sp2 a sp3 prozatím. Takže pro Vás je ted primární dodat přes nlite ty ovladače saty a to je zatím vše balíčky řešte až se Vám to povede nainstalovat....

Obrázek uživatele Eratis

Mno tak vytvořil sem image a vypálil ho na DVD, ale stejně to furt nejde. Když se spouští instalace tak mi po chvilce naběhne modrá obrazovka informující o nějakém problému tudíž mi nezbývá nic jiného než restart.